Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν παρέπεμψε ο εισαγγελέας τους 7 αστυνομικούς — Εως τότε κρατούνται στη ΓΑΔΑ

Σε τακτι­κό ανα­κρι­τή για να απο­λο­γη­θούν την Τετάρ­τη 27/10 παρέ­πεμ­ψε ο εισαγ­γε­λέ­ας Πει­ραιά τους επτά αστυ­νο­μι­κούς που συνε­λή­φθη­σαν στο πλαί­σιο του αυτο­φώ­ρου με την κατη­γο­ρία της ανθρω­πο­κτο­νί­ας με ενδε­χό­με­νο δόλο και συμ­με­τεί­χαν στην αιμα­τη­ρή κατα­δί­ω­ξη στο Πέρα­μα, που είχε ως απο­τέ­λε­σμα τον θανά­σι­μο τραυ­μα­τι­σμό ενός 20χρονου οδη­γού κλεμ­μέ­νου αυτοκινήτου.

Οι έξι αστυ­φύ­λα­κες και ο ένας αξιω­μα­τι­κός (υπα­στυ­νό­μος) κρα­τού­νται στη Γενι­κή Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση Αττικής.

Η κατα­δί­ω­ξη του κλεμ­μέ­νου ΙΧ ξεκί­νη­σε όταν αστυ­νο­μι­κοί της ΔΙΑΣ έκα­ναν νόη­μα σε ένα όχη­μα, όπου επέ­βαι­ναν τρία άτο­μα να στα­μα­τή­σει για έλεγ­χο, αλλά ο οδη­γός ανέ­πτυ­ξε ταχύ­τη­τα και έφυ­γε. Στο Πέρα­μα, ο οδη­γός εμβό­λι­σε, σύμ­φω­να με την ΕΛΑΣ,της μηχα­νές της ΔΙΑΣ και τότε αστυ­νο­μι­κοί πυρο­βό­λη­σαν με απο­τέ­λε­σμα να τον τραυ­μα­τί­σουν θανά­σι­μα. Μία σφαί­ρα βρή­κε στον λαι­μό τον 20χρονο Ρομά και άλλες δύο καρ­φώ­θη­καν στο σώμα του. Άλλη μια σφαί­ρα τραυ­μά­τι­σε τον 16χρονο συνο­δη­γό, ενώ ο συνο­μή­λι­κος του που καθό­ταν στο πίσω κάθι­σμα, άνοι­ξε την πόρ­τα και εξαφανίστηκε.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο