Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεδρίαση ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Έγιναν από πολλά χωριά χωριάτες.… οι «Τραμπιστές» και οι «Θατσερικοί»*

Απο­χώ­ρη­σαν από τη θυελ­λώ­δη συνε­δρί­α­ση της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΣΥΡΙΖΑ, η «Ομπρέ­λα», η ομά­δα της Έφης Αχτσιό­γλου και ο Διο­νύ­σης Τεμπονέρας.

Η απο­χώ­ρη­ση τους έγι­νε για­τί το προ­ε­δρείο της συνε­δρί­α­σης δεν δέχθη­κε να προη­γη­θεί η συζή­τη­ση και η ψηφο­φο­ρία για το δημο­ψή­φι­σμα. Ομά­δες που ανα­μέ­νε­ται να συνε­δριά­σουν άμε­σα για να απο­φα­σί­σουν τις επό­με­νες κινή­σεις τους.

Οι ομά­δες αυτές είχαν ζητή­σει να γίνει ψηφο­φο­ρία για την πρό­τα­ση του Στέ­φα­νου Κασ­σε­λά­κη να τεθεί σε ψηφο­φο­ρία η δια­γρα­φή των τεσ­σά­ρων στελεχών.

Εν συνε­χεία φαί­νε­ται να απο­χώ­ρη­σε σημα­ντι­κό τμή­μα των παρευ­ρι­σκό­με­νων, Κάθε πλευ­ρά δίνει δια­φο­ρε­τι­κά νού­με­ρα για το πόσοι αποχώρησαν.

Σε κλίμα έντασης η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Σε κλί­μα μεγά­λης έντα­σης, και με την διά­σπα­ση να φαί­νε­ται προ­δια­γε­γραμ­μέ­νη, πραγ­μα­το­ποιεί­ται η συνε­δρί­α­ση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρό­ε­δρος του κόμ­μα­τος, Στ. Κασ­σε­λά­κης, επέ­μει­νε στην δια­γρα­φή των τεσ­σά­ρων στε­λε­χών του ΣΥΡΙΖΑ και έδω­σε προ­θε­σμία μιας εβδο­μά­δας στην Επι­τρο­πή Δεο­ντο­λο­γί­ας να απο­φα­σί­σει για τις δια­γρα­φές, αλλιώς θα πάει άμε­σα σε δημο­ψή­φι­σμα. «Πάρ­τε από­φα­ση άμε­σα και καθα­ρά!», σημεί­ω­σε, επι­ση­μαί­νο­ντας πως «δια­φο­ρε­τι­κά, δεν έχω άλλη επι­λο­γή από το να ζητή­σω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν».

Επι­τέ­θη­κε έντο­να σε όσους δια­φω­νούν, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι η απο­χώ­ρη­ση των υπό δια­γρα­φή στε­λε­χών είναι «η αρχή της ενότητας».

Κατά την διάρ­κεια της ομι­λί­ας του δέχθη­κε απο­δο­κι­μα­σί­ες και επι­δο­κι­μα­σί­ες. Κάποιοι φώνα­ζαν «αίσχος» όταν επι­τέ­θη­κε στους δια­φω­νού­ντες, με την συνε­δρί­α­ση να απο­τε­λεί το «κερα­σά­κι στην τούρ­τα» μιας ανα­πό­φευ­κτης πορεί­ας εκφυ­λι­σμού για την οποία δεν είναι κανέ­νας άμοι­ρος ευθυ­νών στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδί­ως τα πρω­το­κλα­σά­τα στε­λέ­χη του κόμ­μα­τος που όχι μόνο εφάρ­μο­σαν βαθιά αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές, αλλά ορκί­ζο­νταν στις «αμε­σο­δη­μο­κρα­τι­κές» τάχα δια­δι­κα­σί­ες εκλο­γής προέδρου.

Η ομά­δα της Έφης Αχτσιό­γλου και η «Ομπρέ­λα» ζήτη­σαν να μπει σε ψηφο­φο­ρία η πρό­τα­ση του Στ. Κασ­σε­λά­κη για δημο­ψή­φι­σμα. Στο κεί­με­νο που κατέ­θε­σε η πλευ­ρά Αχτσιό­γλου ανα­φέ­ρε­ται πως το διάγ­γελ­μα για δια­γρα­φές μέσω δημο­ψη­φί­σμα­τος «ξεπέ­ρα­σε οποιο­δή­πο­τε όριο δημο­κρα­τι­κής λειτουργίας».

 

*Τσα­κω­λώ­τοι, Αχτσιό­γλου και λοι­ποί των τάσε­ων δια­κρί­θη­καν όσο ήταν κυβέρ­νη­ση για τη σκλη­ρή πολι­τι­κή σε βάρος του λαού. Και όσο ήταν αντι­πο­λί­τευ­ση ως ενιαίο κόμ­μα ψήφι­σαν την πλειο­ψη­φία των αντι­λαϊ­κών μέτρων της ΝΔ και κόπτο­νται σήμε­ρα στο όνο­μα της Αρι­στε­ράς. Από την άλλη — ο Τραμπ της Ελλά­δα ή Πέπε Γκρι­λο όπως τον κατη­γο­ρούν οι «σύντρο­φοί» του έχει προ­λά­βει ήδη να δώσει τα δια­πι­στευ­τή­ριά του με τις ίδιες δεσμεύ­σεις στο κεφά­λαιο και τις ίδιες χρε­ο­κο­πη­μέ­νες αυτα­πά­τες στον λαό.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο