Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα μέτρα για ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις

Στα μέτρα που αφο­ρούν τις ακτο­πλοϊ­κές μετα­κι­νή­σεις και τις αερο­πο­ρι­κές γραμ­μές, εστί­α­σε στην ενη­μέ­ρω­σή του ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκε­κρι­μέ­να είπε πως από τη Δευ­τέ­ρα 18 Μάη έως τις 15 Ιού­νη, με τα επι­βα­τη­γά και οχη­μα­τα­γω­γά πλοία θα ταξι­δεύ­ει το 50% του συνο­λι­κού αριθ­μού επι­βα­τών ή το 55% αν υπάρ­χουν καμπί­νες, θα γίνε­ται θερ­μο­μέ­τρη­ση και συμπλή­ρω­ση ειδι­κού ερω­τη­μα­το­λο­γί­ου κατά­στα­σης υγεί­ας πριν την επι­βί­βα­ση, θα δια­τη­ρη­θεί η από­στα­ση 1,5 μέτρου στην επι­βί­βα­ση, απο­βί­βα­ση και στους χώρους των πλοίων.

Τα «αερο­πο­ρι­κά» καθί­σμα­τα θα δια­τα­χθούν έτσι ώστε να υπάρ­χει ένα κάθι­σμα κατει­λημ­μέ­νο και ένα κάθι­σμα κενό, παρα­κεί­με­νο, εμπρός και πίσω, θα απαι­τεί­ται η χρή­ση μάσκας από επι­βά­τες και μέλη του πλη­ρώ­μα­τος ενώ θα ισχύ­ει η χρή­ση καμπί­νας από ένα άτο­μο, με εξαί­ρε­ση τις οικο­γέ­νειες με συγ­γέ­νεια πρώ­του βαθ­μού (έως 4 άτο­μα) ή ΑΜΕΑ με το συνο­δό τους.

Σε ό,τι αφο­ρά τις αερο­πο­ρι­κές μετα­φο­ρές παρα­τεί­νε­ται η απα­γό­ρευ­ση από και προς την Αλβα­νία και τη Βόρεια Μακε­δο­νία αλλά και προς την Τουρ­κία έως τις 14 Ιού­νη, επι­τρέ­πο­νται μόνο στο «Ελευ­θέ­ριος Βενι­ζέ­λος» οι αφί­ξεις και ανα­χω­ρή­σεις των διε­θνών πτή­σε­ων έως τις 31 Μάη ενώ παρα­μέ­νει σε ισχύ μέχρι τις 31 Μάη η προ­σω­ρι­νή απα­γό­ρευ­ση εισό­δου στη χώρα μη Ευρω­παί­ων πολι­τών. Παράλ­λη­λα, επε­κτεί­νε­ται μέχρι τις 31 Μάη η ανα­στο­λή όλων των επι­βα­τι­κών πτή­σε­ων από και προς τη χώρα μας με Ιτα­λία, Ισπα­νία, Ηνω­μέ­νο Βασί­λειο και Ολλανδία.

Τέλος, σε ό,τι αφο­ρά τις οδι­κές μετα­κι­νή­σεις ανέ­φε­ρε ότι ανα­μέ­νο­νται αύριο ανα­κοι­νώ­σεις από το αρμό­διο υπουργείο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο