Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σουηδία: Αστυνομικός γονατίζει και ενώνεται με τους διαδηλωτές

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Η ιστο­σε­λί­δα “Black lives matter” κάλε­σε χθες τα μέλη της σε αντι­ρα­τσι­στι­κή δια­δή­λω­ση στην Στοκ­χόλ­μη. Η αστυ­νο­μία έδω­σε άδεια μόνο για 50 άτο­μα όσο είναι το επι­τρε­πό­με­νο όριο αλλά  συγκε­ντρώ­θη­καν περί­που 8.000.

Η δύνα­μη της αστυ­νο­μί­ας κατά­φε­ρε με κατα­στο­λή να την δια­λύ­σει. Όμως 1000 περί­που δια­δη­λω­τές συνέ­χι­σαν να δια­δη­λώ­νουν στους δρό­μους της Στοκ­χόλ­μης και η Αστυ­νο­μία απά­ντη­σε με χημι­κά και μπλόκα.

Κάποια στιγ­μή οι δια­δη­λω­τές περι­κύ­κλω­σαν ένα περι­πο­λι­κό της Αστυ­νο­μί­ας και τότε τους περί­με­νε η έκπλη­ξη που βλέ­που­με στην φωτο­γρα­φία. Νεα­ρή αστυ­νο­μι­κός γονά­τι­σε μπρο­στά τους κάνο­ντας την χαρα­κτη­ρι­στι­κή κίνη­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας και κατό­πιν αγκα­λιά­στη­κε με τους διαδηλωτές.

inbound9010129730481626357

Σύσ­σω­μος ο πολι­τι­κός κόσμος με πρώ­το τον Σοσιαλ­δη­μο­κρά­τη πρω­θυ­πουρ­γό Λεβέν κατα­δι­κά­ζει τον συγ­χρω­τι­σμό, μάλι­στα ο Σοσιαλ­δη­μο­κρά­της υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών θα ήθε­λε η δια­μαρ­τυ­ρία να γίνει μέσω Facebook και Twitter.

Κατα­δι­κά­ζει και ο δημό­σιος επι­δη­μιο­λό­γος την δια­δή­λω­ση επει­δή “ήταν παρά­νο­μη αλλά και επι­κίν­δυ­νη για την δημό­σια Υγεία” που δεν λέει όμως τα ίδια για τους εργα­ζό­με­νους που δου­λεύ­ουν χωρίς προ­στα­σία πχ στην Ericsson και στις άλλες μεγά­λες επιχειρήσεις.

Η Αστυ­νο­μία διε­ξά­γει έρευ­να για την ενέρ­γεια της Αστυ­νο­μι­κού γρά­φουν οι σημε­ρι­νές εφημερίδες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο