Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συμφωνία για παραγωγή του Sputnik‑V σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλίας και Γερμανία

Το ρωσι­κό Ταμείο άμε­σων επεν­δύ­σε­ων (RDIF) ανα­κοί­νω­σε ότι έχει κατα­λή­ξει σε συμ­φω­νί­ες παρα­γω­γής του εμβο­λί­ου κατά της Covid-19 Sputnik‑V «με εται­ρεί­ες της Ιτα­λί­ας, της Ισπα­νί­ας, της Γαλ­λί­ας και της Γερ­μα­νί­ας», εν ανα­μο­νή της έγκρι­σής του από την Ευρω­παϊ­κή Ένωση.

«Υπάρ­χουν αυτήν τη στιγ­μή κι άλλες συζη­τή­σεις σε εξέ­λι­ξη προ­κει­μέ­νου να αυξη­θεί η παρα­γω­γή εντός της ΕΕ. Αυτό θα επι­τρέ­ψει να αρχί­σου­με να προ­μη­θεύ­ου­με την ευρω­παϊ­κή εσω­τε­ρι­κή αγο­ρά με το Sputnik‑V μετά την έγκρι­σή του από τον Ευρω­παϊ­κό Οργα­νι­σμό Φαρ­μά­κων», επι­σή­μα­νε σε ένα δελ­τίο τύπου ο επι­κε­φα­λής του Ταμεί­ου Κίριλ Ντμίτριεφ.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως την περα­σμέ­νη Δευ­τέ­ρα αξιω­μα­τού­χος του Ευρω­παϊ­κού Οργα­νι­σμού Φαρ­μά­κων (EMA) απέ­τρε­ψε τα κρά­τη μέλη της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης από το να εγκρί­νουν για επεί­γου­σα χρή­ση το ρωσι­κό εμβό­λιο Sputnik‑V κατά της Covid, επι­κα­λού­με­νη ανε­παρ­κή δεδο­μέ­να, προς το παρόν, επί των εμβο­λια­σμέ­νων ατόμων.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο