Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ελεύθερη πρόσβαση του λαού στις παραλίες, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Να εξα­σφα­λι­στεί η ελεύ­θε­ρη πρό­σβα­ση του λαού σε όλες τις παρα­λί­ες, με κατάρ­γη­ση κάθε επι­χει­ρη­μα­τι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας, ζητά το ΚΚΕ που στη­ρί­ζει τις κινη­το­ποι­ή­σεις που γίνο­νται από κάτοι­κους και επι­σκέ­πτες νησιών και άλλων περιοχών.

Η απα­ρά­δε­κτη κατά­στα­ση σε παρα­λί­ες και οι ευθύ­νες των κυβερνήσεων

Η ανα­κοί­νω­ση του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ χαι­ρε­τί­ζει και στη­ρί­ζει τις κινη­το­ποι­ή­σεις κατοί­κων και επι­σκε­πτών νησιών και άλλων περιο­χών της χώρας που διεκ­δι­κούν το αυτο­νό­η­το δικαί­ω­μά τους στην ελεύ­θε­ρη πρό­σβα­ση στις παρα­λί­ες, οι οποί­ες σε πολ­λές περι­πτώ­σεις έχουν κυριο­λε­κτι­κά κατα­λη­φθεί από επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμφέροντα.

Η σημε­ρι­νή άθλια κατά­στα­ση είναι απο­τέ­λε­σμα της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης αιγια­λού και παρα­λιών, δηλα­δή της ανά­γκης του λαού και της νεο­λαί­ας για ανα­ψυ­χή, ακό­μα και για ένα μπά­νιο στη θάλασ­σα. Αυτή την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση έχουν προ­ω­θή­σει βήμα το βήμα και δια­χρο­νι­κά, με νόμους και απο­φά­σεις τους, κυβερ­νή­σεις, Περι­φέ­ρειες και δήμοι, στο όνο­μα της περι­βό­η­της “ανά­πτυ­ξης” και των “επεν­δύ­σε­ων”.

Επο­μέ­νως, είναι προ­κλη­τι­κά τα κρο­κο­δεί­λια δάκρυα όλων των παρα­πά­νω, πολύ περισ­σό­τε­ρο που, με αφορ­μή εξορ­γι­στι­κές περι­πτώ­σεις αυθαι­ρε­σί­ας, περιο­ρί­ζουν το πρό­βλη­μα μόνο στη μη τήρη­ση της νομι­μό­τη­τας, όταν αυτή ακρι­βώς η “νομι­μό­τη­τα”, που έχουν δια­μορ­φώ­σει, είναι που “στρώ­νει το έδα­φος” και για τις αυθαιρεσίες.

Απαι­τού­με εδώ και τώρα:

  • Να εξα­σφα­λι­στεί η ελεύ­θε­ρη πρό­σβα­ση του λαού σε όλες τις παρα­λί­ες, με κατάρ­γη­ση κάθε επι­χει­ρη­μα­τι­κής δραστηριότητας.
  • Να επι­βλη­θούν άμε­σα οι κυρώ­σεις (πρό­στι­μα, αφαι­ρέ­σεις αδειών, δια­δι­κα­σία από­συρ­σης ομπρε­λο­κα­θι­σμά­των κλπ.) στους κατα­πα­τη­τές επιχειρηματίες.
  • Καθα­ριό­τη­τα και περι­ποί­η­ση όλων των παρα­λιών και θαλασ­σών και παρο­χή δωρε­άν υπο­δο­μών, εξο­πλι­σμού ‑ομπρέ­λες και σκί­α­ση, ξαπλώ­στρες, ντους, απο­δυ­τή­ρια- και υπη­ρε­σιών στις παρα­λί­ες με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης και της Τοπι­κής Διοίκησης.
  • Να εγκα­τα­στα­θούν κατάλ­λη­λες υπο­δο­μές και μέσα για την πρό­σβα­ση των ΑμεΑ».

Ερώ­τη­ση ΚΟ ΚΚΕ: «Παρα­λί­ες ελεύ­θε­ρες με δωρε­άν σύγ­χρο­νες υπο­δο­μές για τους κατοί­κους και τους επι­σκέ­πτες στην Πάρο»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο