Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό

🔻 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ — ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ — ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ 🔻
🔻  Στις 4.30 μ.μ. το αγωνιστικό ραντεβού των συνδικάτων της Αττικής
Θα προηγηθεί στις 12 συνέντευξη Τύπου των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων

Δυνα­μι­κή και άμε­ση απά­ντη­ση στο νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για το Ασφα­λι­στι­κό, που θωρα­κί­ζει το νόμο Κατρού­γκα­λου και στρώ­νει το δρό­μο για τα νέα αντια­σφα­λι­στι­κά χτυ­πή­μα­τα, δίνουν σήμε­ρα, Τρί­τη, Εργα­τι­κά Κέντρα, Ομο­σπον­δί­ες, Συν­δι­κά­τα και συντα­ξιου­χι­κές οργα­νώ­σεις, με διπλή αγω­νι­στι­κή παρέμ­βα­ση έξω από το υπουρ­γείο Εργα­σί­ας, το οποίο από την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή δημο­σιο­ποί­η­σε επί­ση­μα το νομο­σχέ­διο στη «δημό­σια διαβούλευση».

✔️  Στις 12 το μεση­μέ­ρι η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή των Συνερ­γα­ζό­με­νων Συντα­ξιου­χι­κών Οργα­νώ­σε­ων θα δώσει συνέ­ντευ­ξη Τύπου έξω από το υπουργείο.

Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές οργανώσεις Συνέντευξη Τύπου 28–1‑20

 

✔️  Λίγο αργό­τε­ρα, στις 4.30 μ.μ., τα συν­δι­κά­τα διορ­γα­νώ­νουν συγκέ­ντρω­ση στο υπουρ­γείο Εργασίας.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συν­δι­κά­τα, τους εργα­ζό­με­νους και τους συντα­ξιού­χους της Αττι­κής να πάρουν μαζι­κά μέρος στην κινητοποίηση.

Να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο

Οι σημε­ρι­νές αγω­νι­στι­κές παρεμ­βά­σεις απο­τε­λούν συνέ­χεια των πολύ­μορ­φων πρω­το­βου­λιών που ξεδι­πλώ­νουν εδώ και και­ρό Ομο­σπον­δί­ες, Εργα­τι­κά Κέντρα και Συν­δι­κά­τα, σε συντο­νι­σμό με οργα­νώ­σεις συντα­ξιού­χων, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων και αγρο­το­κτη­νο­τρό­φων σε όλη τη χώρα, για να δυνα­μώ­σει το απερ­για­κό μέτω­πο για την Κοι­νω­νι­κή Ασφά­λι­ση, για να δοθεί απά­ντη­ση στην προ­πα­γάν­δα της κυβέρ­νη­σης που παρου­σιά­ζει τον… ρετου­σα­ρι­σμέ­νο νόμο — λαι­μη­τό­μο του Κατρού­γκα­λου ως «σωτη­ρία», την ίδια ώρα που σχε­διά­ζει το επό­με­νο αντια­σφα­λι­στι­κό χτύ­πη­μα μέσα στο 2020, που είναι η παρά­δο­ση των επι­κου­ρι­κών συντά­ξε­ων στον χρη­μα­τι­στη­ρια­κό τζό­γο και στα κορά­κια της ιδιω­τι­κής ασφάλισης.

✔️  Απο­φά­σεις για απερ­γία έχουν ήδη πάρει τα Εργα­τι­κά Κέντρα Αθή­νας, Αγρι­νί­ου, Αρτας, Βόρειου Συγκρο­τή­μα­τος Δωδε­κα­νή­σου, Θεσπρω­τί­ας, Ζακύν­θου, Ιωαν­νί­νων, Λαμί­ας, Λάρι­σας, Πάτρας, Κεφα­λο­νιάς και Ιθά­κης, Ηρα­κλεί­ου, Χανί­ων, οι Ομο­σπον­δί­ες Εργα­ζο­μέ­νων στο Φάρ­μα­κο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθω­τών Τύπου και Βιο­μη­χα­νί­ας Χάρ­του, Εργα­ζο­μέ­νων Γάλα­κτος — Τρο­φί­μων — Ποτών, Λογι­στών, ΟΕΝΓΕ και δεκά­δες σωμα­τεία σε όλη τη χώρα.
Από­φα­ση απερ­για­κής κινη­το­ποί­η­σης έχει πάρει και η Εκτε­λε­στι­κή Επι­τρο­πή της ΑΔΕΔΥ.
Σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στις κινη­το­ποι­ή­σεις καλούν επί­σης Ομο­σπον­δί­ες και δεκά­δες Σωμα­τεία αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων και μικρών ΕΒΕ, αντα­πο­κρι­νό­με­να στο σχε­τι­κό κάλε­σμα που έχει απευ­θύ­νει η ΟΒΣΑ.

Θεσσαλονίκη: Καθημερινές πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων

Εξορ­μή­σεις ενη­μέ­ρω­σης για το νέο αντια­σφα­λι­στι­κό νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης πραγ­μα­το­ποιούν καθη­με­ρι­νά οι ταξι­κές δυνά­μεις στη Θεσ­σα­λο­νί­κη.

Το Σάβ­βα­το πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν εξορ­μή­σεις σωμα­τεί­ων και Επι­τρο­πών Αγώ­να, με μικρο­φω­νι­κές στις λαϊ­κές της Βούλ­γα­ρη (Ανα­το­λι­κή Θεσ­σα­λο­νί­κη) και της Ξηρο­κρή­νης (Δυτι­κή Θεσ­σα­λο­νί­κη), καθώς και στο εμπο­ρι­κό κέντρο της πόλης, στη συμ­βο­λή των οδών Τσι­μι­σκή και Αρι­στο­τέ­λους. Μοι­ρά­στη­κε πλα­τιά η ανα­κοί­νω­ση του ΠΑΜΕ, έγι­νε συζή­τη­ση με σκο­πό να απο­κα­λυ­φθούν τα ψέμα­τα της κυβερ­νη­τι­κής προ­πα­γάν­δας που κάνει λόγο για κατάρ­γη­ση του νόμου Κατρού­γκα­λου και αυξή­σεις στις συντάξεις.
Κάλε­σαν το λαό να δώσει μαζι­κή απά­ντη­ση, με συμ­με­το­χή στην απερ­γία, ενώ ταυ­τό­χρο­να συζή­τη­σαν και για το συλ­λα­λη­τή­ριο που οργα­νώ­νε­ται την Πέμ­πτη στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ενά­ντια στην ψήφι­ση της Συμ­φω­νί­ας ΗΠΑ — Ελλά­δας για τις βάσεις.

✔️  Το πλα­τύ άνοιγ­μα συνε­χί­στη­κε και χτες με εξορ­μή­σεις στις ΒΙΠΕ Σίν­δου και Κιλ­κίς. Σήμε­ρα το πρωί προ­γραμ­μα­τί­ζο­νται εξορ­μή­σεις στους Τερ­μα­τι­κούς Σταθ­μούς του ΟΑΣΘ, στο Νέο Σιδη­ρο­δρο­μι­κό Σταθ­μό και στον σταθ­μό ΙΚΕΑ, ενώ το από­γευ­μα θα συνε­χι­στεί με μαζι­κές εξορ­μή­σεις στα εμπο­ρι­κά κέντρα ONE «SALONICA» και «COSMOS» και αύριο, Τετάρ­τη, στο εμπο­ρι­κό κέντρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Αντί­στοι­χο άνοιγ­μα έχει σχε­δια­στεί από τις δυνά­μεις που συσπει­ρώ­νο­νται στο ΠΑΜΕ στο Δημό­σιο, με εξορ­μή­σεις τις επό­με­νες μέρες σε νοσο­κο­μεία και Κέντρα Υγεί­ας, σε υπη­ρε­σί­ες δήμων, σχο­λεία, εφο­ρί­ες, υπη­ρε­σί­ες του υπουρ­γεί­ου Γεωρ­γί­ας, στον ΕΦΚΑ, σε παραρ­τή­μα­τα του ΙΚΑ κ.α.

Συσκέψεις και συνελεύσεις

Στο μετα­ξύ, συνε­χί­ζο­νται οι συσκέ­ψεις και συνε­λεύ­σεις που οργα­νώ­νουν σωμα­τεία και φορείς:

  • Το Εργα­τι­κό Κέντρο Βόρειου Συγκρο­τή­μα­τος Δωδε­κα­νή­σων οργα­νώ­νει σύσκε­ψη — συζή­τη­ση με ομι­λη­τή τον Θανά­ση Γκώ­γκο, αύριο, Τετάρ­τη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθου­σα Γενι­κών Συνε­λεύ­σε­ων του Εργα­τι­κού Κέντρου, στην Κω.
  • Το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων Χρη­μα­το­πι­στω­τι­κού Αττι­κής καλεί σε Γενι­κή Συνέ­λευ­ση αύριο, Τετάρ­τη στις 6 μ.μ., στην αίθου­σα Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων (Αγ. Φιλο­θέ­ης 5Β, πλ. Μητροπόλεως).
  • Ο Σύν­δε­σμος Συντα­ξιού­χων Πολι­τι­κών Δημο­σί­ων Υπαλ­λή­λων Αθή­νας καλεί σε σύσκε­ψη αύριο, Τετάρ­τη στις 10 π.μ., στο Τεχνι­κό Επι­με­λη­τή­ριο Ελλά­δας (Νίκης 4, Σύνταγμα).
  • Εκδή­λω­ση ενη­μέ­ρω­σης — συζή­τη­ση διορ­γα­νώ­νουν αύριο Τετάρ­τη οι Α’ και Ε’ ΕΛΜΕ, στις 7 μ.μ., στην ΕΔΟΘ (Προ­ξέ­νου Κορο­μη­λά 51).
  • Οι Συνερ­γα­ζό­με­νες Συντα­ξιου­χι­κές Οργα­νώ­σεις Πάτρας καλούν σε σύσκε­ψη την Παρα­σκευή 31/1 στις 10.30 π.μ. στο Εργα­τι­κό Κέντρο (Κολο­κο­τρώ­νη 20).
  • Ο Σύλ­λο­γος Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Αθή­νας καλεί σε Γενι­κή Συνέ­λευ­ση την Κυρια­κή 2/2 στις 10 π.μ., στα γρα­φεία του (Αγ. Φιλο­θέ­ης 5Β, πλ. Μητροπόλεως).
  • Ο Σύν­δε­σμος Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Αθή­νας καλεί σε Γενι­κή Συνέ­λευ­ση την Κυρια­κή 2/2 στις 10 π.μ., στα γρα­φεία του στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμ­βρί­ου 48Β & Μάρνης).
  • Το Σωμα­τείο Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων σε εμπο­ρι­κές επι­χει­ρή­σεις και επι­χει­ρή­σεις παρο­χής υπη­ρε­σιών Αχα­ΐ­ας καλεί σε Γενι­κή Συνέ­λευ­ση την Κυρια­κή 2/2 στις 6.30 μ.μ. στο Εργα­τι­κό Κέντρο Πάτρας.
  • Σύσκε­ψη για τις εξε­λί­ξεις στο Ασφα­λι­στι­κό οργα­νώ­νει το ΣΕΤΗΠ Θεσ­σα­λο­νί­κης, τη Δευ­τέ­ρα 3/2, στις 7 μ.μ. στο χώρο του Παραρ­τή­μα­τος Ανα­το­λι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης του Σωμα­τεί­ου, στην οδό Μυκη­νών 17 (Μπό­τσα­ρη — Δελφών).
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο