Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε καρκινοπαθείς επιτέθηκαν μπράβοι διότι διαμαρτυρήθηκαν για τις σοβαρές ελλείψεις

Άθλια, τρα­μπού­κι­κη επί­θε­ση από μπρά­βους βου­λευ­τών δέχτη­καν χτες καρ­κι­νο­πα­θείς, ασθε­νείς του Αντι­καρ­κι­νι­κού Νοσο­κο­μεί­ου «Μετα­ξά», επει­δή στο πλαί­σιο φιέ­στας που είχε στή­σει η διοί­κη­ση στο αμφι­θέ­α­τρο του κτι­ρί­ου προ­σπά­θη­σαν να ανα­δεί­ξουν τη δια­λυ­τι­κή κατά­στα­ση που έχει δια­μορ­φω­θεί στο νοσοκομείο.

Αυτό­πτης μάρ­τυ­ρας σε όλο το περι­στα­τι­κό ήταν συντά­κτης του «Ριζο­σπά­στη», που κατέ­γρα­ψε τα εξής ντρο­πια­στι­κά γεγο­νό­τα: Οι καρ­κι­νο­πα­θείς πήγαν να καταγ­γεί­λουν ότι την ίδια ώρα που ήταν σε εξέ­λι­ξη η φιέ­στα, παρου­σία του Μητρο­πο­λί­τη Πει­ραιά, βου­λευ­τών και υπο­ψή­φιων βου­λευ­τών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στο υπό­γειο καρ­διο­χτυ­πού­σαν περι­μέ­νο­ντας να απο­κα­τα­στα­θεί βλά­βη του μηχα­νή­μα­τος ακτι­νο­θε­ρα­πεί­ας, τρί­τη κατά σει­ρά μέσα σε 10 μέρες.

Είναι γνω­στό ότι κάθε ανα­βο­λή ή αλλα­γή προ­γράμ­μα­τος των ακτι­νο­θε­ρα­πειών στοι­χί­ζει ακρι­βά στην υγεία των καρ­κι­νο­πα­θών. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται επί­σης ότι πριν από δύο περί­που μήνες ασθε­νείς στε­ρή­θη­καν χημειο­θε­ρα­πεί­ες, επει­δή ο ένας μόνι­μος φαρ­μα­κο­ποιός είχε αρρω­στή­σει και το φαρ­μα­κείο του νοσο­κο­μεί­ου έμει­νε κλει­στό. Παρά τις δεσμεύ­σεις, εξα­κο­λου­θεί να υπάρ­χει μόνο ένας μόνι­μος φαρ­μα­κο­ποιός και η λει­τουρ­γία του φαρ­μα­κεί­ου να κρέ­με­ται από μια κλωστή.

Οταν οι καταγ­γε­λί­ες των ασθε­νών για τη δρα­μα­τι­κή υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση των νοσο­κο­μεί­ων, τις τρα­γι­κές ελλεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό, τα παλιά μηχα­νή­μα­τα και την υπο­συ­ντή­ρη­ση του κτι­ρί­ου άρχι­σαν να χαλά­νε την …ωραία ατμό­σφαι­ρα, οι τρα­μπού­κοι ανέ­λα­βαν πλή­ρη δρά­ση. Μάλι­στα, ένας από αυτούς άρπα­ξε μία ασθε­νή με βία από τα μπρά­τσα και με δυνα­τές σπρω­ξιές, με τη βοή­θεια άλλων τεσ­σά­ρων, την πέτα­ξαν έξω από το αμφι­θέ­α­τρο και την κρα­τού­σαν εγκλω­βι­σμέ­νη για να την παρα­δώ­σουν στην αστυ­νο­μία, όπως έλε­γαν!

Οι τρα­μπού­κοι, όπως όλοι είδαν, ήταν συνο­δοί των βου­λευ­τών της ΝΔ Δημή­τρη Μαρ­κό­που­λου και Γιάν­νη Τρα­γά­κη. Παρά τις δια­μαρ­τυ­ρί­ες παρευ­ρι­σκό­με­νων για αυτήν την αγριό­τη­τα, τόσο οι βου­λευ­τές της ΝΔ όσο και ο υπο­ψή­φιος του ΠΑΣΟΚ δεν έκα­ναν καμία ενέρ­γεια για να στα­μα­τή­σουν το αίσχος. Απρα­γοι έμει­ναν και οι εκπρό­σω­ποι του κλή­ρου, οι οποί­οι λίγα λεπτά πριν ευχα­ρι­στού­σαν προ­σω­πι­κά έναν προς έναν τους βου­λευ­τές για την παρου­σία τους και τις …ενέρ­γειές τους «για το καλό του νοσο­κο­μεί­ου και των ασθενών»!

Το πρω­το­φα­νές αυτό περι­στα­τι­κό κατα­δί­κα­σε με δήλω­σή του στον «Ριζο­σπά­στη» ο ανα­πλη­ρω­τής διοι­κη­τής του νοσο­κο­μεί­ου, Σ. Ευστα­θό­που­λος. Απέ­δω­σε τα υπαρ­κτά προ­βλή­μα­τα σε «γρα­φειο­κρα­τι­κά κωλύ­μα­τα», εντού­τοις παρα­δέ­χτη­κε ότι ο ιατρο­τε­χνο­λο­γι­κός εξο­πλι­σμός είναι πεπα­λαιω­μέ­νος και όπως είπε «ένα νέο μηχά­νη­μα ακτι­νο­θε­ρα­πεί­ας είναι το πρώ­το πράγ­μα που χρειάζεται».

Η πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων Νοσο­κο­μεί­ου «Μετα­ξά», Εύα Πολύ­ζου, σε δήλω­σή της επε­σή­μα­νε ότι «οι εργα­ζό­με­νοι του νοσο­κο­μεί­ου δίνου­με καθη­με­ρι­νά μία άνι­ση μάχη, σε συν­θή­κες που διαρ­κώς επι­δει­νώ­νο­νται, ως απο­τέ­λε­σμα μιας πολι­τι­κής που δια­χρο­νι­κά άσκη­σαν όλες οι κυβερ­νή­σεις και υπη­ρε­τεί τη μετα­τρο­πή της Υγεί­ας του λαού μας σε εμπόρευμα».

Σχο­λιά­ζο­ντας τη βίαιη απο­μά­κρυν­ση ασθε­νών που δια­μαρ­τύ­ρο­νταν στην προ­ε­κλο­γι­κή φιέ­στα, τόνι­σε: «Είναι προ­φα­νές ότι ενο­χλού­νται όταν ασθε­νείς και εργα­ζό­με­νοι που βιώ­νουν καθη­με­ρι­νά τις μεγά­λες ελλεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό όλων των ειδι­κο­τή­των, τα προ­βλή­μα­τα στην κτι­ρια­κή υπο­δο­μή, τις δυσχέ­ρειες που προ­κύ­πτουν από τον πεπα­λαιω­μέ­νο ιατρο­τε­χνο­λο­γι­κό εξο­πλι­σμό, αντι­δρούν. Είναι βαθιά νυχτω­μέ­νοι αν νομί­ζουν ότι με αυτόν τον τρό­πο θα μας φιμώ­σουν, τους εργα­ζό­με­νους του νοσο­κο­μεί­ου και τους ασθε­νείς. Οι αγώ­νες για προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού όλων των ειδι­κο­τή­των, σύγ­χρο­νο ιατρο­τε­χνο­λο­γι­κό και κτι­ρια­κό εξο­πλι­σμό, δημό­σια δωρε­άν Υγεία χωρίς επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρά­ση προς όφε­λος του λαού, θα συνε­χι­στούν και θα κλιμακωθούν».

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο