Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σουηδία: Ακύρωση συναυλίας συμπαράστασης στην Ουκρανία λόγω μπαλαλάικας

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της // 

Στην πόλη Ουψά­λα της Σου­η­δί­ας ακυ­ρώ­θη­κε συναυ­λία του συγκρο­τή­μα­τος  Södra Bergens Balalaikor επει­δή το συγκρό­τη­μα όπως ανα­φέ­ρε­ται στο όνο­μά του παί­ζει μπα­λα­λάι­κα, 30 τον αριθ­μό και ρώσι­κα παρα­δο­σια­κά τρα­γού­δια. Την είδη­ση δημο­σιεύ­ει η τοπι­κή εφη­με­ρί­δα Opulens και σχο­λιά­ζει η εφη­με­ρί­δα Riktpunkt του ΚΚ Σουηδίας.

Ο Kent Wennman οργα­νω­τής της συναυ­λί­ας δηλώ­νει πως «το μίσος για την Ρωσία, το μηνύ­μα­τα που πήρα­με που φτά­νουν στο σημείο να συγκρί­νουν την μπα­λα­λάι­κα με αγκυ­λω­τούς σταυ­ρούς και αυτό­μα­τα όπλα μας ανά­γκα­σε να ανα­βάλ­λου­με την εκδήλωση».

Μετά τον Τσαϊ­κόφ­σκι και την λίμνη των Κύκνων στην Ελλά­δα, τον Ντο­στο­γιέφ­σκι στην Ιτα­λία, την αίθου­σα Μαρξ στην Φλό­ρι­ντα, η Σου­η­δία ξανα­χτυ­πά. Δεν έφτα­νε το Κεφίρ που απέ­συ­ρε η ARLA επει­δή απει­κο­νί­ζε­ται στην συσκευα­σία η Κόκ­κι­νη Πλα­τεία τώρα ακυ­ρώ­νε­ται η συναυ­λία του μου­σι­κού συγκρο­τή­μα­τος που έχει 30 μπα­λα­λάι­κες και μια κιθά­ρα και μετρά­ει 50 χρό­νια παρουσίας.

Τα έσο­δα από την συναυ­λία θα πήγαι­ναν για ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια στην Ουκρα­νία σύμ­φω­να με τους οργανωτές.

Ο παρα­λο­γι­σμός σε όλο του το μεγα­λείο θα έλε­γε κανείς. Μόνο που δεί­χνει ταυ­τό­χρο­να πως η μονό­δρο­μη πλη­ρο­φό­ρη­ση και πλύ­ση εγκε­φά­λου υπέρ του ενός πόλου του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου και κατά του άλλου είναι η αιτία του παρα­λο­γι­σμού. Η ανά­γκη κατα­δί­κης του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου σε ανε­ξάρ­τη­τη πορεία υπέρ των λαών είναι μια αναγκαιότητα.

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο