Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά: Μπαμπά θα φάμε μαζί το μεσημέρι;

«Άλλος ένας μπα­μπάς δε θα γυρί­σει σπί­τι να συνα­ντή­σει τα παι­διά του, άλλος ένας συμ­μα­θη­τής μας θα περι­μέ­νει τον πατέ­ρα του να γυρί­σει από τη δου­λειά, αλλά αυτός δεν θα έρθει… Ήταν 47 χρό­νων, θα μπο­ρού­σε να είναι ο πατέ­ρας του καθε­νός μας» τονί­ζει η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Μαθη­τών Πει­ραιά για το εργο­δο­τι­κό έγκλη­μα στη Ζώνη.

Και προ­σθέ­τει:

«Δεν ήταν ατύχημα!

Είναι ένα ακό­μα προ­δια­γε­γραμ­μέ­νο έγκλη­μα. Το σωμα­τείο των εργα­ζο­μέ­νων στη Ζώνη έλε­γε πριν 15 μέρες στην ανα­κοί­νω­σή του: “Η δου­λειά μεγα­λώ­νει, στις πλά­τες μας βγά­ζουν εκα­τομ­μύ­ρια. Μαζί με τη δου­λειά μεγα­λώ­νει και η πίε­ση για να τα κάνου­με όλα πιο γρή­γο­ρα και σύντο­μα θα οδη­γη­θού­με σε νέα μεγά­λα ατυ­χή­μα­τα! Την ίδια ώρα η κυβέρ­νη­ση έχει καταρ­γή­σει κάθε έλεγ­χο για μέτρα προ­στα­σί­ας των εργαζομένων”.

Και όλα αυτά τα έλε­γαν πριν 15 μέρες! Ας μην κάνουν πάλι ότι δεν ήξε­ραν. Οι εργα­ζό­με­νοι προει­δο­ποιού­σαν ότι έρχο­νται «νέα Τέμπη» και η κυβέρ­νη­ση τους έλε­γε “πρέ­πει να χαμο­γε­λά­τε για­τί έχε­τε δου­λειές”. Μόνο ντροπή!

Μην τολ­μή­σε­τε να χύσε­τε ξανά κρο­κο­δεί­λια δάκρυα και να μας πεί­τε ότι έφται­ξε η κακιά η ώρα! Ξέρου­με πλέ­ον πολύ καλά τι φταί­ει, το μάθα­με στις μεγά­λες μαθη­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις που κάνα­με για το έγκλη­μα στα Τέμπη, όταν πλημ­μυ­ρί­σα­με τους δρό­μους του Πει­ραιά φωνά­ζο­ντας: “Τα κέρ­δη τους ή οι ζωές μας”.

Δεν θα μεί­νου­με σιωπηλοί!

Καλού­με όλους τους συμ­μα­θη­τές μας στη μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση που θα γίνει αύριο Τετάρ­τη 31/5, στις 19:00, στην Πλα­τεία Κοραή.

Τις ώρες που απο­μέ­νουν μέχρι την κινη­το­ποί­η­ση ενη­με­ρώ­νου­με όλους τους συμ­μα­θη­τές μας για το νέο έγκλημα!

Οι μαθη­τές από τον Πει­ραιά, τον Κορυ­δαλ­λό, τη Νίκαια, το Κερα­τσί­νι, το Πέρα­μα θα είμα­στε εκεί, μαζί με τους εργα­ζό­με­νους και με τους γονείς μας.

Για­τί θέλου­με γονείς μας μετά τη δου­λειά να γυρ­νά­νε στο σπίτι».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο