Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα «Θέματα Παιδείας» στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ — «Οδηγητή»

To περιο­δι­κό «Θέμα­τα Παι­δεί­ας» θα βρί­σκε­ται και φέτος στον χώρο της Κεντρι­κής εξέ­δρας του 49ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ — «Οδη­γη­τή» στο Πάρ­κο Τρί­τση. Οι επι­σκέ­πτες του Φεστι­βάλ μπο­ρούν να εγγρα­φούν επί τόπου συν­δρο­μη­τές στο περιο­δι­κό (18 ευρώ η ετή­σια συν­δρο­μή και 35 ευρώ η δίχρο­νη) ή να ανα­νε­ώ­σουν τη συν­δρο­μή τους. Ακό­μη θα βρουν:

  • Το τρέ­χον τεύ­χος του περιο­δι­κού (89–92), με το ειδι­κό θέμα του «Γλώσ­σα και Λογο­τε­χνία στην εκπαίδευση».
  • Το ειδι­κό τεύ­χος-αφιέ­ρω­μα στον ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ (ας μην ξεχνά­με ότι το σύν­θη­μα του φετι­νού Φεστι­βάλ είναι εμπνευ­σμέ­νο από τον ποι­η­τή) και τα άλλα ειδι­κά τεύ­χη-αφιε­ρώ­μα­τα του περιο­δι­κού (σε Κώστα Βάρ­να­λη, Μπέρ­τολτ Μπρεχτ, Ρόζα Ιμβριώ­τη), που περιέ­χουν συνο­λι­κή ανα­φο­ρά στο έργο τους, εμπε­ριέ­χουν κεί­με­να των ίδιων των δημιουργών.
  • Όλα τα παλιά τεύ­χη του περιο­δι­κού, που προ­σφέ­ρο­νται σε ειδι­κή τιμή για το Φεστι­βάλ (στα 2 το 1 δωρε­άν), αλλά και συνο­λι­κή προ­σφο­ρά στην τιμή των 100 ευρώ (από τη συνο­λι­κή προ­σφο­ρά εξαι­ρού­νται μόνο τα εξα­ντλη­μέ­να τεύχη).
  • «Τα Παι­δα­γω­γι­κά Μαθή­μα­τα για ένα δίμη­νο φρο­ντι­στή­ριο» (ιστο­ρι­κό τεκ­μή­ριο — το πρώ­το βιβλίο που βγή­κε για δασκά­λους στην προ­σφυ­γιά), προ­σφέ­ρε­ται επί­σης στην ειδι­κή τιμή των 5 ευρώ.
  • Σε επα­νέκ­δο­ση τις συλ­λο­γι­κές μπρο­σού­ρες: «Η κατα­γω­γή και εξέ­λι­ξη του ανθρώ­που» και «Η ανά­πτυ­ξη της κοι­νω­νί­ας».

Στο περί­πτε­ρο του περιο­δι­κού «Θέμα­τα Παι­δεί­ας» θα υπάρ­χουν κι όλες οι άλλες εκδό­σεις του Ομί­λου Εκπαι­δευ­τι­κού Προ­βλη­μα­τι­σμού: «Η Ανα­πτυ­ξια­κή Ψυχο­λο­γία» (σε β΄έκδοση), η «Γενι­κή Ψυχο­λο­γία» και η «Ιστο­ρία της Ψυχο­λο­γί­ας», «Το Βιβλίο των Γονιών» του Α. Σ. Μακά­ρεν­κο, καθώς και άλλα βιβλία συνερ­γα­τών του περιο­δι­κού, όπως τα έργα της παι­δα­γω­γού και συγ­γρα­φέα Πέπης Δαρά­κη «Το προ­σχο­λι­κό παι­δί και οι ανά­γκες του» και «Πολι­τι­σμός και Τοπι­κή Αυτοδιοίκηση».

Και βέβαια η Συντα­κτι­κή Επι­τρο­πή και οι συνερ­γά­τες του περιο­δι­κού περι­μέ­νουν τους ανα­γνώ­στες του για να ακού­σουν με προ­σο­χή την κρί­ση και τις προ­τά­σεις τους.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο