Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο «θρόνος» του Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να είναι ένας ζωντα­νός θρύ­λος. Αν και ανά­λο­γες συγκρί­σεις είναι αδό­κι­μες, θεω­ρεί­ται από πολ­λούς ο κορυ­φαί­ος ποδο­σφαι­ρι­στής στην Ιστο­ρία και απα­σχο­λεί τα διε­θνή πρω­το­σέ­λι­δα, τόσο για την εξαι­ρε­τι­κή καριέ­ρα του, όσο και για τις… περι­πέ­τειες του εκτός αγω­νι­στι­κών χώρων.

Αυτήν την περί­ο­δο, ο «Ντιε­γκί­το» εργά­ζε­ται ως προ­πο­νη­τής στην πατρί­δα του και στην Χιμνά­σια Λα Πλά­τα. Και παρά το γεγο­νός ότι η καριέ­ρα του στην άκρη του πάγκου δεν έχει καμ­μία σχέ­ση με όσα έκα­νε μέσα στο γήπε­δο, συντη­ρεί­ται στην δημο­σιό­τη­τα, δεδο­μέ­νου ότι το ονο­μα­τε­πώ­νυ­μο Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να, έχει απή­χη­ση στα πέρα­τα του κόσμου.

Ο διε­θνής Τύπος, ασχο­λεί­ται και πάλι με τον διά­ση­μο Αργε­ντι­νό, αλλά αυτήν την φορά η ευθύ­νη δεν είναι… απο­κλει­στι­κά δική του! Η διοί­κη­ση της Χιμνά­σια, έδω­σε στην δημο­σιό­τη­τα τον «θρό­νο» που κατα­σκευά­σθη­κε, προ­κει­μέ­νου να κάθε­ται ο Μαρα­ντό­να στις εντός έδρας ανα­με­τρή­σεις της ομά­δας. Και όπως είναι φυσι­κό, η είδη­ση κάνει τον γύρο της υφηλίου…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο