Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου

Παρα­τεί­νε­ται έως τις 28 Φεβρουα­ρί­ου η προ­θε­σμία για την κατα­βο­λή των τελών κυκλο­φο­ρί­ας του 2022, καθώς και για τη θέση των οχη­μά­των σε εκού­σια ακινησία.

Τη σχε­τι­κή από­φα­ση έλα­βε ο υφυ­πουρ­γός Οικο­νο­μι­κών Από­στο­λος Βεσυ­ρό­που­λος, ο οποί­ος δήλω­σε ότι «η κυβέρ­νη­ση έχει πλή­ρη αντί­λη­ψη και συναί­σθη­ση των δυσκο­λιών αλλά και των ιδιαί­τε­ρων συν­θη­κών που έχει δημιουρ­γή­σει η παν­δη­μία. Η παρά­τα­ση για την κατα­βο­λή των τελών κυκλο­φο­ρί­ας είναι επι­βε­βλη­μέ­νη, για να διευ­κο­λύ­νει τους πολί­τες και να δοθεί η δυνα­τό­τη­τα σε όλους να εκπλη­ρώ­σουν αυτή την υποχρέωση».

Παράλ­λη­λα, από το υπουρ­γείο επι­ση­μαί­νε­ται ότι δεν θα υπάρ­ξει νέα παρά­τα­ση και η εξό­φλη­ση των τελών κυκλο­φο­ρί­ας πρέ­πει να γίνει έως τη νέα προθεσμία.

ΑΑΔΕ: Παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31η Δεκεμβρίου

Σε παρά­τα­ση έως τις 28 Φεβρουα­ρί­ου της προ­θε­σμί­ας υπο­βο­λής δηλώ­σε­ων φορο­λο­γί­ας εισο­δή­μα­τος φυσι­κών προ­σώ­πων που έχουν κατα­λη­κτι­κή ημε­ρο­μη­νία υπο­βο­λής την 31η Δεκεμ­βρί­ου, προ­χώ­ρη­σε με από­φα­σή του ο διοι­κη­τής της ΑΑΔΕ Γιώρ­γος Πιτσιλής.

Η νέα προ­θε­σμία αφο­ρά στις εξής δηλώσεις:

-Τρο­πο­ποι­η­τι­κές δηλώ­σεις με αγρο­τι­κές ενι­σχύ­σεις και επι­δο­τή­σεις που ανά­γο­νται σε προη­γού­με­να έτη, εφό­σον η βεβαί­ω­ση για τα εν λόγω ποσά εκδό­θη­κε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ εντός του 2021.

-Δηλώ­σεις φορο­λο­γι­κού έτους 2020 σε περί­πτω­ση θανά­του του φορο­λο­γού­με­νου, για τις οποί­ες υπό­χρε­οι σε υπο­βο­λή είναι οι κλη­ρο­νό­μοι του.

-Δηλώ­σεις φορο­λο­γού­με­νων των οποί­ων έγι­νε δεκτό το αίτη­μα μετα­φο­ράς της φορο­λο­γι­κής τους κατοι­κί­ας στην αλλο­δα­πή εντός του 2021 ή δεν έγι­νε δεκτό το αίτη­μά τους λόγω του γεγο­νό­τος ότι τα δικαιο­λο­γη­τι­κά που προ­σκό­μι­σαν εμπρό­θε­σμα δεν κρί­θη­καν επαρ­κή και ακριβή.

-Τρο­πο­ποι­η­τι­κές δηλώ­σεις φορο­λο­γί­ας εισο­δή­μα­τος με ανα­δρο­μι­κά μισθών ή συντά­ξε­ων προη­γου­μέ­νων ετών, ανα­δρο­μι­κά επι­δο­μά­των ανερ­γί­ας, ανα­δρο­μι­κά αμοι­βών ιατρών του ΕΣΥ από απο­γευ­μα­τι­νά ιατρεία νοσο­κο­μεί­ων του ΕΣΥ, καθώς και με λοι­πά εισο­δή­μα­τα που ομοί­ως ανά­γο­νται σε παλαιό­τε­ρο έτος, εφό­σον οι βεβαιώ­σεις απο­δο­χών ή συντά­ξε­ων εκδό­θη­καν εντός του 2021.

-Τρο­πο­ποι­η­τι­κές δηλώ­σεις που υπο­βάλ­λο­νται μετά την κατα­λη­κτι­κή προ­θε­σμία, όχι λόγω υπαι­τιό­τη­τας του δικαιού­χου των εισο­δη­μά­των, αλλά εξαι­τί­ας εκπρό­θε­σμης απο­στο­λής αρχι­κού ή τρο­πο­ποι­η­τι­κού ηλε­κτρο­νι­κού αρχεί­ου στην ΑΑΔΕ, μηνιαί­ου ή ετή­σιου, ή εξαι­τί­ας εκπρό­θε­σμης χορή­γη­σης, για οποιο­δή­πο­τε λόγο, έντυ­πης βεβαί­ω­σης από τον εργοδότη/αρμόδιο φορέα που έχει την υπο­χρέ­ω­ση, εφό­σον οι βεβαιώ­σεις από τον φορέα εκδό­θη­καν ή τρο­πο­ποι­ή­θη­καν εντός του 2021.

-Δηλώ­σεις που περι­λαμ­βά­νουν ανεί­σπρα­κτες δεδου­λευ­μέ­νες απο­δο­χές προη­γού­με­νων ετών και α) είτε φορο­λο­γού­νται στο έτος που ανά­γο­νται, εφό­σον ανα­γρά­φο­νται δια­κε­κρι­μέ­να στην ετή­σια βεβαί­ω­ση απο­δο­χών που χορη­γή­θη­κε στον δικαιού­χο εντός του 2021 ή προ­κύ­πτει με οποιο­δή­πο­τε πρό­σφο­ρο μέσο το έτος στο οποίο ανά­γο­νται, β) είτε φορο­λο­γού­νται στο έτος κατα­βο­λής τους (φορο­λο­γι­κό έτος 2020), λόγω του ότι δεν χορη­γή­θη­κε βεβαί­ω­ση απο­δο­χών και δεν μπο­ρεί να απο­δει­χθεί με άλλο πρό­σφο­ρο μέσο το έτος ή τα έτη στα οποία αυτές ανάγονται.

Οι δηλώ­σεις αυτές υπο­βάλ­λο­νται έως τις 31/12/2021 με τους τρό­πους που προ­βλέ­πο­νται στην υπό στοι­χεία Α. 1118/2021 από­φα­ση του διοι­κη­τή της ΑΑΔΕ, ενώ από την 1/1/2022 και έως τις 28/2/2022 πρέ­πει να υπο­βλη­θούν απο­κλει­στι­κά μέσω της εφαρ­μο­γής «ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ» στην ψηφια­κή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) και εκκα­θα­ρί­ζο­νται από τις αρμό­διες ΔΟΥ.

Ειδι­κά οι τρο­πο­ποι­η­τι­κές δηλώ­σεις με αγρο­τι­κές ενι­σχύ­σεις και επι­δο­τή­σεις που ανά­γο­νται σε προη­γού­με­να έτη, πέραν του χρο­νι­κού δια­στή­μα­τος από 1/1/2022 έως και 28.02.2022, δύνα­νται να υπο­βάλ­λο­νται μέσω της εφαρ­μο­γής «ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ» και έως τις 31/12/2021, προ­κει­μέ­νου να εκκα­θα­ρι­στούν από τις ΔΟΥ σύμ­φω­να με τις συνυ­πο­βαλ­λό­με­νες βεβαιώ­σεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο