Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για την συνέντευξη Μητσοτάκη στον «ΣΚΑΪ»

Σε σχό­λιό του για την συνέ­ντευ­ξη του πρω­θυ­πουρ­γού Κυρ. Μητσο­τά­κη το πρωί του Σαβ­βά­του σε τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Ο κ. Μητσο­τά­κης ουσια­στι­κά δεν έκα­νε τίπο­τε άλλο από το να εμφα­νί­ζει ως σωτή­ριο “φάρ­μα­κο” για τα λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα το ίδιο το “δηλη­τή­ριο” που τα προ­κα­λεί, αφού η ανά­πτυ­ξη που υπό­σχε­ται δε φέρ­νει τελι­κά “μέρι­σμα για όλους”, αλλά κέρ­δη για τους λίγους και νέα βάρη στις πλά­τες των πολλών.

-Γι’ αυτό και όσα παρου­σιά­ζει ως “ελά­φρυν­ση εργα­ζο­μέ­νων και νοι­κο­κυ­ριών” έχουν και με το παρα­πά­νω εξα­νε­μι­στεί από το “τσου­νά­μι” της ακρί­βειας, που δεν είναι “ουρα­νο­κα­τέ­βα­το”, αλλά γέν­νη­μα-θρέμ­μα της κυρί­αρ­χης πολι­τι­κής και της καπι­τα­λι­στι­κής οικονομίας.

-Γι’ αυτό κι απο­τε­λούν κοροϊ­δία τα κυβερ­νη­τι­κά μέτρα — ελά­χι­στα κι αυτά — για τις τερά­στιες αυξή­σεις στην ενέρ­γεια και τα καύ­σι­μα, όταν είναι η ίδια η πολι­τι­κή της απε­λευ­θέ­ρω­σης της ενέρ­γειας, της απο­λι­γνι­το­ποί­η­σης και των χαρα­τσιών, που υπη­ρέ­τη­σαν όλες οι κυβερ­νή­σεις, η οποία οδη­γεί σε εκτε­τα­μέ­νη ενερ­γεια­κή φτώχεια.

-Γι’ αυτό κι απο­τε­λεί κοροϊ­δία η εξαγ­γε­λία για την “αύξη­ση του κατώ­τα­του μισθού”, όταν με ευθύ­νη των κυβερ­νή­σε­ων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κυριαρ­χεί η εργα­σια­κή ζού­γκλα, με τον κατώ­τα­το μισθό πολύ πιο κάτω από τα προ δεκα­ε­τί­ας επί­πε­δα, με γενί­κευ­ση της ελα­στι­κής εργα­σί­ας και με ένα πλαί­σιο υπο­νό­μευ­σης των συλ­λο­γι­κών δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων κι αγώ­νων, το οποίο διαρ­κώς ενι­σχύ­ει η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση της ΝΔ.

-Αυτή είναι η πολι­τι­κή που σήμε­ρα βγά­ζει στο δρό­μο και τους βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες, τους οποί­ους ο κύριος Μητσο­τά­κης βαφτί­ζει προ­κλη­τι­κά «κατ’ επάγ­γελ­μα διαδηλωτές».

Όλα τα παρα­πά­νω επι­βε­βαιώ­νουν, ξανά και ξανά, ότι οι λύσεις για τα λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα δεν βρί­σκο­νται στο δρό­μο της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης, των δεσμεύ­σε­ων της ΕΕ και των πακέ­των του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης που απο­τε­λεί το νέο υπερ­μνη­μό­νιο για τους λαούς της Ευρώπης.

Μόνο ο λαός με τον αγώ­να του μπο­ρεί να επι­βάλ­λει μέτρα ανα­κού­φι­σης, όπως κατάρ­γη­ση αντι­λαϊ­κών φόρων και χαρα­τσιών, ουσια­στι­κές αυξή­σεις σε μισθούς κι συντά­ξεις, στή­ρι­ξη του δημο­σί­ου συστή­μα­τος υγεί­ας κλπ, με στό­χο τη ριζι­κή αλλα­γή πορεί­ας, την ανά­πτυ­ξη με κρι­τή­ριο τις λαϊ­κές ανά­γκες και όχι το άπλη­στο κέρδος».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο