Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Όλγα Γεροβασίλη

Την υπο­ψη­φιό­τη­τά της ανα­κοί­νω­σε η Όλγα Γερο­βα­σί­λη μιλώ­ντας στο Συνέ­δριο του ΣΥΡΙΖΑ για να στα­μα­τή­σει η κατη­φό­ρα όπως χαρα­κτη­ρι­στι­κά είπε. Την ίδια ώρα, δεν έχει απο­κλει­στεί το σενά­ριο τρί­της υπο­ψη­φιό­τη­τας στο πλαί­σιο της ανα­ζή­τη­σης μιας αξιό­πι­στης εναλ­λα­κτι­κής που θα εγκλω­βί­σει το λαό εντός των τειχών.

Παράλ­λη­λα αρκε­τά στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Νίκος Παπ­πάς) με ομι­λί­ες του τάχθη­καν κατά των εκλο­γών. Ο ίδιος ο Στ. Κασ­σε­λά­κης όμως εμμέ­νει στην ανά­γκη προ­σφυ­γής στις κάλπες.

Οι κάλ­πες για τις εσω­κομ­μα­τι­κές εκλο­γές ανα­μέ­νε­ται να στη­θούν μέσα στο επό­με­νο εικο­σα­ή­με­ρο.  Στ. Κασ­σε­λά­κης με παρέμ­βα­σή του μετά την ομι­λία της κ. γερο­βα­σί­λη πρό­τει­νε οι εκλο­γές να γίνει τις 10 Μαρ­τί­ου με υβρι­δι­κή διαδικασία.

Ο Στ. Κασ­σε­λά­κης δήλω­σε σε συνέ­ντευ­ξη του στα «ΝΕΑ» πως θα μεί­νει στη χώρα και στον ΣΥΡΙΖΑ «1.000%» και θα ηγη­θεί του κόμ­μα­τος στις εθνι­κές εκλο­γές. «Εάν ήταν να είχε εκλε­γεί μόνο για τις ευρω­ε­κλο­γές, να μου το είχα­νε πει πριν κατέ­βω για πρό­ε­δρος του κόμ­μα­τος», σημεί­ω­σε, διευ­κρι­νί­ζο­ντας πως δεν πρό­κει­ται να παραι­τη­θεί εάν έχει πολύ χαμη­λά ποσο­στά ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρω­ε­κλο­γές. «Δεν υπάρ­χει τίπο­τε που μπο­ρεί να κάνει κανείς, εκτός από την ίδια τη βάση του κόμ­μα­τος, για να με κάνει να απο­χω­ρή­σω», πρόσθεσε.

Tις εξε­λί­ξεις επι­τά­χυ­νε (του­λά­χι­στον επι­σή­μως) η παρέμ­βα­ση του Αλ. Τσί­πρα, ο οποί­ος κάλε­σε τον Στ. Κασ­σε­λά­κη «να ζητή­σει ψήφο εμπι­στο­σύ­νης από αυτούς που τον εξέ­λε­ξαν πρό­ε­δρο». Ολα αυτά σημειώ­νο­ντας ότι νιώ­θει «την ευθύ­νη να προει­δο­ποι­ή­σω για αυτό που βλέ­πω να έρχε­ται και πρέ­πει να απο­τρα­πεί», με επί­δι­κο το πώς θα στη­θεί η εναλ­λα­κτι­κή για την κυβερ­νη­τι­κή εναλ­λα­γή, και χρε­ώ­νο­ντας «αδια­φο­ρία» τόσο στους απο­χω­ρή­σα­ντες, που «έφυ­γαν ήδη από το κόμ­μα, επει­δή έχα­σαν τη μάχη για την ηγε­σία του», όσο και στον Κασ­σε­λά­κη, που «φέρε­ται να ζητά λευ­κή επι­τα­γή τριε­τί­ας, ανε­ξαρ­τή­τως απο­τε­λέ­σμα­τος στις ευρω­ε­κλο­γές. Προ­ε­ξο­φλώ­ντας έτσι την εκλο­γι­κή αποτυχία».

Παίρ­νο­ντας την «πάσα», λίγες ώρες μετά, ο Κασ­σε­λά­κης ανα­κοί­νω­σε εκλο­γές, καθώς «πρό­ε­δρος υπό προ­θε­σμία δεν γίνο­μαι» όπως είπε, ομνύ­ο­ντας στις τάχα «αμε­σο­δη­μο­κρα­τι­κές» δια­δι­κα­σί­ες» της προ­σφυ­γής στη βάση.

Την ίδια ώρα, με τις τοπο­θε­τή­σεις τους, πρώ­ην και νυν, προ­ε­δρι­κοί και οι άλλοι, εκφρά­ζουν την κοι­νή «αγω­νία» για το πώς θα στη­θεί στα πόδια του το αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα, με εναλ­λα­κτι­κό κυβερ­νη­τι­κό πόλο, ο οποί­ος θα ενσω­μα­τώ­νει και όσους το διά­στη­μα αυτό κινη­το­ποιού­νται ενά­ντια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που και ο ΣΥΡΙΖΑ συνυ­πο­γρά­φει. Τις δια­κη­ρύ­ξεις άλλω­στε που ακού­γο­νται στο συνέ­δριό του, περί «αυτό­νο­μης» και «δημο­κρα­τι­κής» ΕΕ, «υγιούς επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας» κ.ά., με ευκο­λία τις συνυ­πέ­γρα­φαν και ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο