Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνελήφθη ύποπτος για τη ληστεία στη Μητροπόλεως

Συνε­λή­φθη σήμε­ρα το μεση­μέ­ρι, στη Λεω­φό­ρο Κατε­χά­κη, ένας άνδρας που θεω­ρεί­ται ύπο­πτος για την πρό­σφα­τη ένο­πλη ληστεία σε τρά­πε­ζα στη Μητροπόλεως.

Όπως επι­βε­βαί­ω­σε η εκπρό­σω­πος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ο συλ­λη­φθείς είναι δρα­πέ­της, ο οποί­ος εξέ­τιε πολυ­ε­τή ποι­νή φυλά­κι­σης (46 ετών και 5 μηνών) για δια­κε­κρι­μέ­νη ληστεία κατά συναυ­τουρ­γία με πυρο­βό­λο όπλο.

Στη συμ­βο­λή της λεω­φό­ρου Κατε­χά­κη με την οδό Καπε­τάν Χρο­νά συνε­λή­φθη ο φερό­με­νος ως δρά­στης της ληστεί­ας στο υπο­κα­τά­στη­μα της τρά­πε­ζας Πει­ραιώς. Μαζί με τον 33χρονο συλ­λη­φθέ­ντα ήταν μια κοπέ­λα, με την οποία επέ­βαι­ναν σε ταξί που τους άφη­σε απέ­να­ντι από το σημείο- όταν ο ύπο­πτος πέρα­σε την δια­χω­ρι­στι­κή νησί­δα, οι εκπρό­σω­ποι των αρχών τον συνέλαβαν.

Την στιγ­μή που συνε­λή­φθη, είχε μαζί του δυο πιστό­λια και ένα Καλάσνικοφ.

kalasnikof

Η ανα­κοί­νω­ση της αστυνομίας:

«Συνε­λή­φθη μεσημ­βρι­νές ώρες σήμε­ρα, Δευ­τέ­ρα 27 Σεπτεμ­βρί­ου 2021, στην Αττι­κή, από την Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή Υπη­ρε­σία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε συνερ­γα­σία με τη Διεύ­θυν­ση Ασφά­λειας Αττι­κής, 33χρονος ημε­δα­πός δρα­πέ­της, ο οποί­ος εξέ­τιε πολυ­ε­τή ποι­νή φυλά­κι­σης (46 ετών και 5 μηνών) για δια­κε­κρι­μέ­νη ληστεία κατά συναυ­τουρ­γία με πυρο­βό­λο όπλο, δια­κε­κρι­μέ­νη αντί­στα­ση από πρό­σω­πο που οπλο­φο­ρεί, από­πει­ρα ανθρω­πο­κτο­νί­ας με πρό­θε­ση, παρά­νο­μη οπλο­φο­ρία και οπλο­χρη­σία, δια­κε­κρι­μέ­νη οπλο­κα­το­χή από κοι­νού, παρά­νο­μη κατο­χή όπλων και πυρομαχικών.

Ειδι­κό­τε­ρα, ο ανω­τέ­ρω την 02-08-2021, παρα­βί­α­σε τους όρους χορή­γη­σης τακτι­κής πεν­θή­με­ρης άδειας απου­σί­ας από κατά­στη­μα κρά­τη­σης, και αναζητούταν.

Κατά τη σύλ­λη­ψη, στην κατο­χή του βρέ­θη­κε πολε­μι­κό τυφέ­κιο (καλάσ­νι­κοφ) και δύο πιστό­λια, ενώ εξε­τά­ζε­ται η συμ­με­το­χή του, στη διά­πρα­ξη πρό­σφα­των ένο­πλων ληστειών σε υπο­κα­τα­στή­μα­τα τραπεζών.

Με την ολο­κλή­ρω­ση των ερευ­νών, θα ακο­λου­θή­σει ανα­λυ­τι­κή ενημέρωση».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η ληστεία έλα­βε χώρα στις 14 Σεπτεμ­βρί­ου, στις 11.35 το μεση­μέ­ρι, σε υπο­κα­τά­στη­μα της τρά­πε­ζα Πει­ραιώς στην οδό Μητρο­πό­λε­ως 53, στο κέντρο της Αθή­νας. Δύο άτο­μα που έφε­ραν πυρο­βό­λα όπλα, εισέ­βα­λαν στην τρά­πε­ζα και απει­λώ­ντας υπαλ­λή­λους και πελά­τες, υπο­λο­γί­ζε­ται ότι αφαί­ρε­σαν ποσό 10.000–13.000 ευρώ. Στη συνέ­χεια διέφυγαν.

Για τον εντο­πι­σμό τους η ΕΛ.ΑΣ. ξεκί­νη­σε έρευ­να κατά την οποία εξε­τά­ζε­ται, μετα­ξύ άλλων, το βίντεο από τις κάμε­ρες ασφα­λεί­ας του υποκαταστήματος.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο