Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: 10άδες μέλη ΚΚΕ & ΚΝΕ στη μάχη καθαρισμού _Η υποδοχή των συνδικάτων της Αττικής από τους αγρότες _VIDEO+Φωτο

Αυτές τις ημέ­ρες μαζί με τα σφιγ­μέ­να στο­μά­χια από τις εικό­νες στην Καρ­δί­τσα, την Λάρι­σα, τον Βόλο δεν είναι λίγες οι φορές που πήρα­με δύνα­μη για να σφί­ξου­με ξανά τις γρο­θιές μας, για να «υπο­κλι­θού­με» στην δύνα­μη του εργα­τι­κού κινή­μα­τος, στα εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες απλω­μέ­να χέρια προς τον λαό της Θεσ­σα­λί­ας, που τον ξεκολ­λά­νε από τις λάσπες και του δίνουν βαθιές ανά­σες για να συνε­χί­σει να ζει.

Ένα τέτοιο συγκλο­νι­στι­κό στιγ­μιό­τυ­πο κατέ­γρα­ψε η κάμε­ρα του 902.gr που βρι­σκό­ταν στον Παλα­μά Καρ­δί­τσας τις προη­γού­με­νες ημέρες.

Είναι Κυρια­κή το πρωί. Ο κόσμος έχει ήδη αρχί­σει να συγκε­ντρώ­νε­ται στο Στέ­κι αλλη­λεγ­γύ­ης και διεκ­δί­κη­σης πλημ­μυ­ρο­πα­θών, που στε­γά­ζε­ται στον Αγρο­τι­κό Σύλ­λο­γο Παλα­μά. Κατα­φτά­νει το πούλ­μαν και αρχί­ζουν να κατε­βαί­νουν οικο­δό­μοι, ηλε­κτρο­λό­γοι, για­τροί. Από δίπλα και αμά­ξια μεμονωμένα.

Εργά­τες και εργά­τριες από την Αττι­κή που φτά­νουν με όλα τα απα­ραί­τη­τα εργα­λεία για να βοη­θή­σουν τον καθα­ρι­σμό των σπι­τιών του χωριού, την απά­ντλη­ση υδά­των. Να στη­ρί­ξουν τον κόσμο της περιο­χής που ψάχνει στο βιος του να δει τι σώνε­ται, πως θα συνε­χί­σει να ζει.

Μέχρι εκεί­νη τη στιγ­μή καμία οργα­νω­μέ­νη ομά­δα με ευθύ­νη του κρά­τους δεν έχει φτά­σει στα χωριά να βοη­θή­σει. Οι πρώ­τοι που οργα­νω­μέ­να συνέ­βα­λαν σε αυτή την μεγά­λη υπό­θε­ση είναι οι αντι­προ­σω­πεί­ες των συν­δι­κά­των της Αττικής…

Τα λόγια του Κ. Τζέλ­λα, προ­έ­δρου της Ενω­τι­κής Ομο­σπον­δί­ας Αγρο­τι­κών Συλ­λό­γων Καρ­δί­τσας και μέλους του αγρο­τι­κού συλ­λό­γου Παλα­μά απλά και ζεστά: «Σας ευχα­ρι­στού­με πάρα πολύ. Δεν θέλου­με να αντα­πο­δώ­σου­με σε μία κατα­στρο­φή. Σε αγώ­νες που θα κάνε­τε σαν αγρό­τες είμα­στε δίπλα σας. Για­τί μαζί παλεύ­ου­με ούτως ή άλλως! Σας ευχα­ρι­στώ πάρα πολύ. Ο Παλα­μάς, η Καρ­δί­τσα σας ευχαριστούμε…».

Δεί­τε το συγκλο­νι­στι­κό βίντεο του 902.gr

“ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ”

Δεκάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη μάχη καθαρισμού σπιτιών και καταστημάτων σε Βόλο και Λάρισα

Από τον Βόλο

Από τη Λάρισα

Από τη Λάρισα

Στο Βόλο και στη Λάρι­σα, αφού τις προη­γού­με­νες μέρες βοή­θη­σαν οικο­γέ­νειες να σώσουν το βιος τους, καθα­ρί­ζο­ντας φρε­ά­τια, γεμί­ζο­ντας σακιά με άμμο για να «οχυ­ρω­θούν» σπί­τια και κατα­στή­μα­τα, τώρα δίνουν μάχη με τόνους λάσπης.

Από τη Λάρισα

Από τη Λάρισα

Προ­σπα­θούν να σώσουν ό,τι μπο­ρούν και να επι­σκευά­σουν ό,τι επι­σκευά­ζε­ται, προ­κει­μέ­νου να κάνουν λει­τουρ­γι­κά τα σπί­τια και τα καταστήματά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο