Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό: «Έξω η μάνα από τη φυλακή, καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή»

Δια­μαρ­τυ­ρία έξω από τις φυλα­κές Κορυ­δαλ­λού πραγ­μα­το­ποί­η­σαν πολί­τες σε ένδει­ξη αλλη­λεγ­γύ­ης στη μητέ­ρα του 12χρονου κορι­τσιού από τον Κολω­νό, η οποία ξεκί­νη­σε απερ­γία πεί­νας την περα­σμέ­νη Τετάρ­τη ύστε­ρα από την απόρ­ρι­ψη του αιτή­μα­τος της για άρση της προ­σω­ρι­νής κρά­τη­σής της με περιο­ρι­στι­κούς όρους.

Οι δια­δη­λω­τές ζήτη­σαν την άμε­ση απο­φυ­λά­κι­ση της κατη­γο­ρού­με­νης μητέ­ρας της ανή­λι­κης, που βία­ζε και εξέ­δι­δε ο Μίχος, καμία συγκά­λυ­ψη του κυκλώ­μα­τος trafficking, και στή­ρι­ξη της οικο­γέ­νειας από τους αρμό­διους φορείς της Πολιτείας.

«Έξω η μάνα από τη φυλα­κή, καμία συγκά­λυ­ψη, καμία ανο­χή», «απερ­γία πεί­νας μέσα στα κελιά για την αξιο­πρέ­πεια και τη λευ­τε­ριά», «ούτε στον Κολω­νό ούτε και που­θε­νά, κάτω τα χέρια από τα παι­διά» φώνα­ξαν οι συγκε­ντρω­μέ­νοι, «μπά­τσοι — δικα­στές ξεπλέ­νουν βια­στές και τρο­μο­κρα­τούν όσες σπά­νε τη σιω­πή» έγρα­φε ένα από τα πανό.

 

Η Επι­τρο­πής αλλη­λεγ­γύ­ης, που οργά­νω­σε τη δια­μαρ­τυ­ρία, στη σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­σή της κατήγ­γει­λε, μετα­ξύ άλλων, τη δικα­στι­κή από­φα­ση κάνο­ντας λόγο για ανάλ­γη­τη στά­ση κρά­τους και αστι­κής δικαιο­σύ­νης σε μια μάνα μιας φτω­χής οικο­γέ­νειας οκτώ παιδιών.

Σε σύντο­μο χαι­ρε­τι­σμό της η 37χρονη γυναί­κα, που επι­μέ­νει στην αθω­ό­τη­τά της, ευχα­ρί­στη­σε σήμε­ρα τους δια­μαρ­τυ­ρό­με­νους για την συμπα­ρά­στα­ση στην ίδια και στην οικο­γέ­νειά της.

Η ίδια σε πρό­σφα­τη συνέ­ντευ­ξη της στην «Εφ.Συν.» δήλω­σε απο­φα­σι­σμέ­νη να φτά­σει μέχρι τέλους για να απο­δεί­ξει την αθω­ό­τη­τά της και έστει­λε μήνυ­μα στην κόρη της να μη νιώ­θει ενο­χές, που εκεί­νη βρί­σκε­ται στη φυλακή.

Επί­σης, κατη­γό­ρη­σε τον βασι­κό κατη­γο­ρού­με­νο, Ηλία Μίχο, ότι έμπλε­ξε το παι­δί της και την ίδια, απά­ντη­σε για τα στοι­χεία που κρί­θη­καν ενο­χο­ποι­η­τι­κά για εκεί­νη και περιέ­γρα­ψε τα μηνύ­μα­τα που είναι απαλ­λα­κτι­κά αλλά δεν περι­λαμ­βά­νο­νται στη δικογραφία.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από την Εφη­με­ρί­δα των Συντακτών

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο