Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τίποτα δεν θα εμποδίσει το κομβόι των αγροτών να φτάσει στο Σύνταγμα

Με αυταρ­χι­σμό στέ­κε­ται προς το παρόν η κυβέρ­νη­ση απέ­να­ντι στην από­φα­ση τον αγρο­τών να δια­δη­λώ­σουν και με τρα­κτέρ και αγρο­τι­κά στο Σύνταγ­μα την Τρί­τη. Αυτήν την αρνη­τι­κή στά­ση μετέ­φε­ρε σε αντι­προ­σω­πεία των αγρο­τών ο ίδιος ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, Μ. Χρυ­σο­χο­ΐ­δης, που συνα­ντή­θη­κε μαζί τους στη Θεσσαλονίκη.

Ωστό­σο, οι εκπρό­σω­ποι των αγρο­τών διε­μή­νυ­σαν ότι θα υλο­ποι­ή­σουν την από­φα­ση των 50 μπλό­κων για συλ­λα­λη­τή­ριο με τρα­κτέρ στην Αθή­να και κάλε­σαν τον υπουρ­γό να μη στα­θεί εμπό­διο, τη δε κυβέρ­νη­ση συνο­λι­κά να δώσει λύση στα προ­βλή­μα­τά τους, με ικα­νο­ποί­η­ση των επτά αιτη­μά­των τους.

Οπως δήλω­σε ο Ρίζος Μαρού­δας, εκπρό­σω­πος του μπλό­κου της Λάρι­σας, μετά τη συνά­ντη­ση με τον Μ. Χρυ­σο­χο­ΐ­δη, «η απά­ντη­ση που πήρα­με σε πρώ­τη φάση είναι αρνη­τι­κή σε σχέ­ση με τα τρα­κτέρ στην Αθή­να». Καλώ­ντας την κυβέρ­νη­ση να το ξανα­σκε­φτεί, θύμι­σε πως αντί­στοι­χες κινη­το­ποι­ή­σεις γίνο­νται σε όλη την Ευρώ­πη και ξεκα­θά­ρι­σε ότι «το ίδιο θα συμ­βεί και στη χώρα μας».

«Εμείς σήμε­ρα δηλώ­νου­με ότι θα υλο­ποι­ή­σου­με την από­φα­ση που πήρα­με στη Νίκαια. Την Τρί­τη θα ξεκι­νή­σου­με με τρα­κτέρ, λεω­φο­ρεία και αυτο­κί­νη­τα και θα κάνου­με κάθο­δο στην Αθή­να γι’ αυτό το μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο», ξεκα­θά­ρι­σε ο Ρ. Μαρού­δας, προ­σθέ­το­ντας ότι «ήδη έχου­με μαζέ­ψει ικα­νο­ποι­η­τι­κό αριθ­μό τρα­κτέρ, και θα μαζέ­ψου­με κι άλλα. Εχου­με πολ­λά μπλό­κα και τρα­κτέρ, και θα δού­με τον τρό­πο που θα συμ­με­τέ­χουν όλες οι περιο­χές. Αυτή είναι η από­φα­σή μας. Αν δεν μας αφή­σουν ειρη­νι­κά, θα πάμε με το ζόρι».

Αντί­στοι­χες δηλώ­σεις έκα­νε και ο Δημή­τρης Δημο­γιάν­νης, εκπρό­σω­πος του μπλό­κου της Αλα­μά­νας, όπου ανα­μέ­νε­ται να συγκε­ντρω­θούν τρα­κτέρ σχε­δόν από όλες τις περιο­χές της Βόρειας Ελλά­δας για να φτά­σουν συντε­ταγ­μέ­να στο Σύνταγ­μα. Σχο­λιά­ζο­ντας την αρνη­τι­κή προς το παρόν στά­ση του υπουρ­γεί­ου, είπε: «Ας ανα­λά­βει την ευθύ­νη, επει­δή η από­φα­ση του μπλό­κου ήταν ξεκά­θα­ρη για κάθο­δο στην Αθή­να με τρα­κτέρ και οι αγρό­τες δεν κάνουν πίσω. Οποιο­δή­πο­τε πρό­βλη­μα μας δημιουρ­γή­σει η κυβέρ­νη­ση, ο ίδιος ο πρω­θυ­πουρ­γός θα έχει την ευθύ­νη, για­τί οι αγρό­τες δεν κάνουν πίσω. Εάν δεν μας αφή­σουν ειρη­νι­κά, θα πάμε με το ζόρι στην Αθή­να».

Πηγή: Ριζο­σά­στης

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο