Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συναυλία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ: Ηχηρό μήνυμα συνέχισης του αγώνα από τη Λάρυμνα μετά… μουσικής

Με λαϊ­κούς και παρα­δο­σια­κούς ήχους από τη Λάρυ­μνα, εργα­ζό­με­νοι της ΛΑΡΚΟ και μου­σι­κοί του Πανελ­λή­νιου Μου­σι­κού Συλ­λό­γου στέλ­νουν μήνυ­μα συνέ­χι­σης του αγώ­να για την δια­τή­ρη­ση των θέσε­ων εργα­σί­ας και τη λει­τουρ­γία του εργοστασίου.

Πλή­θος κόσμου έχει γεμί­σει την πλα­τεία Θ. Μαλέρ­δου στη Λάρυ­μνα, σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων της περιο­χής που εκφρά­ζουν την αλλη­λεγ­γύη τους στους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ. «Είμα­στε ζωντα­νοί, όρθιοι και δεν είμα­στε μόνοι μας», τόνι­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο Π. Πολί­της, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας τη μεγά­λη αλλη­λεγ­γύη και συνει­σφο­ρά της εργα­τι­κής τάξης στον αγώ­να τους.

Παρευρίσκεται αντιπροσωπεία του ΚΚΕ,
με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

Στο πλευ­ρό των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ και στη συναυ­λία αλλη­λεγ­γύ­ης που διορ­γα­νώ­νει ο Πανελ­λή­νιος Μου­σι­κός Σύλ­λο­γος βρί­σκε­ται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας.

Συγκε­κρι­μέ­να, ανέ­φε­ρε: «Είμα­στε σήμε­ρα εδώ, για­τί είναι η περί­ο­δος που πρέ­πει να εκφρα­στεί όσο πιο μαζι­κά και δυνα­μι­κά γίνε­ται η αλλη­λεγ­γύη μας προς τους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ. Η ΛΑΡΚΟ πρέ­πει και μπο­ρεί να ανοί­ξει. Πρέ­πει να στα­μα­τή­σει αυτή η ανα­σφά­λεια και η αβε­βαιό­τη­τα για τους εργα­ζό­με­νους. Η ΛΑΡΚΟ μπο­ρεί να λει­τουρ­γή­σει με όλους τους εργα­ζό­με­νους στις θέσεις εργα­σί­ας τους, με πλή­ρη εργα­σια­κά και άλλα δικαιώματα».

Νωρί­τε­ρα, οι εργα­ζό­με­νοι της ΛΑΡΚΟ έδω­σαν συνέ­ντευ­ξη Τύπου, ξεκα­θα­ρί­ζο­ντας ότι ο αγώ­νας τους συνε­χί­ζε­ται δυναμικά.

Στη συναυ­λία συμ­με­τέ­χουν οι: Παντε­λής θαλασ­σι­νός (φωνή), Σταυ­ρού­λα Δαλιά­νη (φωνή), Θοδω­ρής Μέρ­μη­γκας (φωνή), Γιώρ­γος Κοτσί­νης (κλα­ρί­νο), Χρή­στος Δαλιά­νης (βιο­λί- φωνή), Ηλί­ας Μαυ­ρί­κης (λαού­το- κιθά­ρα), Κώστας Αρσέ­νης (κοντρα­μπά­σο), Αθή­να Κου­κή (κανο­νά­κι), Λάζα­ρος Ακρι­βό­που­λος (κρου­στά). Η είσο­δος, το φαγη­τό και το ποτό δωρεάν.

Κ. Σταυρόπουλος:
Μας συγκινεί και μας εμπνέει ο αγώνας τους

Ο αγώ­νας των εργα­ζο­μέ­νων στη ΛΑΡΚΟ για να μην που­λη­θεί το εργο­στά­σιο και να παρα­μεί­νουν στην εργα­σία τους μας συγκι­νεί και μας εμπνέ­ει, δήλω­σε ο Κώστας Σταυ­ρό­που­λος, ΓΓ του Πανελ­λή­νιου Μου­σι­κού Συλλόγου.

Γι’ αυτό άλλω­στε, όπως τόνι­σε, ο ΠΜΣ στη­ρί­ζει τους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ, όπως μπο­ρεί, συμ­με­τέ­χο­ντας στη σημε­ρι­νή συναυ­λία, στη Λάρυμνα.

Συνέχιση του μεγάλου αγώνα
των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Ο Κων­στα­ντί­νος Σαμα­ράς,  πρό­ε­δρος Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων Έδρας ΛΑΡΚΟ και ΓΓ της ΟΜΕ, δήλω­σε ότι οι εργα­ζό­με­νοι της ΛΑΡΚΟ στέλ­νουν μήνυ­μα αγώ­να σε όλους τους εργα­ζό­με­νους της χώρας και κάλε­σε σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στην απερ­γία στις 9 Νοέμβρη.

Ο Αντώ­νης Κού­κου­ρας, πρό­ε­δρος του ΕΚ Εύβοιας, τόνι­σε ότι «στη­ρί­ζου­με με όλες τις δυνά­μεις τον δίκαιο αγώ­να των εργα­τών της ΛΑΡΚΟ» και «θα συνε­χί­σου­με σε κάθε καμπή αυτού του μεγά­λου αγώ­να», στέλ­νο­ντας μήνυ­μα ενό­ψει της απεργίας.


Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο