Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγκλονιστικό το συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ — «Παρών» και ο αδικοχαμένος συνάδελφός τους (ΦΩΤΟ)

Συγκλο­νι­στι­κό το συλ­λα­λη­τή­ριο για τη ΛΑΡΚΟ στην Αθή­να που κορυ­φώ­νε­ται με τη μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση στο Σύνταγ­μα. Από το πρωί έφτα­ναν στην Ομό­νοια έφτα­σαν τα λεω­φο­ρεία με τους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ, γεμά­τοι οργή από την είδη­ση του θανά­του συνα­δέλ­φου τους προ­στέ­θη­κε στη μαύ­ρη λίστα των θανα­τη­φό­ρων εργα­τι­κών «ατυ­χη­μά­των» που έχουν συμ­βεί στην επιχείρηση.

Μαζί τους   και εργα­ζό­με­νοι από σωμα­τεία και φορείς της Φθιώ­τι­δας και της Εύβοιας που εκφρά­ζουν την ταξι­κή τους αλλη­λεγ­γύη. Στην Αθή­να ήρθαν πάνω από 20 λεω­φο­ρεία από περιο­χές της Στε­ρε­άς Ελλά­δας, ενδει­κτι­κό της μεγά­λης κινη­το­ποί­η­σης που έχει γίνει.

larko

Σωμα­τεία και φορείς της Αττι­κής τους υπο­δέ­χο­νται με τέσ­σε­ρις δια­φο­ρε­τι­κές προσυγκεντρώσεις.

Στην Ομό­νοια σχη­μα­τί­στη­κε μια μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση η οποία κατευ­θύν­θη­κε προς το Σύνταγ­μα με κεντρι­κό σύν­θη­μα «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ, η ΛΑΡΚΟ ανή­κει στους εργάτες.

Στην κεφα­λή της πορεί­ας τα πανό των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ από τη Λάρυ­μνα, την Εύβοια και την Αθή­να, μαζί με το πανό του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου Φθιώτιδας.

larko1

Από το ξεκί­νη­μα της ακό­μα επι­βε­βαιώ­θη­κε ότι είναι μία πολύ μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση. «Εμπρός εργά­τη μη σκύ­βεις το κεφά­λι, η δύνα­μή σου είναι ενό­τη­τα και πάλη», ήταν ένα σύν­θη­μα που ακου­γό­ταν και έδι­νε το στίγ­μα της ταξι­κής αλλη­λεγ­γύ­ης. «Η ΛΑΡΚΟ ανή­κει στους εργά­τες και όχι στα παρά­σι­τα τους κεφα­λαιο­κρά­τες»,  το σύν­θη­μα των εργα­ζο­μέ­νων της Αττι­κής, με το οποίο υπο­δέ­χθη­καν τους συνα­δέλ­φους τους από τη ΛΑΡΚΟ.

larko3

Στα πηγα­δά­κια κυρί­αρ­χο και το χθε­σι­νό νέο θανα­τη­φό­ρο «ατύ­χη­μα» στα ορυ­χεία της Εύβοιας, καθώς οι εργα­ζό­με­νοι της ΛΑΡΚΟ θρη­νούν τον τρί­το νεκρό σε δύο μήνες.

 

Στη δια­δρο­μή προς την πλα­τεία Συντάγ­μα­τος η μεγά­λη πορεία συνα­ντή­θη­κε με τις προ­συ­γκε­ντρώ­σεις των σωμα­τεί­ων και των φορέ­ων της Αττικής.

Στο ύψος του υπουρ­γεί­ου Εργα­σί­ας η πορεία κοντο­στέ­κε­ται και δύο εργά­τες γρά­φουν στον τοί­χο του υπουρ­γεί­ου κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ.

larko2

Κατά μήκος της Στα­δί­ου, στο ύψος της Κλαυθ­μώ­νος τα σωμα­τεία της Αττι­κής είχαν απλώ­σει τα πανό τους για να υπο­δε­χτούν την πορεία, επα­να­λαμ­βά­νουν τα συν­θή­μα­τα που ακού­γο­νται από τα μεγά­φω­να. «Ο πλού­τος που παρά­γου­με ανή­κει στους εργά­τες, όχι στα παρά­σι­τα τους κεφα­λαιο­κρά­τες» και «κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», φωνά­ζουν δυνατά.

Μόλις η κεφα­λή της πορεί­ας συνα­ντή­θη­κε με την προ­συ­γκέ­ντρω­ση της Κλαυθ­μώ­νος, «πνί­γη­κε» στο χει­ρο­κρό­τη­μα. Τα μπλοκ της προ­συ­γκέ­ντρω­σης πήραν τη θέση τους στην πορεία.

larko5

Λίγα μέτρα από την προ­συ­γκέ­ντρω­ση της Παλιάς Βου­λής, το σκη­νι­κό επα­να­λαμ­βά­νε­ται. Γίνε­ται διά­λο­γος με συν­θή­μα­τα και η συγκέ­ντρω­ση πνί­γε­ται ξανά στο χει­ρο­κρό­τη­μα. «Η ΛΑΡΚΟ ανή­κει στους εργά­τες και όχι στα παρά­σι­τα τους κεφα­λαιο­κρά­τες», ακού­γε­ται τώρα από όλη τη συγκέ­ντρω­ση, καθώς και «Εργά­τες ενω­μέ­νοι ποτέ νικημένοι».

larko11

Ο κόσμος που βρί­σκε­ται στο κέντρο της Αθή­νας στα­μα­τά­ει για να δει την πορεία, ρωτά­ει για τη για τη μεγά­λη δια­δή­λω­ση και ενη­με­ρώ­νε­ται από τους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ για τα δίκαια αιτή­μα­τά τους.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο