Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στα ύψη ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες — Πόσο θα διαρκέσει ο καύσωνας

Επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νο δελ­τίο επι­κίν­δυ­νων και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων εξέ­δω­σε η Εθνι­κή Μετε­ω­ρο­λο­γι­κή Υπη­ρε­σία ενό­ψει του επερ­χό­με­νου καύ­σω­να «CLEON», χωρίς όμως όπως ανα­φέ­ρει, σύμ­φω­να με τα νεώ­τε­ρα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία, να υπάρ­χουν ουσια­στι­κές δια­φο­ρο­ποι­ή­σεις από εκεί­νο που εκδό­θη­κε χθες.

Κάποια μέτρα για την απο­φυ­γή των επι­πτώ­σε­ων στην υγεία από τον επερ­χό­με­νο καύσωνα

Πιο ανα­λυ­τι­κά:

1. Την Τετάρ­τη (12/7) υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες θα επι­κρα­τή­σουν κυρί­ως στα κεντρι­κά και νότια ηπει­ρω­τι­κά. Η μέγι­στη τιμή της θερ­μο­κρα­σί­ας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά τους 36 με 37 βαθ­μούς και στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία τους 37 με 38 βαθ­μούς Κελσίου.

β. στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά τους 38 με 39 και στο εσω­τε­ρι­κό της Στε­ρε­άς και της Θεσ­σα­λί­ας τους 40 βαθ­μούς Κελσίου.

γ. στη νησιω­τι­κή χώρα τους 32 με 33 και στα νησιά του Ιονί­ου, τα Δωδε­κά­νη­σα και τη νότια Κρή­τη τους 35 βαθ­μούς Κελσίου.

2. Την Πέμ­πτη (13/7) υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες θα επι­κρα­τή­σουν σε όλη σχε­δόν τη χώρα.

α. Στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά η μέγι­στη τιμή της θερ­μο­κρα­σί­ας θα φθά­σει τους 37 με 38 βαθ­μούς και στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία και το εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου τους 39 με 40 βαθ­μούς Κελ­σί­ου ενώ οι ελά­χι­στες τιμές της θα κυμαν­θούν περί τους 27 με 29 βαθ­μούς Κελσίου.

β. Στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά η μέγι­στη τιμή της θερ­μο­κρα­σί­ας θα φθά­σει τους 39 με 40 και στο εσω­τε­ρι­κό της Στε­ρε­άς και της Θεσ­σα­λί­ας τους 41 βαθ­μούς Κελ­σί­ου ενώ οι ελά­χι­στες τιμές της θα κυμαν­θούν περί τους 28 με 30 βαθ­μούς Κελσίου.

γ. Στη νησιω­τι­κή χώρα η μέγι­στη τιμή της θερ­μο­κρα­σί­ας θα φθά­σει τους 33 με 35 και στα νησιά του Ιονί­ου, τα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, τα Δωδε­κά­νη­σα και τη νότια Κρή­τη τους 36 με 37 βαθ­μούς Κελ­σί­ου ενώ οι ελά­χι­στες τιμές της θα κυμαν­θούν περί τους 25 με 27 βαθ­μούς Κελσίου.

3. Την Παρα­σκευή (14/7) οι υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες θα κορυφωθούν.

α. Στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά η μέγι­στη τιμή της θερ­μο­κρα­σί­ας θα φθά­σει τους 38 με 39 βαθ­μούς και στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία και το εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου τους 40 με 41 βαθ­μούς Κελ­σί­ου ενώ οι ελά­χι­στες τιμές της θα κυμαν­θούν περί τους 28 με 30 βαθ­μούς Κελσίου.

β. Στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά η μέγι­στη τιμή της θερ­μο­κρα­σί­ας θα φθά­σει τους 40 με 41, στο εσω­τε­ρι­κό της Στε­ρε­άς τους 41 με 42 και στο εσω­τε­ρι­κό της Θεσ­σα­λί­ας τους 43 βαθ­μούς Κελ­σί­ου ενώ οι ελά­χι­στες τιμές της θα κυμαν­θούν περί τους 28 με 31 βαθ­μούς Κελσίου.

γ. Στη νησιω­τι­κή χώρα η μέγι­στη τιμή της θερ­μο­κρα­σί­ας θα φθά­σει τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονί­ου, τα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, τα Δωδε­κά­νη­σα και τη νότια Κρή­τη τους 37 με 40 βαθ­μούς Κελ­σί­ου ενώ οι ελά­χι­στες τιμές της θα κυμαν­θούν περί τους 27 με 29 βαθ­μούς Κελσίου.

4. Το Σάβ­βα­το (15/7) οι πολύ υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες θα διατηρηθούν.

α. Στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά η μέγι­στη τιμή της θερ­μο­κρα­σί­ας θα φθά­σει τους 38 με 39 βαθ­μούς και στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία και το εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου τους 40 με 41 βαθ­μούς Κελ­σί­ου ενώ οι ελά­χι­στες τιμές θα κυμαν­θούν περί τους 30 βαθ­μούς Κελσίου.

β. Στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά τους 40 με 41, στο εσω­τε­ρι­κό της Στε­ρε­άς και της Πελο­πον­νή­σου τους 41 με 42 και στο εσω­τε­ρι­κό της Θεσ­σα­λί­ας τους 43 βαθ­μούς Κελ­σί­ου ενώ οι ελά­χι­στες τιμές θα κυμαν­θούν περί τους 29 με 31 βαθ­μούς Κελσίου.

γ. Στη νησιω­τι­κή χώρα τους 36 με 37 και στα νησιά του Ιονί­ου, τα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, τα Δωδε­κά­νη­σα και τη νότια Κρή­τη τους 38 με 39 βαθ­μούς Κελ­σί­ου ενώ οι ελά­χι­στες τιμές θα κυμαν­θούν περί τους 28 με 30 βαθ­μούς Κελσίου.

5. Την Κυρια­κή (16/7) προ­βλέ­πε­ται μικρή πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας κυρί­ως στα βόρεια

α. Στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά η μέγι­στη τιμή της θερ­μο­κρα­σί­ας θα φθά­σει τους 36 με 37 βαθ­μούς και στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία και το εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου τους 38 βαθ­μούς Κελ­σί­ου ενώ οι ελά­χι­στες τιμές της θα κυμαν­θούν περί τους 26 με 28 βαθ­μούς Κελσίου.

β. Στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά τους 38 με 39, στο εσω­τε­ρι­κό της Στε­ρε­άς και στο εσω­τε­ρι­κό της Θεσ­σα­λί­ας τους 40 με 41 βαθ­μούς Κελ­σί­ου ενώ οι ελά­χι­στες τιμές της θα κυμαν­θούν περί τους 28 με 30 βαθ­μούς Κελσίου.

γ. Στη νησιω­τι­κή χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονί­ου, τα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, τα Δωδε­κά­νη­σα και τη νότια Κρή­τη τους 37 με 38 βαθ­μούς Κελ­σί­ου ενώ οι ελά­χι­στες τιμές της θα κυμαν­θούν περί τους 27 με 29 βαθ­μούς Κελσίου.

6. Σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία προ­γνω­στι­κά στοι­χεία, τη Δευ­τέ­ρα (17/7) προ­βλέ­πε­ται μικρή αλλά πρό­σκαι­ρη πτώ­ση της θερμοκρασίας.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο