Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τον ανασχηματισμό: Εγινε δεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κοινούς υπουργούς

Επι­τά­χυν­ση του αντι­λαϊ­κού κυβερ­νη­τι­κού έργου συνι­στά ο ανα­σχη­μα­τι­σμός της κυβέρ­νη­σης σημειώ­νει το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ που σχο­λιά­ζει ότι με την υπουρ­γο­ποί­η­ση Απο­στο­λά­κη έγι­νε δεκτό το αίτη­μα του ΣΥΡΙΖΑ για «υπουρ­γούς κοι­νής απο­δο­χής». Προ­σθέ­τει ακό­μα ότι για να κρυ­φτούν οι πολι­τι­κές ευθύ­νες για τις πρό­σφα­τες κατα­στρο­φές «θυσιά­στη­καν» κάποιοι υπουργοί.

Ανα­λυ­τι­κά:

«Ο κυβερ­νη­τι­κός ανα­σχη­μα­τι­σμός δε συνι­στά κάποιου είδους “επα­νεκ­κί­νη­ση”, αλλά “επι­τά­χυν­ση” του αντι­λαϊ­κού κυβερ­νη­τι­κού έργου, με τη “θυσία” κάποιων υπουρ­γών που συν­δέ­θη­καν με τις πρό­σφα­τες κατα­στρο­φές και με σκο­πό να κρυ­φτούν οι συνο­λι­κές πολι­τι­κές ευθύνες.

Την ίδια στιγ­μή είτε παρα­μέ­νουν ακλό­νη­τοι είτε εντάσ­σο­νται στο κυβερ­νη­τι­κό σχή­μα υπουρ­γοί (εργα­σία, παι­δεία, υγεία κλπ) που με συνέ­πεια και πάθος υπη­ρε­τούν όλες τις αντι­λαϊ­κές επιλογές.

Σε κάθε περί­πτω­ση η κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή δεν είναι κυρί­ως θέμα “δομών” ή “προ­σώ­πων”, είναι θέμα στρα­τη­γι­κής κι αυτή είναι στα­θε­ρά προ­σα­να­το­λι­σμέ­νη στις επι­διώ­ξεις του κεφα­λαί­ου και σε βάρος των λαϊ­κών αναγκών.

Πάντως, σ’ αυτόν τον ανα­σχη­μα­τι­σμό έγι­νε δεκτό και ένα πάγιο αίτη­μα του ΣΥΡΙΖΑ για “υπουρ­γούς κοι­νής απο­δο­χής”, με τη συμ­με­το­χή στην κυβέρ­νη­ση του κ. Απο­στο­λά­κη, πρώ­ην υπουρ­γού του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έχει τη δική του πολι­τι­κή σημα­σία, αφού απο­δει­κνύ­ει για μία ακό­μη φορά ότι η κοι­νή στρα­τη­γι­κή επι­τρέ­πει άνε­τα τη μετα­κί­νη­ση προ­σώ­πων κι υπουρ­γών από τον έναν στον άλλον.»

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο