Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη στην ΕΡΤ

Σε σχό­λιό του για τη συνέ­ντευ­ξη του Κυρ. Μητσο­τά­κη στην ΕΡΤ, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η συστη­μα­τι­κή προ­σπά­θεια του κυρί­ου Μητσο­τά­κη να εμφα­νί­ζει την αντι­δρα­στι­κή του ατζέ­ντα σε όλα τα ζητή­μα­τα με δήθεν “εκσυγ­χρο­νι­στι­κό – προ­ο­δευ­τι­κό – νεω­τε­ρι­στι­κό” μαν­δύα, καταρ­ρέ­ει μπρο­στά στην αμεί­λι­κτη πραγ­μα­τι­κό­τη­τα της φτώ­χειας, της ανα­σφά­λειας, της επί­θε­σης στην υγεία και την παι­δεία, της εμπλο­κής στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, της ισο­πέ­δω­σης όλων των δικαιω­μά­των του λαού και της νεολαίας.

Απ’ αυτή την άπο­ψη ο κ. Μητσο­τά­κης και η κυβέρ­νη­σή του ούτε είναι ούτε μπο­ρούν να παρι­στά­νουν τους υπε­ρα­σπι­στές της προ­ό­δου και των λαϊ­κών δικαιωμάτων».

Συνέντευξη Μητσοτάκη στην ΕΡΤ:
Αποφασισμένος να προωθήσει όλη την αντιδραστική ατζέντα με δήθεν εκσυχρονιστικό μανδύα

Με τις “άρι­στες ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κές σχέ­σεις εδώ και 30 χρό­νια”, όπως είπε ο Αμε­ρι­κα­νός υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Αντ. Μπλί­κεν, ξεκί­νη­σε την συνέ­ντευ­ξή του ο πρω­θυ­πουρ­γός στην τηλε­ό­ρα­ση της ΕΡΤ 1, το από­γευ­μα της Τετάρ­της 10 Γενά­ρη, ανα­φέ­ρο­ντας ότι είναι απο­τέ­λε­σμα της κυβερ­νη­τι­κής πολι­τι­κής που έχει κατα­στή­σει την Ελλά­δα «παρά­γο­ντα στα­θε­ρό­τη­τας στην περιο­χή όπου εκδη­λώ­νο­νται ανα­τα­ρά­ξεις», όπως χαρα­κτή­ρι­σε, τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις. Σημεί­ω­σε ότι αυτές οι “καλές σχέ­σεις” έχουν απο­τύ­πω­μα στην αμυ­ντι­κή συνερ­γα­σία, την οικο­νο­μία και τις επεν­δύ­σεις ενώ ειδι­κά για την αμυ­ντι­κή συνερ­γα­σία, ανέ­φε­ρε ότι σύντο­μα θα ικα­νο­ποι­η­θεί το αίτη­μα της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης για αγο­ρά των F — 35, που πάντως δεν αφο­ρούν την αμυ­ντι­κή ικα­νό­τη­τα της χώρας αλλά έρχο­νται να εξυ­πη­ρε­τή­σουν τα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια του ΝΑΤΟ στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της Αν. Μεσο­γεί­ου και της Μ. Ανατολής.

Για τα Ελλη­νο­τουρ­κι­κά, εξέ­φρα­σε την αισιο­δο­ξία του ότι είναι σε «καλό δρό­μο», καθώς όπως είπε «εν είμα­στε κοντά στο να πάμε στη Χάγη, αλλά σίγου­ρα δεν είμα­στε τόσο μακριά όσο ήμα­σταν πριν από έναν χρό­νο», απο­δει­κνύ­ο­ντας ότι προ­ω­θού­νται οι διευ­θε­τή­σεις για συν­δια­χεί­ρι­ση του Αιγαί­ου υπό την ομπρέ­λα ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, με σοβα­ρούς κιν­δύ­νους για τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας.

Για την επι­στο­λι­κή ψήφο, που δεν δια­σφα­λί­ζει την μυστι­κό­τη­τα της ψήφου, ανέ­φε­ρε ότι σε δύο εβδο­μά­δες περί­που το νομο­σχέ­διο θα έχει ψηφι­στεί από την Βου­λή, παρά τις αντι­δρά­σεις που υπάρχουν.

Για την ακρί­βεια, επα­νέ­λα­βε τα μέτρα που ανα­κοι­νώ­θη­καν σήμε­ρα, και ουσια­στι­κά απο­τε­λούν ασπι­ρί­νες στο μεγά­λο πρό­βλη­μα που αντι­με­τω­πί­ζουν οι λαϊ­κές οικο­γέ­νειες με τους χαμη­λούς μισθούς, τις συντά­ξεις πεί­νας, την πρά­σι­νη μετά­βα­ση κλπ ενώ απέρ­ρι­ψε την πρό­τα­ση του ΣΥΡΙΖΑ για δια­τί­μη­ση σε προ­ϊ­ό­ντα για­τί «μπο­ρεί να οδη­γή­σει σε ελλεί­ψεις προ­ϊ­ό­ντων από τα ράφια των σού­περ μάρκετ».

Σε μια προ­σπά­θεια να επι­δεί­ξει φιλο­λαϊ­κό προ­φίλ, τόνι­σε πως μπο­ρεί «να δυσα­ρε­στού­νται κάποιες εται­ρεί­ες από αυτά τα μέτρα», για να προ­σθέ­σει αμέ­σως μετά, ότι «η αγο­ρά λει­τουρ­γεί εύρυθ­μα όταν λει­τουρ­γεί ο αντα­γω­νι­σμός και αυτό δια­σφα­λί­ζει η κυβέρ­νη­ση, εννο­ώ­ντας φυσι­κά τα συμ­φέ­ρο­ντα και τα κέρ­δη των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Επί­σης, προ­α­νήγ­γει­λε παρεμ­βά­σεις και στις τιμές των τηλεπικοινωνιών.

Οσον αφο­ρά το νομο­σχέ­διο για τον γάμο ομό­φυ­λων και την τεκνο­θε­σία, ανέ­φε­ρε ότι η κυβέρ­νη­ση θέλει να νομο­θε­τή­σει την ισό­τη­τα στο γάμο, «δηλα­δή, την απα­λοι­φή οποιασ­δή­πο­τε διά­κρι­σης ανά­λο­γα με τον σεξουα­λι­κό προ­σα­να­το­λι­σμό στο ζήτη­μα της σύνα­ψης μιας σχέ­σης γάμου», όπως ισχύ­ει και σε άλλες ευρω­παϊ­κές χώρες.

Επι­σή­μα­νε ότι με το νομο­σχέ­διο δεν θα αλλά­ξει τίπο­τα στο καθε­στώς της υπο­βοη­θού­με­νης ανα­πα­ρα­γω­γής, «ένας άνδρας μόνος του δεν θα μπο­ρεί να έχει παι­δί με υπο­βοη­θού­με­νη μητέ­ρα» και ανέ­φε­ρε πως δεν θα επι­βάλ­λει κομ­μα­τι­κή πει­θαρ­χία καθώς είναι θέμα συνείδησης.

Με πρό­σχη­μα την ασφά­λεια και την εγκλη­μα­τι­κό­τη­τα, ανήγ­γει­λε ενί­σχυ­ση της κατα­στο­λής, με μια σει­ρά αλλα­γές στην αστυ­νο­μία και όχι μόνο καθώς και τοπο­θέ­τη­ση καμε­ρών στους δρό­μους που θα κατα­γρά­φουν παρα­τυ­πί­ες στην οδη­γι­κή συμπε­ρι­φο­ρά και θα στέλ­νουν τις κλή­σεις στους παρα­βά­τες — οδηγούς.

Για την Υγεία, ανέ­φε­ρε πως δρο­μο­λο­γού­νται οι δια­βό­η­τες 10.000 προ­σλή­ψεις που έχουν ανα­κοι­νω­θεί εδώ και χρό­νια και δεν καλύ­πτουν ούτε τα κενά που προ­κύ­πτουν από τις συντα­ξιο­δο­τή­σεις του ιατρι­κού και νοση­λευ­τι­κού προσωπικού.

Πηγή: 902.gr

 

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο