Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Σταθεροποιήθηκε» η κατάσταση του Έρικσεν- Μάλλον δεν κινδυνεύει η ζωή του

Σύμ­φω­να με νεό­τε­ρη ενη­μέ­ρω­ση της UEFA, ο Κρί­στιαν Έρικ­σεν δια­κο­μί­στη­κε άμε­σα στο νοσο­κο­μείο, ενώ η κατά­στα­ση του «έχει στα­θε­ρο­ποι­η­θεί». Η είδη­ση επι­βε­βαιώ­θη­κε και από την ομο­σπον­δία ποδο­σφαί­ρου της Δανί­ας, η οποία με ανα­κοί­νω­ση της γνω­στο­ποί­η­σε ότι ο 29χρονος είναι ζωντα­νός και η κατά­στα­σή του είναι σταθερή.

denmark4

Ο ποδο­σφαι­ρι­στής έχει τις αισθή­σεις του, σύμ­φω­να με την ενη­μέ­ρω­ση, και θα παρα­μεί­νει για νοση­λεία σε νοσο­κο­μείο της Κοπεγχάγης.

Ανα­μέ­νε­ται ενη­μέ­ρω­ση σχε­τι­κά με τη συνέ­χι­ση του αγώ­να της Δανί­ας με τη Φιν­λαν­δία που είχε δια­κο­πεί στο 42ο λεπτό, σύμ­φω­να με ανάρ­τη­ση της UEFA.

denmark1

Ο Δανός επι­θε­τι­κός και κορυ­φαί­ος ποδο­σφαι­ρι­στής της ομά­δας του κατέρ­ρευ­σε χωρίς προ­φα­νή λόγο στο 42ο λεπτό της ανα­μέ­τρη­σης στην Κοπεγ­χά­γη, όπως φάνη­κε από τον τηλε­ο­πτι­κό φακό.

Οι για­τροί έσπευ­σαν άμε­σα στον αγω­νι­στι­κό χώρο, προ­φα­νώς σώζω­ντας με την ταχύ­τη­τά τους τη ζωή του παί­κτη και άρχι­σαν τη μάχη να τον δια­τη­ρή­σουν ζωντα­νό. Αρχι­κά του έκα­ναν τεχνη­τή ανα­πνοή και μετά χρη­σι­μο­ποί­η­σαν και απινιδωτή.

denmark2

Την ίδια ώρα οι συμπαί­κτες δημιούρ­γη­σαν ένα προ­στα­τευ­τι­κό τεί­χος με τα σώμα­τα τους γύρω από τον συμπαί­κτη τους για να τον προ­στα­τεύ­σουν από τα αδιά­κρι­τα βλέμ­μα­τα, πριν τον περι­βά­λουν κουβέρτες.

Φωτο­ρε­πόρ­τερ ανέ­φε­ρε ότι ο Έρικ­σεν σήκω­σε και το χέρι του ενώ μετα­φε­ρό­ταν στο φορείο.

denmark3

Αρχι­κά οι διορ­γα­νω­τές ζήτη­σαν από τον κόσμο στις κερ­κί­δες να παρα­μεί­νει στις θέσεις του. Μόλις ανα­κοι­νώ­θη­κε από τα μεγά­φω­να του γηπέ­δου ότι ο παί­κτης είναι ζωντα­νός, οι εξέ­δρες βίω­σαν μια έκρη­ξη ανα­κού­φι­σης, με φωνές και παρα­τε­τα­μέ­νο χειροκρότημα.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο