Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σεισμός στην Αταλάντη: Ρηγματώσεις χωρίς σοβαρά προβλήματα εντοπίζουν οι έλεγχοι των μηχανικών

Μία εκκλη­σία, ο ναός των Αγί­ων Ταξιαρ­χών, που βρί­σκε­ται ανά­με­σα στο Καλα­πό­δι και τον Έξαρ­χο και μία κατοι­κία παλιά έχουν πάθει ζημιές από την σει­σμι­κή δόνη­ση των 4,8 Ριχτερ στην περιο­χή της Ατα­λά­ντης χθες το μεσημέρι.

Ήδη μηχα­νι­κοί της Διεύ­θυν­σης Αντι­με­τώ­πι­σης Φυσι­κών Κατα­στρο­φών έχουν ελέγ­ξει το σύνο­λο των οικο­δο­μών στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή και έχουν εντο­πί­σει κυρί­ως ρηγ­μα­τώ­σεις σε παλιές κατοι­κί­ες τις οποί­ες και εξε­τά­ζουν, χωρίς όμως να εντο­πί­ζουν σοβα­ρά προβλήματα.

Σήμε­ρα για προ­λη­πτι­κούς λόγους δεν λει­τούρ­γη­σε το νηπια­γω­γείο και το δημο­τι­κό σχο­λείο στον Έξαρ­χο της Λοκρί­δας ενώ με βάση τα στοι­χεία τα οποία έχουν συγκε­ντρώ­σει οι πρό­ε­δροι των κοι­νο­τή­των δεν παρα­τη­ρού­νται μεγά­λα προ­βλή­μα­τα σε κατοι­κί­ες και απο­θη­κευ­τι­κούς χώρους.

Τα κλι­μά­κια των μηχα­νι­κών που βρί­σκο­νται στην περιο­χή εξε­τά­ζουν ένα-ένα όλα τα σπί­τια ενώ Περι­φέ­ρεια Στε­ρε­άς Ελλά­δας και Δήμος Λοκρών παρα­μέ­νουν σε επι­φυ­λα­κή, συνι­στούν ψυχραι­μία και σημειώ­νουν ότι οι κάτοι­κοι πρέ­πει να μεί­νουν μακριά από σπί­τια στα οποία παρα­τη­ρούν ρηγ­μα­τώ­σεις και ορα­τές φθο­ρές μέχρις ότου αυτά εξε­τα­στούν από τους αρμό­διους και εξει­δι­κευ­μέ­νους μηχανικούς.

Στην περιο­χή έχουν σημειω­θεί δεκά­δες μετα­σει­σμοί ωστό­σο δεν υπήρ­ξε ακό­μα κάποιος μεγά­λος μετά τη δόνη­ση των 4,8 Ρίχτερ.

Καθη­συ­χα­στι­κοί εμφα­νί­ζο­νται οι ειδι­κοί, λέγο­ντας πως δεν συν­δέ­ε­ται με το γνω­στό ρήγ­μα της Αταλάντης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο