Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στην αποστολή μηνυμάτων «112» περιορίζεται η κυβέρνηση για την επερχόμενη κακοκαιρία

Τα πρώ­τα μηνύ­μα­τα προει­δο­ποί­η­σης προς τους κατοί­κους της Θεσ­σα­λί­ας, της Φθιώ­τι­δας και της Εύβοιας, εστά­λη­σαν πριν από λίγο ‑ενό­ψει της κακο­και­ρί­ας που ανα­μέ­νε­ται να κάνει την εμφά­νι­σή της στη χώρα από αύριο- από το «112».

Το μήνυ­μα κάνει λόγο για «επι­κίν­δυ­να και­ρι­κά φαι­νό­με­να», όπως ισχυ­ρές καται­γί­δες, χαλα­ζο­πτώ­σεις, από το πρωί της Δευ­τέ­ρας 25 Σεπτέμ­βρη «και για τα επό­με­να δύο 24ωρα στην περιο­χή σας». Το μήνυ­μα καλεί τους κατοί­κους να περιο­ρί­σουν τις μετα­κι­νή­σεις τους και να ακο­λου­θούν τις οδη­γί­ες των αρχών.

Στο ίδιο πνεύ­μα, με τις προη­γού­με­νες κατα­στρο­φές, πάντως, η κυβέρ­νη­ση περιο­ρί­ζε­ται στην απο­στο­λή μηνυ­μά­των, μετα­φέ­ρο­ντας με αυτό τον τρό­πο τις δικές της ευθύ­νες για την προ­στα­σία του κόσμου, στους ίδιους τους κατοί­κους των περιο­χών που θα πλη­γούν, απο­γειώ­νο­ντας τη λογι­κή της ατο­μι­κής ευθύνης.

Σε σημε­ρι­νή σύσκε­ψη των αρμό­διων υπουρ­γεί­ων, απο­φα­σί­στη­κε να μεί­νουν κλει­στά τα σχο­λεία της Θεσ­σα­λί­ας μέχρι και την Τετάρ­τη, ενώ χωρίς να ανα­κοι­νω­θεί κανέ­να ουσια­στι­κό μέτρο πρό­λη­ψης και προ­στα­σί­ας, ανα­κοι­νώ­θη­κε το αυτο­νό­η­το, η ετοι­μό­τη­τα της πυρο­σβε­στι­κής και των ενό­πλων δυνάμεων.

Πηγή: 902.gr

 

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο