Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνελήφθη μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς για εμπλοκή στο ξεκαθάρισμα στη Greek Mafia

Συνε­λή­φθη πρώ­ην ηγε­τι­κό στέ­λε­χος της τρο­μο­κρα­τι­κής οργά­νω­σης Συνω­μο­σία Πυρή­νων της Φωτιάς. H επι­χεί­ρη­ση αφο­ρά σε υπό­θε­ση οργα­νω­μέ­νου εγκλή­μα­τος και όχι τρο­μο­κρα­τί­ας, ενώ μετα­ξύ των τεσ­σάρ­ρων συλ­λη­φθέ­ντων συγκα­τα­λέ­γε­ται και του­λά­χι­στον ένα στέ­λε­χος των Ειδι­κών Δυνά­με­ων του Λιμενικού.

Το πρώ­ην στέ­λε­χος των Πυρή­νων, που έχει εκτί­σει στο παρελ­θόν και ποι­νή φυλά­κι­σης, αφού είχε ομο­λο­γή­σει τη συμ­με­το­χή του στην οργά­νω­ση, συνε­λή­φθη για κατο­χή εκρη­κτι­κών. Είχε απο­φυ­λα­κι­στεί με όρους το 2019.

Σύμ­φω­να με την ΕΛ.ΑΣ. ο συλ­λη­φθείς από την στιγ­μή που απο­φυ­λα­κί­στη­κε ενε­πλά­κη άμε­σα με ποι­νι­κούς και βαριά ονό­μα­τα της νύχτας όπως επί­σης είχε σχέ­σεις με τα σκλη­ρά μέλη ομά­δων που το τελευ­ταίο διά­στη­μα ξεκα­θα­ρί­ζουν λογα­ρια­σμούς και εκτε­λούν μέλη αντί­πα­λων ομάδων.

Η επι­χεί­ρη­ση έγι­νε, έπει­τα από πλη­ρο­φο­ρί­ες για όπλα και εκρη­κτι­κά στην κατο­χή συγκε­κρι­μέ­νων προ­σώ­πων. Από τις έρευ­νες των αρχών εντο­πί­στη­καν όπλα, μεγά­λη ποσό­τη­τα εκρη­κτι­κών και πυροκροτητές.

Εκτός απο το πρώ­ην ηγε­τι­κό μέλος των Πυρή­νων της Φωτιάς, έγι­ναν άλλες τρεις συλ­λή­ψεις: Πρό­κει­ται για δύο αδέρ­φια, εκ των οποί­ων ο ένας λιμε­νι­κός και ο άλλος πορ­τιέ­ρης σε κλαμπ στο κέντρο της Αθή­νας, καθώς και ένα ακό­μη άτο­μο αγνώ­στων στοιχείων.

Από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για μία εξαι­ρε­τι­κά σοβα­ρή υπό­θε­ση και είναι η πρώ­τη φορά που ένα άτο­μο που ήταν «χαρ­το­γρα­φη­μέ­νο» ως τρο­μο­κρά­της απα­σχο­λεί την ΕΛ.ΑΣ. για ποι­νι­κή υπό­θε­ση και μάλι­στα φέρε­ται να συν­δέ­ε­ται με ενστό­λους (οι οποί­οι ανή­κουν σε επί­λε­κτη ομά­δα του Λιμε­νι­κού τα ΟΥΚ).

Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στα σπίτια των συλληφθέντων

Ανα­λυ­τι­κά, σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση της ΕΛ.ΑΣ. από τις έρευ­νες που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν, βρέ­θη­καν και κατασχέθηκαν:

· ‑2- κυτία εκρη­κτι­κής ύλης ΤΝΤ,

· ‑4- πυρά­γω­γες ακα­ριαί­ες θρυαλλίδες,

· χει­ρο­βομ­βί­δα,

· πιστό­λι με φυσίγ­γιο στη θαλά­μη και γεμι­στή­ρα με ‑5- φυσίγγια,

· γεμι­στή­ρα πολε­μι­κού τυφεκίου,

· ‑2- κενές γεμι­στή­ρες πιστολιού,

· ‑281- φυσίγ­για δια­φό­ρων διαμετρημάτων,

· κυτίο μετα­φο­ράς φυσιγγίων,

· φορη­τός ασύρματος,

· αυτο­σχέ­δια συσκευα­σία με κάν­να­βη βάρους ‑6- γραμμαρίων,

· υφα­σμά­τι­νη θήκη πιστολιού,

· αλε­ξί­σφαι­ρο γιλέκο,

· πτυσ­σό­με­νη μεταλ­λι­κή ράβδος,

· ‑5- μαχαί­ρια, από τα οποία ‑3- αναδιπλούμενα,

· ‑4- σιδερογροθιές,

· ρόπα­λο,

· φωτο­βο­λί­δα, καπνο­γό­νο και ‑4- πυρσοί,

· ανα­βο­λι­κές ουσίες,

· αμπού­λες αερίου,

· ‑11- κινη­τά τηλέφωνα,

· ‑6- φορη­τοί ηλε­κτρο­νι­κοί υπολογιστές,

· εξω­τε­ρι­κός σκλη­ρός δίσκος,

· ατζέ­ντα και τετρά­διο με χει­ρό­γρα­φες σημειώσεις.

Οι συλ­λη­φθέ­ντες κατη­γο­ρού­νται για τα ‑κατά περί­πτω­ση- αδι­κή­μα­τα της κατα­σκευ­ής και κατο­χής εκρη­κτι­κών και εμπρη­στι­κών υλών και για παρά­βα­ση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Θα οδη­γη­θούν στον αρμό­διο Εισαγγελέα.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο