Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε καλύτερη κατάσταση η λύκαινα

Ικα­νο­ποι­η­τι­κά εξε­λίσ­σε­ται η πορεία υγεί­ας της λύκαι­νας που είχε βρε­θεί καρ­φω­μέ­νη, στις 19 Φεβρουα­ρί­ου, σε καγκε­λό­πορ­τα σπι­τιού, στο χωριό Καστα­νάς, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Κλι­μά­κιο του Αρκτού­ρου είχε μετα­βεί στην περιο­χή και αφού νάρ­κω­σε το ζώο, το απε­γκλώ­βι­σε και το μετέ­φε­ρε στο κτη­νια­τρείο της οργά­νω­σης, στον Αετό Φλώ­ρι­νας, όπου και αναρρώνει.

Σύμ­φω­να με τον επι­στη­μο­νι­κό υπεύ­θυ­νο του Αρκτού­ρου Αλέ­ξαν­δρο Καρα­μαν­λί­δη, η λύκαι­να, που ονο­μά­στη­κε «Ελι­σά­βετ», είναι περί­που 7 χρο­νών και είναι πολύ καλύ­τε­ρα στην υγεία της. Βρί­σκε­ται σε περιο­ρι­σμέ­νο χώρο προς το παρόν, όμως έχει ανα­κτή­σει την όρε­ξή της για φαγη­τό και βαδί­ζει κανο­νι­κά, δεί­χνο­ντας ότι ο τραυ­μα­τι­σμός της δεν προ­κά­λε­σε κάποιο επι­πλέ­ον πρό­βλη­μα. Σε λίγες εβδο­μά­δες, όταν ολο­κλη­ρω­θεί η φαρ­μα­κευ­τι­κή της αγω­γή, θα επα­νε­ντα­χθεί στο φυσι­κό περιβάλλον.

«Θα την απε­λευ­θε­ρώ­σου­με, αφού πρώ­τα της τοπο­θε­τή­σου­με ειδι­κό κολά­ρο παρα­κο­λού­θη­σης για να γνω­ρί­ζου­με, μέχρι κάποιο χρο­νι­κό διά­στη­μα, τις κινή­σεις της», διευ­κρί­νι­σε ο κ. Καραμανλίδης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο