Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας: Η «εκπτωτική νύχτα» ήρθε να προστεθεί στη λίστα εξόντωσής μας

Την «εκπτω­τι­κή νύχτα» που διορ­γα­νώ­νει την Πέμ­πτη 3 Αυγού­στου ο Εμπο­ρι­κός Σύλ­λο­γος Άρτας καταγ­γέλ­λει το Σωμα­τείο Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων του νομού, σημειώ­νο­ντας πως «μας καλούν να δου­λέ­ψου­με εκεί­νη την ημέ­ρα πάνω από 12 ώρες».

Συγκε­κρι­μέ­να σημειώνει:

«Ο Εμπο­ρι­κός Σύλ­λο­γος Άρτας στο πλαί­σιο εκδη­λώ­σε­ων για την τόνω­ση της τοπι­κής αγο­ράς, όπως ανα­φέ­ρει, διορ­γα­νώ­νει εκπτω­τι­κή νύχτα την Πέμ­πτη 3 Αυγού­στου 2023, καλώ­ντας μας μάλι­στα να γίνου­με μια μεγά­λη παρέα δου­λεύ­ο­ντας μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα!

Σαν να μην έφτα­ναν τα ωρά­ρια-λάστι­χο, τα σπα­στά ωρά­ρια, τα ακα­νό­νι­στα προ­γράμ­μα­τα εργα­σί­ας, οι μισθοί- ψίχου­λα, η δου­λειά τις Κυρια­κές, η από­φα­ση μετά από 35 χρό­νια για άνοιγ­μα των κατα­στη­μά­των τα Σάβ­βα­τα του Ιου­λί­ου και Αυγού­στου, ήρθε να προ­στε­θεί στη λίστα της εξό­ντω­σής μας και η εκπτω­τι­κή νύχτα.

Στην ουσία μας καλούν να δου­λέ­ψου­με εκεί­νη την ημέ­ρα πάνω από 12 ώρες αφή­νο­ντας στην άκρη τις όποιες οικο­γε­νεια­κές και κοι­νω­νι­κές υπο­χρε­ώ­σεις έχουμε.

Ας αφή­σουν το παρα­μύ­θι εργο­δό­τες, δήμος, Περι­φέ­ρεια και λοι­ποί φορείς περί τόνω­σης της αγο­ράς και της μεγά­λης παρέ­ας για­τί δεν πεί­θουν κανέ­ναν! Πολ­λοί περισ­σό­τε­ρο δεν πεί­θουν τους χιλιά­δες εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λους που έχουν φτά­σει στο αμήν τόσο από τις συν­θή­κες εργα­σί­ας όσο και από τα ψίχου­λα που παίρ­νουν για μισθό. Δεν πεί­θουν τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους εμπό­ρους που κρα­τά­νε μόνοι τους το μαγα­ζί και είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο.

Για τους εργα­ζό­με­νους, τους αγρό­τες, τους συντα­ξιού­χους της περιο­χής μας δεν είναι ότι δεν προ­λα­βαί­νουν λόγω ωρα­ρί­ου να ψωνί­σουν, τους φταί­ει η φορο­λη­στεία, τα χαρά­τσια, η τερά­στια αύξη­ση στα είδη λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης, γενι­κά η ακρί­βεια, που εξα­νε­μί­ζουν το εισό­δη­μα από τις πρώ­τες 15 μέρες του μήνα και δεν αφή­νει περι­θώ­ρια να αγο­ρά­σουν κάτι παρα­πά­νω πέρα από τα απο­λύ­τως απαραίτητα.

Θα πρέ­πει όλοι οι διορ­γα­νω­τές αυτής της εκδή­λω­σης να κατα­λά­βουν ότι με τέτοιες ”εκδη­λώ­σεις” παί­ζουν το παι­χνί­δι των μεγά­λων επι­χει­ρή­σε­ων του κλά­δου που σκο­πό έχουν την πλή­ρη απε­λευ­θέ­ρω­ση των ωρα­ρί­ων λει­τουρ­γί­ας των κατα­στη­μά­των, την κατάρ­γη­ση του ωρα­ρί­ου εργα­σί­ας και της κυρια­κά­τι­κης αργί­ας, τσα­κί­ζο­ντας τους εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λους τους οποί­ους ξεζου­μί­ζουν μέχρι τελευ­ταί­ας πτώ­σης καθώς και η με μαθη­μα­τι­κή ακρί­βεια εξό­ντω­ση των μικρών επαγ­γελ­μα­τιών του κλά­δου που οδη­γού­νται σε κλεί­σι­μο των κατα­στη­μά­των τους αφού δεν μπο­ρούν να αντέ­ξουν στην κούρ­σα του αντα­γω­νι­σμού με τους μεγά­λους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομίλους.

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο δεν είμαστε μόνοι μας! Έχουμε στήριγμα το σωματείο μας. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το βήμα και να γίνουμε μέλη του, να του δώσουμε δύναμη μέσα από τη συμμετοχή μας. Δεν πάει άλλο πια να είμαστε θεατές, τώρα είναι η ώρα να βγούμε μπροστά!

Τώρα είναι η ώρα η οργή και η αγα­νά­κτη­ση που δικαιο­λο­γη­μέ­να νιώ­θου­με για όσα ζού­με να γίνει αγώ­νας διεκ­δί­κη­σης όλων όσων σήμε­ρα έχου­με ανά­γκη για να ζού­με και να εργα­ζό­μα­στε με βάση τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες μας, την πρό­ο­δο της τεχνο­λο­γί­ας και της επι­στή­μης και όχι σαν σύγ­χρο­νοι δού­λοι. Όλων όσων μας στε­ρούν κυβερ­νή­σεις και μεγα­λο­ερ­γο­δο­σία με κρι­τή­ριο τις αντο­χές της οικο­νο­μί­ας τους και το κέρ­δος των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Διεκ­δι­κού­με:

  • Στα­θε­ρή εργα­σία για όλους, μεί­ω­ση του εργά­σι­μου χρό­νου και αυξή­σεις στους μισθούς μας. Καθο­ρι­σμέ­νο ωρά­ριο με βάση Συλ­λο­γι­κή Σύμβαση.
  • Επα­να­φο­ρά και νομο­θε­τι­κή κατο­χύ­ρω­ση της κυρια­κά­τι­κης αργίας.
  • Κατάρ­γη­ση όλων των ελα­στι­κών μορ­φών απα­σχό­λη­σης, των απλή­ρω­των υπε­ρω­ριών, των νόμων για τη διευ­θέ­τη­ση του χρό­νου εργα­σί­ας και την υπο­νό­μευ­ση των ΣΣΕ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο