Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Μενδώνη για την «υπόθεση Λιγνάδη»

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε το εξής σχό­λιο για τις δηλώ­σεις του πρω­θυ­πουρ­γού και της υπουρ­γού Πολι­τι­σμού σχε­τι­κά με την υπό­θε­ση Λιγνάδη:

«Οι ευθύ­νες της υπουρ­γού Πολι­τι­σμού και κυρί­ως του πρω­θυ­πουρ­γού για την “υπό­θε­ση Λιγνά­δη” δεν κρύ­βο­νται ούτε παρα­γρά­φο­νται με καθυ­στε­ρη­μέ­νες δηλώ­σεις καταδίκης.

Οι ευθύ­νες τους αφο­ρούν κυρί­ως στη δια­τή­ρη­ση του Λιγνά­δη στη θέση του καλ­λι­τε­χνι­κού διευ­θυ­ντή του Εθνι­κού Θεά­τρου, παρά τις φήμες κι ακό­μη περισ­σό­τε­ρο τις καταγ­γε­λί­ες για περι­στα­τι­κά σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης, ακό­μη και ανηλίκων.

Αντί να πάρουν θέση για αυτά τα φαι­νό­με­να, κρύ­βο­νταν πίσω από εξαγ­γε­λί­ες για “Κώδι­κες Δεο­ντο­λο­γί­ας”, αλλά και από υπο­κρι­τι­κά καλέ­σμα­τα ορι­σμέ­νων προς τον πρω­θυ­πουρ­γό “να προ­χω­ρή­σει σε κάθαρση”.

Οι ευθύ­νες τους, όμως, έχουν να κάνουν και με το γεγο­νός ότι συντη­ρούν κι εντεί­νουν την εργα­σια­κή ζού­γκλα και την ανα­σφά­λεια στον χώρο του Πολι­τι­σμού ‑και όχι μόνο- ανα­πα­ρά­γο­ντας τις οικο­νο­μι­κές και κοι­νω­νι­κές πιέ­σεις, που υπο­χρε­ώ­νουν κάποιον ή κάποια να “μένουν σιω­πη­λοί”. Αλλά και δια­τη­ρώ­ντας το απα­ρά­δε­κτο νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο του Ποι­νι­κού Κώδι­κα, που ρίχνει στα μαλα­κά τη σεξουα­λι­κή παρε­νό­χλη­ση στον χώρο εργασίας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο