Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνυπολογισμός βαθμού και των 3 τάξεων του Λυκείου για εισαγωγή στα ΑΕΙ και σχολεία για άριστους…

Η υπουρ­γός Παι­δεί­ας, Νίκη Κερα­μέ­ως, σε συνέ­ντευ­ξή της στην εφη­με­ρί­δα “Πρώ­το Θέμα”, είπε ότι σχε­διά­ζε­ται η επα­να­φο­ρά της Τρά­πε­ζας Θεμά­των στην Α’ Λυκεί­ου από το έτος 2020–2021, ενώ «ο βαθ­μός και των τριών τάξε­ων του Λυκεί­ου με δια­βάθ­μι­ση του ποσο­στού από την Α’ στη Γ΄τάξη θα ξεκι­νή­σει να συνυ­πο­λο­γί­ζε­ται για την εισα­γω­γή στην Τρι­το­βάθ­μια Εκπαί­δευ­ση από τους μαθη­τές που θα φοι­τή­σουν στην Α’ Λυκεί­ου την επό­με­νη σχο­λι­κή χρο­νιά (2020–2021)».

Ανα­φέ­ρει, ακό­μα ότι ο εμπλου­τι­σμός των προ­γραμ­μά­των σπου­δών του Νηπια­γω­γεί­ου αφο­ρά στην εισα­γω­γή της Πλη­ρο­φο­ρι­κής και των Αγγλι­κών, ενώ θα εφαρ­μο­σθεί πιλο­τι­κά σε ένα δείγ­μα σχο­λεί­ων της χώρας η εισα­γω­γή θεμα­τι­κών για τον εθε­λο­ντι­σμό και την επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τα, την σεξουα­λι­κή αγω­γή, την κατα­πο­λέ­μη­ση των εξαρ­τή­σε­ων και τον σεβα­σμό του άλλου.

Σε ό,τι αφο­ρά στο μάθη­μα των Θρη­σκευ­τι­κών είπε ότι τα Προ­γράμ­μα­τα Σπου­δών και τα βιβλία θα συμ­μορ­φω­θούν με τις απο­φά­σεις του Συμ­βου­λί­ου της Επι­κρα­τεί­ας. Η υπουρ­γός Παι­δεί­ας είπε ότι προ­ω­θεί­ται η δημιουρ­γία Προ­τύ­πων και Πει­ρα­μα­τι­κών Σχο­λεί­ων σε όλη τη χώρα, με ταυ­τό­χρο­νες δια­δι­κα­σί­ες επι­λο­γής του εκπαι­δευ­τι­κού προσωπικού.

Τα Πρό­τυ­πα Σχο­λεία «θα απο­τε­λούν σχο­λεία μαθη­τών με υψη­λές επι­δό­σεις» ενώ στα Πει­ρα­μα­τι­κά «η επι­λο­γή θα γίνε­ται με κλή­ρω­ση» πρό­σθε­σε. Ακό­μα θα εισα­χθεί ο θεσμός των Πρό­τυ­πων Επαγ­γελ­μα­τι­κών Λυκεί­ων όπου «καί­ρια συμ­με­το­χή θα έχουν οι κοι­νω­νι­κοί εταίροι».

Η Ν. Κερα­μέ­ως είπε ότι η αξιο­λό­γη­ση των Πανε­πι­στη­μί­ων θα ξεκι­νή­σει το έργο της μέσα στις επό­με­νες εβδο­μά­δες, ενώ η δια­δι­κα­σία αξιο­λό­γη­σης αρχής γενο­μέ­νης από τη σχο­λι­κή μονά­δα και η δρο­μο­λό­γη­ση της αξιο­λό­γη­σης εκπαι­δευ­τι­κών θα ξεκι­νή­σει τον προ­σε­χή Σεπτέμβριο.

Η υπουρ­γός Παι­δεί­ας είπε επί­σης ότι είναι υπό επε­ξερ­γα­σία σει­ρά πρω­το­βου­λιών πρό­λη­ψης και αντι­με­τώ­πι­σης φαι­νο­μέ­νων σχο­λι­κού εκφο­βι­σμού και βίας. Τέλος, ανα­φέ­ρει ότι στο τέλος Μαρ­τί­ου, αντι­προ­σω­πεία 30 αμε­ρι­κα­νι­κών πανε­πι­στη­μί­ων, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων κορυ­φαί­ων ιδρυ­μά­των, θα συνα­ντη­θεί στην Ελλά­δα με εκπρο­σώ­πους των ελλη­νι­κών ΑΕΙ με στό­χο να δρο­μο­λο­γη­θούν μακρο­πρό­θε­σμες συνέργειες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο