Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σημαία με τη ναζιστική σβάστικα βρέθηκε μετά από πρόσκρουση φορτηγού κοντά στο Λευκό Οίκο

Μια ναζι­στι­κή σημαία με σβά­στι­κα βρέ­θη­κε όταν ένα νοι­κια­σμέ­νο φορ­τη­γό προ­σέ­κρου­σε στις μπά­ρες ασφα­λεί­ας στην πλα­τεία Λαφα­γιέτ, δίπλα στους χώρους του Λευ­κού Οίκου στην Ουάσινγκτον.

Αυτό­πτης μάρ­τυ­ρας του «Reuters» δήλω­σε ότι οι ερευ­νη­τές βρή­καν τη σημαία, η οποία προ­φα­νώς προ­ερ­χό­ταν από το εσω­τε­ρι­κό του φορτηγού.

Σύμ­φω­να με τον «Guardian», oι αρχές στην Ουά­σινγ­κτον συνέ­λα­βαν τον οδη­γό του φορ­τη­γού, το οποίο κρί­θη­κε ασφα­λές από την αστυ­νο­μία της Περι­φέ­ρειας της Κολού­μπια. Δεν υπήρ­ξαν τραυ­μα­τι­σμοί ή συνε­χι­ζό­με­νος κίνδυνος.

«Η προ­κα­ταρ­κτι­κή έρευ­να απο­κα­λύ­πτει ότι ο οδη­γός μπο­ρεί να χτύ­πη­σε σκό­πι­μα τις μπά­ρες ασφα­λεί­ας στην πλα­τεία Λαφα­γιέτ», έγρα­ψε στο Twitter ο Άντο­νι Γκου­λιέλ­μι, επι­κε­φα­λής επι­κοι­νω­νί­ας της Μυστι­κής Υπηρεσίας.

Η τηλε­ό­ρα­ση WUSA έδει­ξε βίντεο ενός φορ­τη­γού U‑Haul τύπου κου­τιού στα­μα­τη­μέ­νο δίπλα σε μια σει­ρά από ατσά­λι­να κολω­νά­κια, με ένστο­λους αξιω­μα­τι­κούς επι­βο­λής του νόμου και έναν σκύ­λο να πλη­σιά­ζουν το όχη­μα. Ένα τηλε­κα­τευ­θυ­νό­με­νο ρομπότ άνοι­ξε την πίσω πόρ­τα του φορ­τη­γού, απο­κα­λύ­πτο­ντας ένα τρό­λεϊ αλλά όχι άλλο εμφα­νές φορτίο.

Το κοντι­νό ξενο­δο­χείο Hay Adams εκκε­νώ­θη­κε κατό­πιν αιτή­μα­τος της Μυστι­κής Υπη­ρε­σί­ας, ανέ­φε­ρε η «Washington Post», επι­κα­λού­με­νη αξιω­μα­τού­χο του ξενο­δο­χεί­ου, ενώ η Μυστι­κή Υπη­ρε­σία δήλω­σε ότι ορι­σμέ­νοι δρό­μοι και πεζό­δρο­μοι γύρω από το πάρ­κο έκλεισαν.

Ένας εκπρό­σω­πος της πυρο­σβε­στι­κής υπη­ρε­σί­ας της Ουά­σινγ­κτον δήλω­σε ότι μια κλή­ση ήρθε στις 9.40 μ.μ. για αυτό που περι­γρά­φη­κε ως έρευ­να ύπο­πτου πακέτου.

Σύντο­μα υπήρ­ξε μια σημα­ντι­κή αντί­δρα­ση επι­βο­λής του νόμου και δημό­σιας ασφά­λειας, προ­τού οι ερευ­νη­τές δια­πι­στώ­σουν ότι το περιε­χό­με­νο του ως επί το πλεί­στον άδειου φορ­τη­γού ήταν αβλαβές.

Πηγή: Guardian

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο