Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε εξέλιξη η κινητοποίηση στην Αθήνα ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο

«Κάτω τα χέρια από τα Συν­δι­κά­τα! Διεκ­δι­κού­με σύγ­χρο­νους όρους δου­λειάς και αμοι­βής, ζωή με δικαιώ­μα­τα» το μήνυ­μα που στέλ­νουν εργα­ζό­με­νοι, άνερ­γοι, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι οι οποί­οι δια­δη­λώ­νουν αυτή την ώρα στην Αθή­να ενά­ντια στο αντερ­γα­τι­κό «ανα­πτυ­ξια­κό» πολυνομοσχέδιο.

«Κάτω τα χέρια από την απερ­γία — Δε θα τη χαρί­σου­με στην εργο­δο­σία»«Σωμα­τεία ταξι­κά στα χέρια εργα­τών — Όχι της κυβέρ­νη­σης και των εργο­δο­τών» βρο­ντο­φω­νά­ζουν εργα­ζό­με­νοι, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι, νέοι και συνταξιούχοι.

Αυτή την ώρα 19.30 γίνε­ται πορεία ενώ έξω από το υπουρ­γείο Εργα­σί­ας οι δια­δη­λω­τές έγρα­ψαν στον τοί­χο: «Η ανά­πτυ­ξή τους τσα­κί­ζει τη ζωή μας — Οργά­νω­ση κι αγώ­νας η απά­ντη­σή μας» στέλ­νο­ντας ξεκά­θα­ρο μήνυ­μα σε κυβέρ­νη­ση και εργοδοσία.

pameΝωρί­τε­ρα στην πλα­τεία Κλαυθ­μώ­νος μίλη­σε ο Βάλ­σα­μος Συρί­γος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ο οποί­ος  κάλε­σε την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ «να πάρει τώρα πίσω το νομο­σχέ­διο-σκού­πα για τους μισθούς των εργα­ζο­μέ­νων και τις συν­δι­κα­λι­στι­κές ελευ­θε­ρί­ες» και παράλ­λη­λα κατα­δί­κα­σε την επί­θε­ση της Τουρ­κί­ας στη Συρία με την κάλυ­ψη ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ και εξέ­φρα­σε την αλλη­λεγ­γύη των εργα­ζο­μέ­νων στο Συρια­κό λαό (δια­βά­στε ανα­λυ­τι­κά για την ομι­λία στο τέλος).

Ενη­μέ­ρω­σε επί­σης για την κινη­το­ποί­η­ση που έγι­νε το πρωί της Πέμ­πτης στην πρε­σβεία της Τουρ­κί­ας από την Επι­τρο­πή Αγώ­να ενά­ντια στη για τις βάσεις και προ­α­νήγ­γει­λε νέα κινη­το­ποί­η­ση όταν έρθει η Συμ­φω­νία για τις βάσεις για επι­κύ­ρω­ση στη Βουλή.

Αθήνα 17 Οκτ 19 8

Τα Συν­δι­κά­τα, σε συνέ­χεια των δύο απερ­για­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων και των άλλων αγω­νι­στι­κών πρω­το­βου­λιών του προη­γού­με­νου δια­στή­μα­τος, συνε­χί­ζουν τον αγώ­να τους ενά­ντια στη νέα επί­θε­ση στις Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις και στη συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση.

Απέ­να­ντι στην προ­κλη­τι­κή προ­πα­γάν­δα της κυβέρ­νη­σης, που επι­χει­ρεί να παρου­σιά­σει το πολυ­νο­μο­σχέ­διο ως… «φιλερ­γα­τι­κή τομή», απο­κα­λύ­πτουν το πραγ­μα­τι­κό περιε­χό­με­νο του νέου χτυ­πή­μα­τος στις Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις Εργασίας.

ΠΑΜΕ Αθήνα 17 Οκτ 19 7

ΟΓΕ

ΠΑΜΕ Αθήνα 17 Οκτ 19

ΠΑΜΕ Αθήνα 17 Οκτ 19

Ανα­δει­κνύ­ουν επί­σης την προ­σπά­θεια να τεθεί υπό ασφυ­κτι­κό κρα­τι­κό έλεγ­χο η λει­τουρ­γία των συν­δι­κά­των, με ηλε­κτρο­νι­κό φακέ­λω­μα και χτύ­πη­μα των Γενι­κών Συνελεύσεων.

Συνε­χί­ζουν τον αγώ­να ξεπερ­νώ­ντας τα εμπό­δια της ηγε­τι­κής ομά­δας της ΓΣΕΕ, που έκα­νε ό,τι μπο­ρού­σε για υπάρ­ξει σιγή νεκρο­τα­φεί­ου απέ­να­ντι στο νομο­σχέ­διο της ΝΔ, ξοφλώ­ντας με αυτόν τον τρό­πο τις δεσμεύ­σεις της απέ­να­ντι στο ΣΕΒ και τις άλλες εργο­δο­τι­κές ενώ­σεις για στή­ρι­ξη των μέτρων, σπέρ­νο­ντας σύγ­χυ­ση και μοιρολατρία.

ΠΑΜΕ Αθήνα 17 Οκτ 19 5

ΠΑΜΕ Αθήνα 17 Οκτ 19

pdf

Κινη­το­ποί­η­ση 17-Οκτ-19 στην Αθή­να ενά­ντια στο αντερ­γα­τι­κό πολυ­νο­μο­σχέ­διο Ομι­λία Β. Συρί­γου μέλους της ΕΓ του ΠΑΜΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο