Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Πολιτικές και ποινικές ευθύνες για όσους υλοποίησαν την πολιτική της ΕΕ που οδήγησε στα Τέμπη (VIDEO)

Το πόρι­σμα του ΚΚΕ για το έγκλη­μα στα Τέμπη περι­λαμ­βά­νει πολι­τι­κές και ποι­νι­κές ευθύ­νες που βαραί­νουν κυρί­ως την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, αλλά και δια­χρο­νι­κά και τις άλλες κυβερ­νή­σεις, για­τί υλο­ποί­η­σαν μια πολι­τι­κή η οποία δια­μέ­λι­σε τον σιδη­ρό­δρο­μο, την πολι­τι­κή της ΕΕ για «απε­λευ­θέ­ρω­ση» των μετα­φο­ρών, για δια­χω­ρι­σμό της υπο­δο­μής από το μετα­φο­ρι­κό έργο, τόνι­σε ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώ­ντας το βρά­δυ της Καθα­ράς Δευ­τέ­ρας στην ERT News.

Όπως είπε, το γεγο­νός ότι μιλά­με για πορί­σμα­τα οφεί­λε­ται στην πρό­τα­ση που κατέ­θε­σε το ΚΚΕ για σύστα­ση Εξε­τα­στι­κής, για­τί ήταν η μόνη που δεν χρεια­ζό­ταν τις ψήφους της ΝΔ, η οποία ήθε­λε να θάψει την υπό­θε­ση και έκα­νε ό,τι μπο­ρού­σε για αυτό.

Ο Ν. Σοφια­νός ανα­φέρ­θη­κε ακό­μα στο ταξι­κό αστι­κό κρά­τος, που είναι εχθρι­κό για τον λαό και τις ανά­γκες του, θυμί­ζο­ντας κι άλλα εγκλή­μα­τα, όπως το Μάτι και οι κατα­στρο­φι­κές πυρ­κα­γιές του περα­σμέ­νου καλοκαιριού.

Όπως είπε, πρό­κει­ται για ένα κρά­τος που σκορ­πά­ει αδρά χρή­μα­τα σε προ­γράμ­μα­τα «πρά­σι­νης μετά­βα­σης», με ανοι­χτή τρο­φο­δό­τη­ση επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων και ταυ­τό­χρο­να τσα­κί­ζει μισθούς και συντάξεις.

Επι­σή­μα­νε ότι ο κόσμος είναι στους δρό­μους, υπεν­θυ­μί­ζο­ντας του αγώ­νες των αγρο­τών ενά­ντια στην πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης και την ΚΑΠ της ΕΕ, τον αγώ­να των φοι­τη­τών ενά­ντια στα ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια και τη μεγά­λη πανερ­γα­τι­κή απερ­γία του Φλεβάρη.

Ξεκα­θά­ρι­σε ότι πρέ­πει να πιε­στεί η κυβέρ­νη­ση, σε κάθε μέτω­πο, για να απο­σπά­σει ο λαός ανάσες.

Πηγή: 902

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο