Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Στο σκαμνί» επειδή διαδήλωσε ενάντια στο ξεσπίτωμα: Αναβολή για τις 5 Απρίλη η δίκη του Β. Συρίγου — Έγινε κινητοποίηση στα Δικαστήρια (VIDEO — ΦΩΤΟ)

Για τις 5 Απρί­λη του 2024 ανα­βλή­θη­κε η προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη για σήμε­ρα δίκη του Βάλ­σα­μου Συρί­γου, μέλους της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ και γενι­κού γραμ­μα­τέα της Ομο­σπον­δί­ας Οικο­δό­μων, για τους πλειστηριασμούς.

Η ανα­βο­λή της δίκης έγι­νε επει­δή έλει­πε μάρ­τυ­ρας κατη­γο­ρί­ας, αστυ­νο­μι­κός και το δικα­στή­ριο έκρι­νε ανα­γκαία την παρου­σία του.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι πρό­κει­ται για δίω­ξη με κατη­γο­ρί­ες που παρα­πέ­μπουν σε …κοι­νό εγκλη­μα­τία, ενώ το «έγκλη­μα» που διέ­πρα­ξε είναι ότι συμ­με­τεί­χε σε κινη­το­ποί­η­ση τον Οκτώ­βρη του 2019 ενά­ντια σε πλει­στη­ρια­σμό λαϊ­κής κατοι­κί­ας. Τότε, μαζί με εκα­το­ντά­δες αγω­νι­στές εργά­τες, έδω­σε τη μάχη για να μην πέσει κανέ­να σπί­τι εργα­τι­κής — λαϊ­κής οικο­γέ­νειας στα χέρια τραπεζίτη.

Νωρί­τε­ρα, μετά από κάλε­σμα του ΠΑΜΕ, έγι­νε κινη­το­ποί­η­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στον Β. Συρί­γο από μέλη σωμα­τεί­ων και φορέ­ων, στο κτί­ριο 12 των Δικα­στη­ρί­ων της πρώ­ην Σχο­λής Ευελπίδων.

Β. Συρίγος: «Δεν θα αφήσουμε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

Μιλώ­ντας στους συγκε­ντρω­μέ­νους ο Β. Συρί­γος σημεί­ω­σε ότι «χαι­ρε­τί­ζου­με τη μαζι­κή συμ­με­το­χή στην συμπα­ρά­στα­ση αυτού του δίκαιου αγώ­να που δίνου­με για να μην χαθεί κανέ­να σπίτι».

Συνέ­χι­σε επι­ση­μαί­νο­ντας ότι «έχου­με πολ­λά σπί­τια να σώσου­με. Έχου­με μπρο­στά μας πάρα πολ­λούς πλει­στη­ρια­σμούς, ήδη το πρωί της Τρί­της 24 Οκτώ­βρη προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται κινη­το­ποί­η­ση στη  “Cepal”  για μια λαϊ­κή κατοι­κία που βγαί­νει σε πλει­στη­ρια­σμό την Τετάρ­τη και δεκά­δες ακόμα».

«Ο αγώ­νας συνε­χί­ζε­ται, δεν θα αφή­σου­με κανέ­να σπί­τι στα χέρια τρα­πε­ζί­τη», κατέ­λη­ξε ο Β. Συρί­γος, με τους συγκε­ντρω­μέ­νους να φωνά­ζουν το σύν­θη­μα «Κανέ­να σπί­τι στα χέρια τρα­πε­ζί­τη».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο