Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συντάξεις SOS ! τσεκούρι και αύξηση των ορίων ηλικίας με ή χωρίς μνημόνια

Το Istituto Nazionale della Previdenza Sociale INPS της Ιτα­λί­ας (ΣΣ |> Εθνι­κό Ινστι­τού­το Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης) προει­δο­ποιεί!  από τον Απρί­λιο ξεκι­νούν οι περι­κο­πές! Μετα­ξύ Απρι­λί­ου και Μαΐ­ου θα αρχί­σει η ισο­πε­δω­τι­κή προς τα κάτω επα­νε­κτί­μη­ση με προ­σαρ­μο­γή — πετσό­κο­μα των «υψη­λο­συ­ντα­ξιού­χων»

Μπαί­νει σε εφαρ­μο­γή το τσε­κού­ριγια το 2019 και για τα επό­με­να δύο έτη, που θα μειώ­σει («προ­σαρ­μό­σει» / «ευθυ­γραμ­μί­σει» το λένε…)  τις ανα­προ­σαρ­μο­γές που χορη­γού­νται στις συντά­ξεις, λόγω αύξη­σης του κόστους δια­βί­ω­σης. Τα ειδο­ποι­η­τή­ρια του INPS κατα­φτά­νουν το ένα μετά το άλλο, πάνω από ένα εκα­τομ­μύ­ριο συντα­ξιού­χοι θα ειδο­ποι­η­θούν για τη «συμ­βο­λή τους στην εθνι­κή προ­σπά­θεια» που θα ταΐ­σει με πάνω από 2 δις € τα ταμεία του αστι­κού κρά­τους.

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΦΤΑΣΑΝ

Ο νέος νόμος για τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό έχει δημιουρ­γή­σει τις λεγό­με­νες «ψαλί­δες στα ψαλί­δια» με το γνω­στό στό­χο (τα 2,29 δις €υρώ στα «κρα­τι­κά» ταμεία σε διά­στη­μα τριών χρό­νων). Λόγω της προ­σαρ­μο­γής του ποσού στις νέες δια­τά­ξεις του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού (που είναι πλέ­ον νόμος του κρά­τους), οι επι­τα­γές των συντα­ξιού­χων από τον επό­με­νο μήνα «θα υπο­στούν αλλα­γές» (προς τα κάτω)

Συγκε­κρι­μέ­να, σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα «Il Messaggero» ο επα­νυ­πο­λο­γι­σμός θα γίνει με τις παρα­μέ­τρους του έτους 2000 ως εξής: για τις συντά­ξεις μετα­ξύ 3 και 4 φορές την ελά­χι­στη, η ανα­προ­σαρ­μο­γή θα φθά­σει το 97%, 4–5 φορές η ελά­χι­στη 77%, 5–6 φορές 52%, για να φτά­σει κλι­μα­κω­τά το 40%. Και μάλι­στα ανα­δρο­μι­κά: η εγκύ­κλιος INPS είναι απο­λύ­τως σαφής: «Σας ενη­με­ρώ­νου­με ότι η σύντα­ξη στο όνο­μά σας έχει υπο­λο­γι­στεί εκ νέου από την 1η Ιανουα­ρί­ου 2019, σύμ­φω­να με το άρθρο 1, παρ. 260 του νόμου 145 της 30ης Δεκ 2018» τηλε­γρα­φι­κά και ωμά.

Τον Μάιο μάλι­στα θα υπάρ­ξει και περαι­τέ­ρω περι­κο­πή, για τους «υψη­λο­συ­ντα­ξιού­χους» με το άλλο μέτρο που θεσπί­στη­κε με τον παρα­πά­νω νόμο για τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, που προ­βλέ­πει μειώ­σεις με ποσο­στά μετα­ξύ 15 και 40% για τα υψη­λά εισο­δή­μα­τα ( |> Πηγή)

Όπως είναι γνω­στό, στις τελευ­ταί­ες πολι­τι­κές εκλο­γές η εκλο­γι­κή συναί­νε­ση μετα­ξύ Lega & Μ5S είχε να κάνει και με τη συμ­φω­νία κυρί­ων για κατάρ­γη­ση του λεγό­με­νου νόμου Φορ­νέ­ρο (Legge Fornero) για την κοι­νω­νι­κή ασφάλιση.

ΣΣ |> Movimento 5 Stelle / Κίνη­μα των 5 Αστέ­ρων, του τηλε­κα­νί­βα­λου Beppe Grillo και του επι­χει­ρη­μα­τία των ηλε­κτρο­νι­κών ΜΜΕ Gianroberto Casaleggio που κατέ­κτη­σε την πρώ­τη θέση με το ~ 32% των ψήφων και με επί κεφα­λής τον «ανα­βα­πτι­σμέ­νο» Luigi Di Maio, μαζί με τη ‑2η, Lega του Βορ­ρά, σχη­μα­τί­ζει την κυβέρ­νη­ση Conte.

Ο ΓΓ του ΚΚΙ­τα­λί­ας Rizzo, έκα­νε σύντο­μη ανάρ­τη­ση |> «Italia davanti a crisi di sistema — Governo privo di soluzioni, CGIL, CISL e UIL senza voce» (ΣΣ |> «Η Ιτα­λία αντι­μέ­τω­πη με κρί­ση του συτή­μα­τοςκυβέρ­νη­ση χωρίς λύσεις, χωρίς φωνή CGIL, CISL και UIL» [τα συστη­μι­κά / συμ­βι­βα­σμέ­να συν­δι­κά­τα]…  (Γρά­φει)

Η κρί­ση που αντι­με­τω­πί­ζου­με δεν είναι μια προ­σω­ρι­νή κατά­στα­ση, αλλά συστη­μι­κή, πολύ βαθιά και χωρίς διέ­ξο­δο, αν συνε­χί­σου­με να δεχό­μα­στε σαν μόνι­μο σημείο ανα­φο­ράς την καπι­τα­λι­στι­κή λογι­κή και την ενιαία ευρω­παϊ­κή αγο­ρά. Η βιο­μη­χα­νι­κή παρα­γω­γής πέφτει 5,5%, που οι εργα­ζό­με­νοι και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα πλη­ρώ­νουν με παρα­πέ­ρα μεί­ω­ση των μισθών, ανερ­γία και χάσι­μο κοι­νω­νι­κών δικαιω­μά­των (συντά­ξεις κλπ) και η κρί­ση και η ύφε­ση επι­μέ­νουν. Τα κυβερ­νη­τι­κά μέτρα δεν είναι σε καμία περί­πτω­ση ‑ούτε στο ελά­χι­στο, ικα­νά να αντι­στρέ­ψουν αυτή τη δια­δι­κα­σία. Είναι σημα­ντι­κό οι εργα­ζό­με­νοι να επι­στρέ­ψουν στις αγω­νι­στι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις, χωρίς να ξανα­γί­νουν όργα­να ενός ξεθω­ρια­σμέ­νο PD και μιας ψετο­α­ρι­στε­ράς ‑στην κυβέρ­νη­ση μέχρι πρό­σφα­τα, που είναι οι βασι­κοί υπεύ­θυ­νοι για τον αφο­πλι­σμό των λαϊ­κών δυνά­με­ων, και φυσι­κά χωρίς ψευ­δαι­σθή­σεις για τις CGIL, CISL και UIL, που μόνο ζημιά έκα­ναν στους εργα­ζό­με­νους. Τα περι­θώ­ρια του ρεφορ­μι­σμού έχουν τελειώ­σει, ανε­ξάρ­τη­τα από το χρώ­μα του κόμ­μα­τος ή της ένω­σης που τον υπο­στη­ρί­ζουν.

Όπως πολύ καθα­ρά ‑και «προ­φη­τι­κά», ως συνή­θως (03–05-2018) το ΚΚΕ (Σ.Ζαριανοπουλος)  ανέ­δει­ξε: περαι­τέ­ρω αύξη­ση των ορί­ων ηλι­κί­ας και συντά­ξεις πεί­νας με ή χωρίς μνη­μό­νια προ­οιω­νί­ζο­νται απο την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ

Παρεμ­βαί­νο­ντας στην ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στις Βρυ­ξέλ­λες σχε­τι­κά με την ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε η Ευρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή για την αξιο­λό­γη­ση των συντα­ξιο­δο­τι­κών συστη­μά­των στα κρά­τη μέλη της ΕΕ αλλά και τις κατευ­θύν­σεις του ΟΟΣΑ για την Ελλά­δα, η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ, τόνι­σε τα εξής:
Η ανα­κοί­νω­ση της Κομι­σιόν για την επάρ­κεια των συντά­ξε­ων και οι κατευ­θύν­σεις του ΟΟΣΑ για την Ελλά­δα, στη δήθεν «μετα­μνη­μο­νια­κή» επο­χή, απο­δει­κνύ­ουν ότι δεν υπάρ­χει μεγα­λύ­τε­ρο ψέμα ή ανέκ­δο­το, «ότι τα μνη­μό­νια τελειώ­νουν».  Οι νέες αιμα­τη­ρές μειώ­σεις συντά­ξε­ων μετά τη τυπι­κή λήξη του μνη­μο­νί­ου τον Αύγου­στο και η μεί­ω­ση του αφο­ρο­λό­γη­του για τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα  έχουν ήδη νομο­θε­τη­θεί από το πρω­τα­θλη­τή των αντι­λαϊ­κών κατε­δα­φί­σε­ων, την κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η Ευρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή θεω­ρώ­ντας ως σημα­ντι­κό­τε­ρη από κατα­βο­λής ασφά­λι­σης τη «μεταρ­ρύθ­μι­ση» του νόμου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έστει­λε στα τάρ­τα­ρα τις συντά­ξεις και τη συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία των συντα­ξιού­χων κάτω και από τα όρια της φτώ­χειας, συνι­στά κλι­μά­κω­ση των «μεταρ­ρυθ­μί­σε­ων».

Ο δε ΟΟΣΑ μιλά πιο συγκε­κρι­μέ­να: Κι άλλη αύξη­ση της ηλι­κί­ας συντα­ξιο­δό­τη­σης κατά 4 χρό­νια. Περισ­σό­τε­ρη ευε­λι­ξία της εργα­σί­ας. Κι άλλη φορο­λη­στεία και πετσό­κομ­μα των κοι­νω­νι­κών δαπα­νών. Ότι ακρι­βώς ζήτη­σε χθες ο Σύν­δε­σμος Βιο­μη­χά­νων. Χρή­μα για το κεφά­λαιο, φτώ­χεια διαρ­κεί­ας για το λαό. Που δεν έχει άλλο δρό­μο για το λαό παρά μόνο οργά­νω­ση, ρήξη, ανα­τρο­πή.

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο