Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συκοφάντησή τους και παραπληροφόρηση καταγγέλλουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ

Την προ­σπά­θεια συκο­φά­ντη­σης και παρα­πλη­ρο­φό­ρη­σης του κοι­νού από την πλευ­ρά του διεύ­θυν­σης του Κρα­τι­κού Θεά­τρου Βορεί­ου Ελλά­δος καταγ­γέλ­λει με ανα­κοί­νω­σή της η αντι­προ­σω­πευ­τι­κή Επι­τρο­πή των Ηθο­ποιών του ΚΘΒΕ.

Συγκε­κρι­μέ­να, τονί­ζει πως «ο Καλ­λι­τε­χνι­κός Διευ­θυ­ντής μας, κ. Γιάν­νης Ανα­στα­σά­κης ενώ αρχι­κά δήλω­νε πως θα υπο­γρά­ψει τη ΣΣΕ μας, όταν ανα­νέ­ω­σε τη θητεία του άλλα­ξε πλή­ρως τη στά­ση του απέ­να­ντί μας». Υπο­γραμ­μί­ζει επί­σης πως «έχο­ντας πλέ­ον εξα­ντλή­σει το τρικ της κωλυ­σιερ­γί­ας (τρί­μη­νος εμπαιγ­μός) τώρα κατα­φεύ­γει στη συκο­φά­ντη­ση μας και στην παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση του κοι­νού! Όλα όσα ανα­φέ­ρει περί 17% αύξη­σης μισθού είναι παντε­λώς παρα­πλα­νη­τι­κά, καθώς η πρό­τα­ση των Ηθο­ποιών μέσω του ΣΕΗ (Σωμα­τείο Ελλή­νων Ηθο­ποιών) ήταν ήδη από τις 17 Οκτώ­βρη 2018 για αύξη­ση 7% χωρίς την προ­σθή­κη μνη­μο­νια­κών όρων».

Οι άκαρ­πες συνα­ντή­σεις, ακό­μα και στο υπουρ­γείο Εργα­σί­ας, «οι αλλε­πάλ­λη­λες καθυ­στε­ρή­σεις και η εκα­τόμ­βη παλι­νω­διών κατα­δει­κνύ­ουν και εμπρά­κτως την έλλει­ψη ουσια­στι­κής πρό­θε­σης συμ­φω­νί­ας από καλ­λι­τε­χνι­κή διεύ­θυν­ση και διοί­κη­ση του ΚΘΒΕ. Μετά από τόσο και­ρό “δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων”, δεν γίνε­ται λόγος για απλή κάλυ­ψη από τους προϊ­στα­μέ­νους τους αλλά για από­λυ­τη καθοδήγηση».

Τονί­ζει επί­σης στην ανα­κοί­νω­σή της πως «ακού­σα­με στην Ιθά­κη να λέγε­ται ότι η χώρα πέρα­σε στη φάση της μετα­μνη­μο­νια­κής επο­χής κι αρχί­ζει να ονει­ρεύ­ε­ται και να ελπί­ζει ξανά. Προ­φα­νώς είναι μακρύς ο δρό­μος για την Ιθά­κη εφό­σον δεχό­μα­στε όλη αυτή την πρω­το­φα­νή πίε­ση να απο­δε­χτού­με νόμους των μνη­μο­νί­ων στη σύμ­βα­ση εργα­σί­ας μας. Εύλο­γα, μας δημιουρ­γού­νται ερω­τη­μα­τι­κά και υπο­ψί­ες, ειδι­κά όταν κάτι τέτοιο θα οδη­γή­σει στην απώ­λεια κάθε δια­πραγ­μα­τευ­τι­κής δυνα­τό­τη­τας των δεδου­λευ­μέ­νων μας, τα οποία ήδη διεκ­δι­κού­με ανα­μέ­νο­ντας την έκδο­ση της δικα­στι­κής απόφασης».

Είναι εμφα­νές, συμπλη­ρώ­νει, «πως πρό­κει­ται για πολι­τι­κή από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης να καταρ­γή­σει τη Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση Εργα­σί­ας και να μας εντά­ξει πλή­ρως στο ενιαίο μισθο­λό­γιο, απαι­τώ­ντας τη συναί­νε­ση μας και παρα­βλέ­πο­ντας πως είμα­στε εργα­ζό­με­νοι με συμ­βά­σεις ορι­σμέ­νου χρό­νου (5μηνες ή 8μηνες). Δυστυ­χώς, αυτή τη στιγ­μή οι σκη­νές του Κρα­τι­κού Θεά­τρου Βορεί­ου Ελλά­δος είναι κλει­στές εξαι­τί­ας της ασυ­νε­πούς και ανα­κό­λου­θης πρα­κτι­κής της Διεύ­θυν­σης — Διοί­κη­σης και των προϊ­στα­μέ­νων τους απέ­να­ντι στα δίκαια αιτή­μα­τα των ηθοποιών».

Γι’ αυτό καλεί τους υπουρ­γούς Εργα­σί­ας και Πολι­τι­σμού «να πάρουν άμε­σα μια από­φα­ση που να δίνει λύση στο θέμα μας» καθώς «δίχως ηθο­ποιούς δεν υφί­στα­ται θέα­τρο. Η εικό­να ενός κλει­στού θεά­τρου πρώ­τα απ’ όλα θλί­βει τους ηθοποιούς»

Τέλος, για το θέμα προ­γραμ­μα­τί­ζει συνέ­ντευ­ξη Τύπου την Πέμ­πτη 3 Γενά­ρη, στις 12 το μεση­μέ­ρι στο Φουα­γιέ του Βασι­λι­κού Θεάτρου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο