Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στ. Κασσελάκης: Το νομοσχέδιο της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια «θα περάσει χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ»

«Αυτό το νομο­σχέ­διο θα περά­σει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρό­ε­δρος του Στ. Κασ­σε­λά­κης σε τηλε­ο­πτι­κή συνέ­ντευ­ξη στο Star, ανα­φε­ρό­με­νος στις χτε­σι­νές δηλώ­σεις του πρω­θυ­πουρ­γού για τον πολι­τι­κό γάμο ομό­φυ­λων ζευ­γα­ριών και την τεκνο­θε­σία, διευ­κρι­νί­ζο­ντας μάλι­στα πως θα θέσει και θέμα κομ­μα­τι­κής πει­θαρ­χί­ας στο κόμ­μα του.

Σχο­λιά­ζο­ντας τη συνέ­ντευ­ξη του Κυριά­κου Μητσο­τά­κη στην ΕΡΤ, σημεί­ω­σε πως «Ηταν μια συνέ­ντευ­ξη που είχε και μερι­κά θετι­κά και μερι­κά τα οποία εγώ εξε­πλά­γην. Το να ωθεί τους βου­λευ­τές του στην απο­χή και να το απο­κα­λεί αυτό αξιο­πρε­πή στά­ση, για μένα είναι στά­ση πολι­τι­κής δει­λί­ας. Για ένα θέμα ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των είναι δυνα­τόν να προ­κα­λείς τους βου­λευ­τές σου να από­σχουν;», διε­ρω­τή­θη­κε ανα­φε­ρό­με­νος — όπως και η κυβέρ­νη­ση – σε δικαιώ­μα­τα, την ώρα που στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα με το νομο­σχέ­διο που φέρ­νει ανα­τρέ­πει το δικαί­ω­μα του παι­διού στη μητρό­τη­τα και στην πατρό­τη­τα, που στη­ρί­ζε­ται στη συμπλη­ρω­μα­τι­κή σχέ­ση ανδρι­κού και γυναι­κεί­ου οργα­νι­σμού στην τεκνοποίηση.

Χαρα­κτή­ρι­σε εξάλ­λου «άτολ­μο» το νομο­σχέ­διο, ενώ ισχυ­ρί­στη­κε πως η κυβέρ­νη­ση ήταν να το φέρει νωρί­τε­ρα. Παράλ­λη­λα ισχυ­ρί­στη­κε πως «Στο ζήτη­μα της τεκνο­θε­σί­ας υπάρ­χουν γρα­φειο­κρα­τι­κές αγκυ­λώ­σεις που πρέ­πει να λυθούν. Εχω ζητή­σει από την ΚΟ μου να γίνει επε­ξερ­γα­σία ώστε το πλαί­σιο να γίνει πιο εύκο­λο και πιο γρή­γο­ρο και για τα ετε­ρό­φυ­λα και για τα ομό­φυ­λα ζευ­γά­ρια».

Πηγή: 902.gr

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο