Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε ιατρικές εξετάσεις υποβάλλεται η 10χρονη Μαρκέλα που είχε εξαφανιστεί πριν από δύο μέρες

«Δέχε­ται ψυχο­λο­γι­κές βοή­θειες, κάνει κατα­θέ­σεις. Ελπί­ζω να είναι καλά, να μη χρεια­στεί ψυχο­λό­γους και όλο αυτό να τελειώ­σει», δήλω­σε σε δημο­σιο­γρά­φους ο αδερ­φός της 10χρονης Μαρ­κέλ­λας, η οποία βρέ­θη­κε σήμε­ρα το πρωί στην Καλα­μα­ριά, μετά την εξα­φά­νι­σή της το μεση­μέ­ρι της Πέμ­πτης 11 Ιουνίου.

Σύμ­φω­να με τον αδελ­φό του κορι­τσιού, η Μαρ­κέλ­λα φέρε­ται να έχει επι­φα­νεια­κά σημά­δια στο χέρι, τα οποία όπως είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά «προ­ήλ­θαν λογι­κά από κάποιο δέσι­μο», ενώ ο ίδιος τόνι­σε πως τόσο η μητέ­ρα τους όσο και ο πατριός τους βρί­σκο­νται στο τμή­μα. «Δεν με αφή­νουν να μιλή­σω ούτε με αυτούς ούτε με την αδερ­φή μου» συμπλήρωσε.

Σύμ­φω­να με τον ίδιο, η 10χρονη «άρχι­σε να μιλά­ει και να λέει κάποια πράγ­μα­τα». Για τους δρά­στες, ο αδελ­φός της είπε πως δεν γνω­ρί­ζει κάτι και πως μπο­ρεί να είναι ο οποιοσ­δή­πο­τε, είτε κάποιος από τον κύκλο τους είτε κάποιος που δεν παρα­τή­ρη­σαν. «Όλοι είναι ύπο­πτοι, ακό­μη κι εγώ αυτήν τη στιγ­μή. Ελπί­ζω να φοβή­θη­καν και να άφη­σαν την αδελ­φή μου. Να μην τολ­μή­σουν να το ξανα­κά­νουν σε κανέ­να παι­δί, για­τί δεν θέλω να το ξανα­πε­ρά­σει κανέ­νας αυτό», ανέφερε.

Μετα­ξύ άλλων, ο αδελ­φός του κορι­τσιού ευχα­ρί­στη­σε όλον τον κόσμο «που βοή­θη­σε πάρα πολύ, με μηνύ­μα­τα, κοι­νο­ποι­ή­σεις και βίντεο. Έχουν βοη­θή­σει και τις Αρχές πολύ. Αν χρεια­στεί να βγει κάτι στη δημο­σιό­τη­τα θα το πω. Δεν θέλω να υπάρ­ξει κανέ­νας ξανά στον δρό­μο που μπο­ρεί να αρπά­ξει ένα παι­δά­κι», κατέληξε.

Στο πλευρό της παιδοψυχολόγοι

Σε ιατρι­κές εξε­τά­σεις υπο­βάλ­λε­ται, σε νοσο­κο­μείο της Θεσ­σα­λο­νί­κης, η 10χρονη Μαρ­κέλ­λα, η οποία είχε εξα­φα­νι­στεί την περα­σμέ­νη Πέμ­πτη, 11 Ιου­νί­ου, επι­στέ­φο­ντας από το σχο­λείο της στην Κάτω Τού­μπα και βρέ­θη­κε τελι­κά σήμε­ρα στην Καλαμαριά.

Σύμ­φω­να με εισαγ­γε­λι­κές πηγές, η μετα­φο­ρά της σε νοσο­κο­μείο κρί­θη­κε σκό­πι­μη προ­κει­μέ­νου να εξε­τα­στεί από για­τρούς, στο πλαί­σιο της αστυ­νο­μι­κής προ­α­νά­κρι­σης που βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη για τις συν­θή­κες εξα­φά­νι­σης της ανή­λι­κης και την από­δο­ση τυχόν ποι­νι­κών ευθυ­νών. Πιθα­νο­λο­γεί­ται ότι θα εξε­τα­στεί και από ιατρο­δι­κα­στή, ενώ από την πρώ­τη στιγ­μή βρί­σκο­νται στο πλευ­ρό της παι­δο­ψυ­χο­λό­γοι. Η 10χρονη, παρό­τι εξου­θε­νω­μέ­νη, είναι καλά στην υγεία της.

Όπως σημεί­ω­σαν αστυ­νο­μι­κές πηγές, η 10χρονη, στις πρώ­τες κου­βέ­ντες που αντάλ­λα­ξε με τους παι­δο­ψυ­χο­λό­γους, έδει­χνε να βρί­σκε­ται σε σύγ­χυ­ση και προς το παρόν δεν έχει δώσει σαφείς απα­ντή­σεις για τις συν­θή­κες εξα­φά­νι­σής της αλλά και τι συνέ­βη τις ώρες που αγνο­εί­το. Οι παι­δο­ψυ­χο­λό­γοι επι­χει­ρούν να την «ξεκλει­δώ­σουν», όπως ανέ­φε­ραν χαρα­κτη­ρι­στι­κά στο Αθη­ναϊ­κό-Μακε­δον­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων εισαγ­γε­λι­κές πηγές, ώστε να βοη­θή­σει στις έρευ­νες που διε­νερ­γεί η Υπο­διεύ­θυν­ση Προ­στα­σί­ας Ανη­λί­κων Θεσσαλονίκης.

Η μαθή­τρια του δημο­τι­κού χάθη­κε μυστη­ριω­δώς κατά την επι­στρο­φή της από το σχο­λείο και ύστε­ρα από σχε­δόν δύο ημέ­ρες εντο­πί­στη­κε να περι­πλα­νιέ­ται στην οδό Θεμι­στο­κλή Σοφού­λη, κοντά σε πρα­τή­ριο υγρών καυ­σί­μων. Σύμ­φω­να με την μαρ­τυ­ρία περιοί­κου, όταν την πλη­σί­α­σε, μίλη­σε μαζί της και κατά­λα­βε ότι ήταν η μικρή Μαρ­κέλ­λα, η επι­θυ­μία της ήταν «να γυρί­σει σπίτι».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

banner skliros aprilis banner aggoules aginota banner
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο