Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στο Εφετείο ο φασίστας Γιάννης Λαγός

Στο Εφε­τείο οδη­γή­θη­κε ο ναζι­στής Γ. Λαγός μετά την άφι­ξη του στην Ελλά­δα από τις Βρυ­ξέλ­λες όπου είχε συλ­λη­φθεί. Ο Γ. Λαγός που εκδό­θη­κε από τις βελ­γι­κές αρχές μετά από ένταλ­μα της Ελλά­δας, οδη­γεί­ται στον Εισαγ­γε­λέα Εκτέ­λε­σης Ποι­νών ο οποί­ος θα του επι­δώ­σει φυλα­κτή­ριο ώστε να μετα­χθεί σε σωφρο­νι­στι­κό κατά­στη­μα για να εκτί­σει την ποι­νή του. Παρών θα είναι και ο αρμό­διος για τις εκδό­σεις εισαγ­γε­λι­κός λει­τουρ­γός προ­κει­μέ­νου να πιστο­ποι­ή­σει ότι έχουν τηρη­θεί όλες οι νόμι­μες δια­δι­κα­σί­ες για την έκδο­ση του κατα­δι­κα­σμέ­νου. Ο Γ. Λαγός έχει κατα­δι­κα­στεί για διεύ­θυν­ση της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης της Χρυ­σής Αυγής με ποι­νή 13 ετών και 8 μηνών.

Η μετα­γω­γή του Χρυ­σαυ­γί­τη Γ. Λαγού έγι­νε με κλού­βα που συνο­δευό­ταν από δύο τζιπ της Αστυ­νο­μί­ας και ισχυ­ρή δύναμη.

Στο μετα­ξύ, η κυβερ­νη­τι­κή εκπρό­σω­πος, Αρ. Πελώ­νη, προ­κα­λώ­ντας το κοι­νό αίσθη­μα και μετά από μήνες που με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης όπως και των ευρω­ε­νω­σια­κών αρχών ο κατα­δι­κα­σμέ­νος ναζι­στής σου­λα­τσά­ρι­ζε στις Βρυ­ξέλ­λες, ενώ ο υπαρ­χη­γός της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Παπ­πάς παρα­μέ­νει ασύλ­λη­πτος, έσπευ­σε να δηλώ­σει ότι… «Δεν επιτρέπεται, κανένας εφησυχασμός» και ότι «Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα τόσο για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Γιάννη Λαγού προκειμένου να εκτίσει την ποι­νή του. Χρειάζεται, όμως, διαρκής αγώνας ώστε η ελλη­νι­κή Δημοκρατία να μην βρε­θεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα».

Πηγή: ΑΠΕ

 Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο