Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήριο — Δ. Κουτσούμπας: Το μεγαλύτερο όχι στον προϋπολογισμό να το πει ο λαός

Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται το συλ­λα­λη­τή­ριο των συν­δι­κά­των και των μαζι­κών φορέ­ων στο Σύνταγ­μα, ενά­ντια στον αντι­λαϊ­κό, κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό. «Φτώ­χεια, ανερ­γία, αυταρ­χι­σμός. Θηλειά για το λαό, ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός», το σύν­θη­μα που κυριαρ­χεί στο συλλαλητήριο.

Επί­σης, πολυ­με­λής αντι­προ­σω­πεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επι­κε­φα­λής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμ­μα­τος, Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, παρα­βρί­σκε­ται στο χώρο του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου των συν­δι­κά­των και των φορέ­ων στο Σύνταγ­μα, ενά­ντια στον αντι­λαϊ­κό προϋπολογισμό.

athina syllalhthrio 7

Οι δια­δη­λω­τές έφτα­σαν στο χώρο του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου, με προ­συ­γκε­ντρώ­σεις που ξεκί­νη­σαν νωρί­τε­ρα από καθο­ρι­σμέ­να σημεία της Αθήνας.

Μας θέλουν να δου­λεύ­ου­με 12ώρες την μέρα, χωρίς δικαιώ­μα­τα, χωρίς ανά­παυ­ση. Να μετρά­με κάθε μέρα νεκρούς εργά­τες για­τί δια­λύ­ουν κάθε μέσο προ­στα­σί­ας, να κάνουν το ΣΕΠΕ δεξί χέρι της εργο­δο­σί­ας.  Δεν θα δεχτού­με να γίνου­με δού­λοι του 21ου αιώ­να. Οι αγώ­νες και οι νίκες των εργα­τών της EFOOD, της COSCO και αλλού έδει­ξαν ότι οι εργα­ζό­με­νοι οργα­νω­μέ­νοι και απο­φα­σι­σμέ­νοι μπο­ρούν. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. εμείς παρά­γου­με τον πλού­το Τώρα Αυξή­σεις στους μισθούς. Κανείς εργα­ζό­με­νος χωρίς Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση Εργα­σί­ας, ακού­γε­ται από τα μεγάφωνα.

Μέσα στη βου­λή λέμε ένα μεγά­λο όχι στο αντι­λαϊ­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, το μεγα­λύ­τε­ρο όχι πρέ­πει να το πει ο λαός δυνα­μώ­νο­ντας τους αγώ­νες του,  τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας από το συλ­λα­λη­τή­ριο συν­δι­κά­των στο Σύνταγμα.

Ολό­κλη­ρη η δήλωση:

«Μέσα στη Βου­λή λέμε ένα μεγά­λο “όχι” στον αντι­λαϊ­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό. Όμως το μεγα­λύ­τε­ρο “όχι” πρέ­πει να το πει ο ίδιος ο ελλη­νι­κός λαός, δυνα­μώ­νο­ντας τους αγώ­νες του, τη συμ­μα­χία του, ανα­τρέ­πο­ντας τους αρνη­τι­κούς συσχε­τι­σμούς, ανα­τρέ­πο­ντας όλους τους υπη­ρέ­τες μιας αδί­στα­κτης εξουσίας.»

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο