Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Δ. Κουτσούμπας για τα ελληνοτουρκικά: Ο λαός να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη σε όλους όσους η ελληνική κυβέρνηση βαφτίζει «συμμάχους»

«Ο ελλη­νι­κός λαός δεν πρέ­πει να δεί­ξει καμία εμπι­στο­σύ­νη σε όλους όσους η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση βαφτί­ζει συμ­μά­χους και “εγγυ­η­τές της ειρή­νης και της στα­θε­ρό­τη­τας” στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, όπως είναι οι ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, ανέ­φε­ρε μετα­ξύ άλλων σε δηλώ­σεις του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σε δηλώ­σεις του για τα Ελλη­νο­τουρ­κι­κά, από τη Λάρυ­μνα, όπου παρα­βρί­σκε­ται στη συναυ­λία αλλη­λεγ­γύ­ης στους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ.

Συγκε­κρι­μέ­να, στη δήλω­σή του ανα­φέ­ρει: «Ανη­συ­χού­με περισ­σό­τε­ρο μετά τη Σύνο­δο της Πρά­γας. Ο ελλη­νι­κός λαός δεν πρέ­πει να δεί­ξει καμία εμπι­στο­σύ­νη σε όλους όσους η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση βαφτί­ζει συμ­μά­χους και εγγυ­η­τές της ειρή­νης και της στα­θε­ρό­τη­τας στην περιο­χή όπως είναι η ΕΕ, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ. Όλοι αυτοί για τα δικά τους συμ­φέ­ρο­ντα παζα­ρεύ­ουν με την τούρ­κι­κη κυβέρ­νη­ση και ανοί­γουν επι­κίν­δυ­νους δρό­μους για τους λαούς της περιο­χής για τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας.

Και βεβαί­ως ο ελλη­νι­κός λαός δεν πρέ­πει να δεί­ξει εμπι­στο­σύ­νη στους διά­φο­ρους ψευ­το­λε­ο­ντα­ρι­σμούς αλλά ούτε και στα λόγια εφη­συ­χα­σμού, που δεν δημιουρ­γούν προ­ϋ­πο­θέ­σεις για την υπε­ρά­σπι­ση των πραγ­μα­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων του ελλη­νι­κού λαού, των γει­το­νι­κών λαών και βεβαί­ως των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των. Οι λαοί θέλουν να ζήσουν ειρη­νι­κά, φιλι­κά, με ευημερία».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο