Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: Εκρηκτικό κλίμα — Αποχώρησε ο Τζουμάκας, έπονται σήμερα οι…

Στα άκρα η σύγκρου­ση στο εσω­τε­ρι­κό του ΣΥΡΙΖΑ όπου το κλί­μα παρα­μέ­νει εκρη­κτι­κό σε ένα κόμ­μα που είναι υπό διάλυση.

Ακό­μα ένα από τα τέσ­σε­ρα υπό δια­γρα­φή στε­λέ­χη, ο Στέ­φα­νος Τζου­μά­κας, απο­χώ­ρη­σε σήμε­ρα υπο­βάλ­λο­ντας την παραί­τη­σή του στην Κεντρι­κή Επι­τρο­πή. Στη δήλω­σή του στρά­φη­κε ενα­ντί­ον όσων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ κατα­πί­νουν ό,τι τους λένε και δεν ενη­με­ρώ­νο­νται τονί­ζο­ντας πως πρό­κει­ται για μία κατά­στα­ση που γνω­ρί­ζει καλά, για­τί προ­έρ­χε­ται από ένα κόμ­μα στο οποίο υπήρ­χαν οι λεγό­με­νοι αυρια­νι­στές και «έκα­ναν ακρι­βώς το ίδιο».

Ο Στέ­φα­νος Τζου­μά­κας συγκα­τα­λέ­γε­ται ανά­με­σα στα τέσ­σε­ρα στε­λέ­χη που έχουν παρα­πεμ­φθεί στην Επι­τρο­πή Δεο­ντο­λο­γί­ας προς διαγραφή.

Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα στις επό­με­νες ώρες ανα­μέ­νε­ται να ανα­κοι­νώ­σει την απο­χώ­ρη­σή της από το κόμ­μα της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης και η βου­λευ­τής Πέτη Πέρκα.

Η απο­χώ­ρη­σή της από το κόμ­μα σημαί­νει ότι μειώ­νε­ται ‑σε αυτήν τη φάση του­λά­χι­στον- κατά ένα άτο­μο και η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του Κόμ­μα­τος. Αν απο­χω­ρή­σει και η «Ομπρέ­λα» ‑κάτι που πιθα­νά να γίνει μετά το από­γευ­μα- ο δεύ­τε­ρος βου­λευ­τής που θα φύγει από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι ο Ευκλεί­δης Τσακαλώτος.

Με ανα­κοί­νω­ση της η ομά­δα του Διο­νύ­ση Τεμπο­νέ­ρα, έκα­νε γνω­στή την πρό­θε­ση της να παρα­μεί­νει στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανα­φέ­ρε­ται χαρα­κτη­ρι­στι­κά, « είμα­στε στε­λέ­χη του κόμ­μα­τος, παρα­μέ­νου­με σ αυτό υπο­στη­ρί­ζο­ντας ατα­λά­ντευ­τα τις αρχές και τις αξί­ες που αναφέραμε…».

Σε ό,τι αφο­ρά τις εργα­σί­ες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, οι Γερο­βα­σί­λη, Ζαχα­ριά­δης, Θεο­χα­ρό­που­λος, Ξενο­γιαν­να­κο­πού­λου, Ραγκού­σης και Φλα­μπου­ρά­ρης («προ­ε­δρι­κοί») κατέ­θε­σαν τρο­πο­λο­γία, με την οποία θέλουν να «φρε­νά­ρουν» το δημο­ψή­φι­σμα του Στέ­φα­νου Κασσελάκη.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο