Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΕΓΑΣ: Η Σοφία Σακοράφα εξελέγη νέα πρόεδρος

Νέα πρό­ε­δρος του ΣΕΓΑΣ, μετά τη σημε­ρι­νή ψηφο­φο­ρία, εκλέ­χθη­κε η Σοφία Σακο­ρά­φα. Σημειώ­νε­ται πως είναι η πρώ­τη γυναί­κα που κατα­λαμ­βά­νει αυτή τη θέση.

Συγκε­κρι­μέ­να, η Σ. Σακο­ρά­φα πήρε 114 ψήφους ένα­ντι της Τασού­λας Κελε­σί­δου, που συγκέ­ντρω­σε 107 ενώ υπήρ­χαν και τρία λευ­κά. Ο τέως πρό­ε­δρος του Συν­δέ­σμου, ο Βασί­λης Σεβα­στής, εκλέ­χθη­κε εκπρό­σω­πος στην Ελλη­νι­κή Ολυ­μπια­κή Επι­τρο­πή με 131 ψήφους.

H νυν βου­λευ­τής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακο­ρά­φα γεν­νή­θη­κε στις 29/4/1957 στα Τρί­κα­λα. Από ηλι­κία δεκα­τεσ­σά­ρων ετών ξεκί­νη­σε την αθλη­τι­κή της καριέ­ρα φορώ­ντας την φανέ­λα του Γ.Σ. Τρι­κά­λων με την οποία πέτυ­χε δεκα­ε­πτά φορές πανελ­λή­νιο ρεκόρ στον ακο­ντι­σμό και πολ­λές διε­θνείς διακρίσεις.

Το 1982 στη διάρ­κεια αγώ­νων στα Χανιά έστει­λε το ακό­ντιο στα 74,20 μ. και πέτυ­χε παγκό­σμιο ρεκόρ στον ακο­ντι­σμό. Είναι πτυ­χιού­χος στην Εθνι­κή Ακα­δη­μία Σωμα­τι­κής Αγω­γής στην Θεσ­σα­λο­νί­κη (σημε­ρι­νά ΤΕΦΑΑ), αντι­πρό­ε­δρος του ΓΣ Τρικάλων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο