Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“Σοκαρισμένος” από το πλήγμα σε παλαιστινιακό ασθενοφόρο δηλώνει ο γγ του ΠΟΥ

«Βαθύ­τα­τα σοκα­ρι­σμέ­νος» δήλω­σε ο επι­κε­φα­λής του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Υγεί­ας Τέντρος Αντα­νόμ Γκε­μπρε­γέ­σους από το πλήγ­μα σε ασθε­νο­φό­ρα στη Λωρί­δα της Γάζας.

«Το ξανα­λέ­με: οι ασθε­νείς, το ιατρο­νο­ση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό, τα κτί­ρια και τα ασθε­νο­φό­ρα πρέ­πει να προ­στα­τεύ­ο­νται συνε­χώς. Πάντο­τε», ανέ­φε­ρε σε ανάρ­τη­σή του στην πλατ­φόρ­μα Χ ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του ΠΟΥ.

Η συντο­νί­στρια ανθρω­πι­στι­κών υπο­θέ­σε­ων του ΟΗΕ στα κατε­χό­με­να Παλαι­στι­νια­κά Εδά­φη, η Λιν Χέι­στινγκς, εξέ­φρα­σε επί­σης έντο­νη ανη­συ­χία επει­δή το πλήγ­μα αυτό στό­χευε «ασθε­νείς που απο­μα­κρύ­νο­νταν για την ασφά­λειά τους».

Σύμ­φω­να με τον επι­κε­φα­λής του γρα­φεί­ου Τύπου της κυβέρ­νη­σης της Χαμάς, μπή­κε στο στό­χα­στρο «ένα κομ­βόι ασθε­νο­φό­ρων που ετοι­μα­ζό­ταν να μετα­φέ­ρει τραυ­μα­τί­ες από το νοσο­κο­μείο Αλ Σίφα» προς τα σύνο­ρα με την Αίγυπτο.

Σε πλά­να που μετέ­δω­σε η τηλε­ό­ρα­ση του Γαλ­λι­κού Πρα­κτο­ρεί­ου δια­κρί­νο­νται άμα­χοι να μετα­φέ­ρουν αιμό­φυρ­τους τραυ­μα­τί­ες. Άλλοι τραυ­μα­τί­ες κεί­το­νται στο έδα­φος, αφού προ­φα­νώς εκσφεν­δο­νί­στη­καν από το ωστι­κό κύμα πάνω στα αυτο­κί­νη­τα που ήταν σταθ­μευ­μέ­να στην άκρη του δρόμου.

Το υπουρ­γείο Υγεί­ας της Χαμάς λέει ότι 16 από τα 35 νοσο­κο­μεία της Γάζας έχουν τεθεί εκτός λει­τουρ­γί­ας, είτε επει­δή βομ­βαρ­δί­στη­καν είτε επει­δή δεν έχουν πλέ­ον καύ­σι­μα για τις γεν­νή­τριές τους. Σύμ­φω­να με τον ΠΟΥ, το ποσο­στό κάλυ­ψης των κλι­νών στο νοσο­κο­μείο Αλ Σίφα ανέρ­χε­ται στο 164%.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο