Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στο «MEGA»

Για προ­σπά­θεια του πρω­θυ­πουρ­γού να συγκα­λύ­ψει τις μεγά­λες κυβερ­νη­τι­κές ευθύ­νες σχε­τι­κά με την ανυ­πό­φο­ρη κατά­στα­ση που βιώ­νει ο λαός κάνει λόγο το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχο­λιά­ζο­ντας την συνέ­ντευ­ξη του Κ. Μητσο­τά­κη στο «MEGA».

Ανα­φέ­ρει:

«“Η παν­δη­μία είναι Λερ­ναία Ύδρα”, “η ακρί­βεια είναι διε­θνές φαι­νό­με­νο”, “το κόστος της πρά­σι­νης μετά­βα­σης είναι ανα­γκαίο εξαι­τί­ας της κλι­μα­τι­κής αλλα­γής”, “η αστυ­νο­μι­κή βία ενί­ο­τε μπο­ρεί και να οδη­γεί σε τρα­γι­κά περι­στα­τι­κά”. Αυτές ήταν ουσια­στι­κά οι απα­ντή­σεις του κ. Μητσο­τά­κη για να συγκα­λύ­ψει τις μεγά­λες κυβερ­νη­τι­κές ευθύ­νες σχε­τι­κά με την ανυ­πό­φο­ρη κατά­στα­ση που βιώ­νει ο λαός σε όλα τα μέτω­πα, ως απο­τέ­λε­σμα μιας πολι­τι­κής που θυσιά­ζει τις ανά­γκες του στο βωμό των προ­τε­ραιο­τή­των και στό­χων της καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­μί­ας και κερδοφορίας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Αύξηση πείνας στον κατώτατο μισθό για να μην θιχτεί η κερδοφορία των ομίλων

Αύξη­ση πεί­νας στον κατώ­τα­το μισθό προ­α­νήγ­γει­λε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης μιλώ­ντας το βρά­δυ της Τετάρ­της στο κεντρι­κό δελ­τίο ειδή­σε­ων του «MEGA».

Δήλω­σε πως «θα υπάρ­χει μία πρώ­τη αύξη­ση του κατώ­τα­του μισθού 1/1/2022, έχει ήδη απο­φα­σι­στεί, 2%» και πρό­σθε­σε πως θα γίνει «δεύ­τε­ρη αύξη­ση του κατώ­τα­του μισθού εντός του 2022». Επί της ουσί­ας ο πρω­θυ­πουρ­γός ανα­κοί­νω­σε μια αύξη­ση μόλις 2% όταν οι προ­βλέ­ψεις για ανά­πτυ­ξη είναι στο 5,9% του ΑΕΠ. Είναι προ­φα­νές ότι το 2% είναι πολύ χαμη­λό και ανα­γκα­στι­κά η κυβέρ­νη­ση προ­σπα­θεί να τα «μπα­λώ­σει» με μια δεύ­τε­ρη αύξη­ση εντός του 2022, πιθα­νό­τη­τα με ισχύ από το 2ο εξά­μη­νο, που και πάλι θα είναι κάτω από το ρυθ­μό ανά­πτυ­ξης και για το μισό του 2022, ενώ σίγου­ρα δεν θα είναι διπλά­σια από τον ρυθ­μό ανά­πτυ­ξης, δηλα­δή 12%, όπως είναι η κυβερ­νη­τι­κή δέσμευση.

Προ­φα­νώς η κυβέρ­νη­ση, όπως άλλω­στε ορί­ζει και ο σχε­τι­κός νόμος Βρού­τση — Αχτσιό­γλου, θα κινη­θεί με αυτό τον τρό­πο για να μην θιχτεί η κερ­δο­φο­ρία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων και η καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη αλλά και για να ρίξει στά­χτη στα μάτια των εργα­ζο­μέ­νων έχο­ντας το βλέμ­μα στραμ­μέ­νο στις κάλπες.

Για την παν­δη­μία, ο Κ. Μητσο­τά­κης δήλω­σε ότι η ενί­σχυ­ση του ΕΣΥ θα είναι «στα όρια των δυνα­το­τή­των», δηλα­δή υπό τον λογι­κή «κόστος — όφε­λος». Επα­νέ­λα­βε ότι δεν θα γίνει νέο lockdown λέγο­ντας πως «τώρα που έχου­με τα εμβό­λια δεν θα κλεί­σου­με». Ανέ­φε­ρε ότι δίνου­με «μεγά­λη σημα­σία στην 3η δόση» για τον εμβο­λια­σμό και για το τεστ εισό­δου ανεμ­βο­λί­α­στων στις εκκλη­σί­ες απά­ντη­σε πως αν υπήρ­χε τρό­πος εφαρ­μο­γής θα το συζη­τού­σε. Δήλω­σε ακό­μα για τον εμβο­λια­σμό πως «δια­πι­στώ­σα­με ότι η υπο­χρε­ω­τι­κό­τη­τα δεν πείθει».

Σε ερώ­τη­ση αν θεω­ρεί ότι υπάρ­χει πρό­βλη­μα αστυ­νό­μευ­σης απά­ντη­σε ότι πρέ­πει να απο­φα­σί­σου­με αν «είμα­στε με τον νοι­κο­κυ­ραίο ή με τον διαρ­ρή­κτη» και για το νεκρό Ρομά στο Πέρα­μα υπο­στή­ρι­ξε πως «πάντα θα υπάρ­χουν τρα­γι­κά περι­στα­τι­κά που δεν μπο­ρούν να ακυ­ρώ­σουν την προ­σφο­ρά της Αστυ­νο­μί­ας», την οποία όπως είπε θέλει να βελτιώσει.

Υπε­ρα­σπί­στη­κε τις επι­θε­τι­κές συμ­φω­νί­ες με ΗΠΑ και Γαλ­λία και για την Τουρ­κία επα­νέ­λα­βε την προ­θυ­μία του για δια­πραγ­μα­τεύ­σεις που οδη­γούν σε συνεκ­με­τάλ­λευ­ση λέγο­ντας ότι επι­θυ­μεί «ένα διά­λο­γο στον ανώ­τα­το επί­πε­δο για να μπο­ρέ­σου­με να λύσου­με το μεί­ζον πρό­βλη­μα της οριο­θέ­τη­σης θαλάσ­σιων ζωνών».

Πηγή: 902.gr

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο