Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΒΕΑΠ: Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Στην Παλαι­στί­νη γίνε­ται πόλε­μος. Αυτός ο πόλε­μος δεν ξεκί­νη­σε στις 7 Οκτώ­βρη με την επί­θε­ση της Χαμάς. Δεκα­ε­τί­ες τώρα η δολο­φο­νι­κή μηχα­νή του Ισρα­ήλ καθη­με­ρι­νά δολο­φο­νού­σε, φυλά­κι­ζε και βασά­νι­ζε εκα­τομ­μύ­ρια Παλαι­στι­νί­ους, έστελ­νε στη φυλα­κή μικρά παι­διά και σήμε­ρα βομ­βαρ­δί­ζει, ισο­πε­δώ­νει, δολο­φο­νεί αδια­κρί­τως μια ολό­κλη­ρη χώρα, έναν ολό­κλη­ρο λαό!

Υπο­κρι­τι­κά σήμε­ρα, Μέσα Μαζι­κής Ενη­μέ­ρω­σης, διε­θνείς οργα­νι­σμοί, κυβερ­νή­σεις –μετα­ξύ των οποί­ων και η δική μας- προ­σπα­θούν να μας πεί­σουν ότι η δολο­φο­νι­κή δρά­ση και τρο­μο­κρα­τία του Ισρα­ήλ απέ­να­ντι στους παλαι­στί­νιους είναι δικαιολογημένη.

Αυτό που συμ­βαί­νει σήμε­ρα, δεν είναι επί­θε­ση κατά της Χαμάς αλλά συνέ­χεια του 75ετούς πολέ­μου κατά των παλαι­στι­νί­ων. Ο ισραη­λι­νός στρα­τός έχει βάλει στο στό­χα­στρο του ολό­κλη­ρο τον λαό της Παλαι­στί­νης και δολο­φο­νεί αδια­κρί­τως, απει­λεί ακό­μα και τις ανθρω­πι­στι­κές απο­στο­λές και αυτό το βαφτί­ζουν “δικαί­ω­μα στην αυτο­ά­μυ­να”, ενώ ο αγώ­νας του λαού της Παλαι­στί­νης να ζήσει ελεύ­θε­ρος καταγ­γέλ­λε­ται ως “τρο­μο­κρα­τία”.

Τρο­μο­κρά­τες είναι αυτοί που σπέρ­νουν το θάνα­το και το ξερι­ζω­μό, όχι οι λαοί που παλεύ­ουν για το δίκιο τους.

Εκφρά­ζου­με την αμέ­ρι­στη συμπα­ρά­στα­ση μας σε όλο τον παλαι­στι­νια­κό λαό, που διεκ­δι­κεί νόμι­μα και δίκαια το δικαί­ω­μα να έχει τη δική του πατρίδα!

Η προ­σπά­θεια ταύ­τι­σης της αλλη­λεγ­γύ­ης προς τον Παλαι­στι­νια­κό λαό και η απει­λή της ποι­νι­κο­ποί­η­σης ακό­μα και της εμφά­νι­σης της Παλαι­στι­νια­κής σημαί­ας, έχει κου­ρε­λια­στεί από το τερά­στιο κύμα δια­δη­λώ­σε­ων σε όλο τον πλανήτη!

Καταγ­γέλ­λου­με το όργιο προ­πα­γάν­δας που έχει ξεδι­πλω­θεί από τα ΜΜΕ, τις κυβερ­νή­σεις και διά­φο­ρους άλλους μηχα­νι­σμούς, σε μια προ­σπά­θεια αντι­στρο­φής της πραγ­μα­τι­κό­τη­τας, προ­κει­μέ­νου να δικαιο­λο­γή­σουν τα δια­χρο­νι­κά εγκλή­μα­τα του κρά­τους – δολο­φό­νου του Ισραήλ.

Είναι και δική μας υπό­θε­ση μας ο τερ­μα­τι­σμός της Ισραη­λι­νής κατο­χής και η ειρη­νι­κή συνύ­παρ­ξη των δύο λαών.

Η δύνα­μη της αλλη­λεγ­γύη ανά­με­σα στους λαούς, η απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα του λαού της Παλαι­στί­νης θα δικαιώ­σει τον αγώ­να για ελευ­θε­ρία, θα φέρει την ειρή­νη στην περιοχή.

Αλλη­λεγ­γύη στον λαό της Παλαιστίνης.

Αγω­νι­ζό­μα­στε για την ειρή­νη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι.

Με τερ­μα­τι­σμό της Ισραη­λι­νής κατο­χής, Παλαι­στί­νη ελεύ­θε­ρη και ανε­ξάρ­τη­τη στα σύνο­ρα του ’67, με πρω­τεύ­ου­σα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Με επι­στρο­φή όλων των Παλαι­στί­νιων προ­σφύ­γων στις εστί­ες τους, με βάση τις σχε­τι­κές απο­φά­σεις του ΟΗΕ.

Με άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των Παλαι­στί­νιων και άλλων πολι­τι­κών κρα­του­μέ­νων που κρα­τού­νται στις ισραη­λι­νές φυλακές.

Καταγ­γέλ­λου­με τη στά­ση της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης, στά­ση στή­ρι­ξης της Ισραη­λι­νής κατο­χής. Η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση βάφει ακό­μα μια φορά τα χέρια της με αίμα και βάζει σε κίν­δυ­νο και τον Ελλη­νι­κό λαό στέλ­νο­ντας φρε­γά­τα του ελλη­νι­κού ναυ­τι­κού, αλλά και παρέ­χο­ντας σει­ρά διευ­κο­λύν­σε­ων στην πολε­μι­κή μηχα­νή των ΗΠΑ και του Ισρα­ήλ. Αυτό γίνε­ται για την εξυ­πη­ρέ­τη­ση των συμ­φε­ρό­ντων των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή.

Καμία συμ­με­το­χή — καμία στή­ρι­ξη στον σφα­για­σμό του Παλαι­στι­νια­κού λαού.

Να απο­συρ­θεί η Φρε­γά­τα “Ψαρά” από την περιοχή.

Να παύ­σει κάθε διευ­κό­λυν­ση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Να στα­μα­τή­σει η στρα­τιω­τι­κή συνερ­γα­σία με το Ισραήλ.

Τώρα ανα­γνώ­ρι­ση του Παλαι­στι­νια­κού Κράτους.

Συμ­με­τέ­χου­με στη συγκέ­ντρω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στον Παλαι­στι­νια­κό λαό που καλούν την Τετάρ­τη 18 Οκτώ­βρη συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις της Αττικής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο