Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σοκαριστική δήλωση Ισραηλινού υπουργού για χρήση πυρηνικών στη Γάζα

Υπουρ­γός του Ισρα­ήλ δήλω­σε σήμε­ρα ότι η χρή­ση πυρη­νι­κής βόμ­βας κατά της Λωρί­δας της Γάζας απο­τε­λεί «εναλ­λα­κτι­κή επιλογή».

Ο υπουρ­γός Ισραη­λι­νής Κλη­ρο­νο­μιάς Αμι­τσάι Ελι­γιά­χου δήλω­σε σε ραδιο­φω­νι­κή του συνέ­ντευ­ξη ότι δεν είναι απο­λύ­τως ικα­νο­ποι­η­μέ­νος με το εύρος των ισραη­λι­νών αντι­ποί­νων στο παλαι­στι­νια­κό έδα­φος μετά την επί­θε­ση της Χαμάς στο νότιο Ισρα­ήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Στον δημο­σιο­γρά­φο που τον ρώτη­σε στο πλαί­σιο των δηλώ­σε­ών του αυτών εάν η λύση για τον ίδιο θα ήταν θα ριφθεί «κάποιου είδους πυρη­νι­κή βόμ­βα σε όλη τη Λωρί­δα της Γάζας, να την ισο­πε­δώ­σει και να σκο­τώ­σει όλο τον κόσμο», ο υπουρ­γός απά­ντη­σε: «είναι μία εναλ­λα­κτι­κή επιλογή».

Παρό­τι το γρα­φείο του Ισραη­λι­νού πρω­θυ­πουρ­γού Μπε­νια­μίν Νετα­νιά­χου αντέ­δρα­σε  εκδί­δο­ντας ανα­κοί­νω­ση με την οποία έκα­νε λόγο για δηλώ­σεις που δεν έχουν «καμία σχέ­ση με την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα» εντού­τοις δεν τον απέπεμψε.

Ο Νετα­νιά­χου ανέ­στει­λε επί­σης τη συμ­με­το­χή του υπουρ­γού στις κυβερ­νη­τι­κές συνε­δριά­σεις «μέχρι νεωτέρας».

Μετά την κατα­κραυ­γή που ξέσπα­σε, ο υπουρ­γός ανήρ­τη­σε μήνυ­μα στην πλατ­φόρ­μα Χ σημειώ­νο­ντας ότι η δήλω­σή του «για ατο­μι­κά όπλα έχει μετα­φο­ρι­κή σημασία».

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο