Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγκέντρωση τώρα ενάντια στην απαράδεκτη δίωξη συνδικαλιστών μελών του ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)

Συγκέ­ντρω­ση έξω από το κτί­ριο 12 στα δικα­στή­ρια της Ευελ­πί­δων, όπου πρό­κει­ται να διε­ξα­χθεί η δική του Θανά­ση Αλε­ξί­ου και του Χρή­στου Ματα­ρά­γκα, συν­δι­κα­λι­στών και μελών του ΚΚΕ, βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη, με αίτη­μα να στα­μα­τή­σουν οι απα­ρά­δε­κτες διώ­ξεις και να κατα­πέ­σουν οι ανυ­πό­στα­τες κατη­γο­ρί­ες σε βάρος τους.

Οι συν­δι­κα­λι­στές, μέλη του ΚΚΕ, δικά­ζο­νται με τις ανυ­πό­στα­τες κατη­γο­ρί­ες της “στά­σης, της βίας κατά υπαλ­λή­λων και της επι­κίν­δυ­νης σωμα­τι­κής βλά­βης” επει­δή συμ­με­τεί­χαν στη συγκέ­ντρω­ση του ΚΚΕ για την 47η επέ­τειο του ξεση­κω­μού του Πολυ­τε­χνεί­ου, στις 17 Νοέμ­βρη 2020, κόντρα στη γενι­κή απα­γό­ρευ­ση που είχε προ­σπα­θή­σει να επι­βά­λει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ για συνα­θροί­σεις άνω των τριών ατό­μων, με το πρό­σχη­μα “υγειο­νο­μι­κών λόγων” και της πανδημίας.

Το κάλε­σμα στη συγκέ­ντρω­ση έχει απευ­θύ­νει η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Αττι­κής του ΚΚΕ. Επί­σης, ανα­κοι­νώ­σεις που κατα­δι­κά­ζουν τις απα­ρά­δε­κτες διώ­ξεις και καλούν στη συγκέ­ντρω­ση έχουν εκδώ­σει το Κλα­δι­κό Σωμα­τείο στην Ενέρ­γεια Αττι­κής — Βοιω­τί­ας — Εύβοιας — Κοριν­θί­ας και το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Αθήνας.

Στη δια­μαρ­τυ­ρία παρευ­ρί­σκο­νται ο Γιώρ­γος Μαρί­νος και ο Θοδω­ρής Χιώ­νης, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Χρή­στος Κατσώ­της, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

Στη συγκέ­ντρω­ση συμ­με­τέ­χει αντι­προ­σω­πεία της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ, συν­δι­κα­λι­στές και εργα­ζό­με­νοι από μια σει­ρά κλάδους.

Πηγή: 902

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο